ID : 39318188
کارشناس اقتصادی:

مشکل کشور عدم توجه دولت روحانی به اقتصاد مقاومتی است نه تحریم


علی‌اکبری گفت: عمده مشکل اقتصادی کشور به نگاه برخی مسئولان به خارج از کشور برمی‌گردد اما همانگونه که رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی تأکید دارند اقتصاد ما باید «درون‌زا» و«برون‌گرا» باشد.

محمدحسین علی‌اکبری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به سخنان برخی کاندیداها در مناظره‌های انتخاباتی گفت: عمده مشکل اقتصادی کشور به نگاه برخی مسئولان به خارج از کشور برمی‌گردد اما همانگونه که رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی تأکید دارند اقتصاد ما باید «درون‌زا» و«برون‌گرا» باشد.

وی ادامه داد: مشکل ما از جایی شروع شد که به اقتصاد مقاومتی توجهی نکردیم، جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور فرمانده اقتصاد مقاومتی در کشور است و باید در این زمینه برای خنثی‌سازی تحریم و اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور اقدامات لازم را انجام می‌داد و باید در این زمینه پاسخگو باشد.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: طی سالیان گذشته رهبر معظم انقلاب شعار محوری سال را حمایت از کالای ایرانی و تولید قرار دادند و چنانچه در طول این سال‌ها اقدامات لازم جهت تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید، جهش تولید و ... انجام گرفته بود بحث سیاست خارجی اینقدر در معیشت مردم تاثیرگذار نبود اینکه تغییر ریاست جمهوری امریکا یا خبرهای مثبت یا منفی مذاکرات وین و... بر نرخ دلار و معیشت مردم تاثیرگذار است قابل قبول نیست.

علی اکبری افزود: با وجود اینکه سال‌ها است پدافند غیر عامل و کارشناسان مختلف تاکید دارند که در بحث صنایع غذایی نباید به خارج وابسته باشیم اما با اعمال تحریم‌ها مرغ گران می‌شود به این دلیل که بخش اصلی جوجه اجداد از خارج وارد می‌شود و ژنتیک آنها به گونه‌ای است که برای پروار شدن باید از نهاده‌های دامی خارجی مصرف کنند بنابراین مجبور به وارد کردن 90 درصد نهاده‌ها از خارج می‌شویم که زنجیره تولید را وابسته به خارج می‌کند.

وی گفت: اینکه تحریم‌ها بر اقتصاد کشور تأثیرگذار است واضح و مبرهن است و سیاست حاکمیت و نظام در زمینه رفع تحریم‌ها مشخص است و هیچ کس موافق اعمال فشار بر کشور نیست اما باید قبل زا آن فرمایش رهبری در خنثی‌سازی تحریم‌ها را جامه عمل پوشاند تا فشار تحریم‌ها در معیشت و اقتصاد زندگی مردم بی‌اثر شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: برای نمونه در دوره اول تحریم‌ها در سال 90 که فروش بنزین به ایران تحریم شد کشور با مشکلات زیادی مواجه شد و در ادامه طرح‌های پالایشی به جریان انداخته شدند و پالایشگاه‌ها وارد مدار شدند و توانستیم بنزین کشور را تامین کنیم و حتی به صادرکننده بنزین نیز تبدیل شدیم وبدین صورت تحری بنزین خحنثی شد.

علی اکبری گفت: «ریچارد نفيو» یکی از مقامات امریکا در کتاب «هنر تحریم‌ها»آورده است که وقتی از دیگر بخش‌ها نتوانستیم وارد شویم از طریق جامعه ایران عمل کردیم و بدین ترتیب امریکا در شرایط تحریم به کشورهای همسایه خود فقط اجازه می‌داد که کالاهای لوکس را به ایران وارد کنند تا در کشور ما فاصله طبقاتی ایجاد شود بنابراین از همین کتاب می‌توان به رفتار امریکایی‌ها پی برد و از آن تجربه کسب کرد.

وی با بیان اینکه دولت روحانی در زمینه خنثی‌سازی تحریم‌ها موفق نبود، گفت: دولت به جای خنثی‌سازی تحریم‌ها تنها چشم به خارج دوخت و به دنبال مذاکره بود، با اینکه مذاکره نیز به عنوان بخشی از سیاست خارجی است اما نباید از ظرفیت‌های درونی غافل شد و تنها راهکار اقتصاد کشور را مذاکره با دیگر کشورها دانست و معیشت مردم دچار مشکل شد.

علی اکبری ادامه داد: کشوری به توسعه می‌رسد که از درون خود شروع کند و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی به حل مشکلات اقتصادی بپردازد اینکه بنشینیم و هر چه کدخدا گفت را قبول کنیم جز ضرر برای کشور چیزی نداشت و ندارد و متاسفانه دولت روحانی نیز در خنثی‌سازی تحریم‌ها اقدامات لازم را انجام نداد و بدین ترتیب مشکلات اقتصادی و معیشتی زیادی برای مردم به وجود آمد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.