مطالبه گری حق حوزه و روحانیت
به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه؛ روز پنجشنبه 25مردادماه تجمعی خودجوش توسط اقشار مختلف مردم، مخصوصاً حوزویان در مدرسه مبارکه فیضیه شکل گرفت.
در این تجمع مردم و طلاب و فضلای حوزه علمیه مطالبات به حقی داشتند و اعتراضاتی هم نسبت به نحوه عملکرد قوای سهگانه. اما همینکه این تجمع شکل گرفت، برخی شروع به حاشیهسازی، لجن پراکنی و دروغپردازی علیه این اجتماع کردند.
همه میدانیم از شروع نهضت امام خمینی (ره) تا شکلگیری انقلاب اسلامی، حوزه و روحانیت نقش مؤثری در ایجاد دولت اسلامی ایفا کردهاند و در حال حاضر وظیفه حوزه و روحانیت است، که اگر انقلاب اسلامی در حال انحراف از مسیر صحیح خود بود یا فسادهای اجتماعی و اقتصادی در کشور صورت میگیرد، اعتراض کند.
مردم نیز که با هدایتها و رهنمودهای روحانیت انقلاب کردند و هزاران شهید را تقدیم انقلاب نمودند، از حوزه و روحانیت توقع و انتظار دارند که نسبت به مشکلات به وجود آمده بهویژه مشکلات اقتصادی و بیعدالتی و فسادهای اقتصادی، واکنش نشان دهند و اعتراض خود را به گوش دولتمردان برسانند.
مرحوم امام خمینی(ره) خطاب به روحانیون میفرمایند : من به طلاب عزیز هشدار میدهم که علاوه بر اینکه باید مواظب القائات روحانینماها و مقدسمآبها باشند، از تجربهی تلخ روی کار آمدن انقلابینماها و بهظاهر عقلای قوم که هرگز با اصول و اهداف روحانیت آشتی نکردهاند، عبرت بگیرند که مبادا گذشتهی تفکر و خیانت آنان فراموش و دلسوزیهای بیمورد و سادهاندیشیها سبب مراجعت آنان به پستهای کلیدی و سرنوشتساز نظام شود.
امام راحل، وظیفه روحانیت را میدانند که از به روی کار آمدن افراد فاسد در حکومت اسلامی جلوگیری کنند.
یا در فراز دیگری از سخنانشان میفرمایند : خداوند! توان علما و روحانیت را در خدمت به دین خود افزون نماید، حوزههای علمیه، این سنگرهای پاسداری از فقاهت و اسلام ناب را تا ابد پابرجا بدارد.
بنابراین مطالبه گری و دفاع از حقوق مردم نه اینکه یک حق است، بلکه وظیفه و رسالتی بر دوش حوزه علمیه است، چنانچه که مردم این توقع را دارند.
اینکه برخی به مذاقشان خوش نیامده که اجتماعی مسالمتآمیز شکلگرفته تا صدای مطالبات مردم را به گوش مسئولان برسانند، نشأت گرفته از تفکر خطرناک سکولاریسم است.
زمانی که دروس حوزه علمیه بعد از گذشت چهل سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در جهت اداره حکومت اسلامی نیست، قطعاً تفکرات سکولارها در حوزه ریشه دوانده است.
بعد از گذشت چهل سال هنوز برنامهی جامعی از سوی حوزه علمیه در راستای فقه بانکی، مسکن و شهرسازی، نظام پزشکی، نظام اداری و... ارائه نشده است، البته اخیراً برخی مؤسساتی هم که شکلگرفته تا در این راستا خدمت کنند، با بیمهریها و هجمههای همین افراد سکولار مواجهاند.
یکی از برنامههای اصلی اتاقهای فکر براندازی حکومت اسلامی، اختلاف بین علما و مراجع و طلاب است.
لذا باید هوشیار بود و دسیسههای دشمن را شناخت، نه اینکه سخنان دلسوزانه استاد رحیمپور ازغدی که نقدهای منصفانه به حوزه علمیه و قوای سهگانه دارد را وارونه کنند و به خدمت علما ببرند.
ضمن اینکه زمانی که آزادی اندیشه و آزادی بیان در حوزههای علمیه نباشد و دولت توان شنیدن یک انتقاد از حوزه علمیه را نداشته و بخواهد که در حقیقت حوزه کاری به حکومت نداشته باشد، تاریخ قبل از انقلاب تکرار میشود که محمدرضا شاه میگفت؛ شما را چهکار به مسائل حکومت و کشور.
همان اعتقادی که قبل از انقلاب برخی نسبت به حوزه علمیه و روحانیت داشتند، الآن هم در سخنانشان تکرار میکنند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان نخبه، برترینهای کنکور و فعالان تشکلهای سیاسی فرهنگی دانشگاهها در تاریخ 86/7/17 فرمودند :
"من بارها گفتهام؛ از آن روزى بايد ترسيد كه جوان ما، دانشجوى ما در دانشگاه انگیزهی طرح مسئله، طرح سؤال، طرح درخواست نداشته باشد. همهی همت ما بايد اين باشد كه اين روحیهی مطالبه، خواستن و مدعا داشتن در زمینههای گوناگون را در نسل جوان كشورمان -بخصوص جوان علمى- گسترش بدهيم.
اگر اين شد، ممكن است به همهی آن مطالبات نتوان پاسخ داد -كما اينكه در کوتاهمدت همینجور هم هست؛ به همهی مطالبات در کوتاهمدت يقيناً نمیشود پاسخ داد؛ ظرفیتها محدود است- ليكن يقيناً آیندهی خوب و يك افق روشن با چنين مطالباتى جلوى چشم است، جوان بايد مطالبه كند، بايد احساس كند كه اين مطالبه سودمند است، ثمربخش است."
انشاءالله تجربیات انقلاب و بیانات رهبر معظم را سرلوحه کار مسئولان باشد و از اینکه روحیه مطالبه گری در مردم بهخصوص قشر جوان زنده شود، واهمه نداشته باشند.
محمدحسین رمضانی
انتهای پیام/ف