معروف ترین اختراع کارآفرین یزدی شهرت جهانی می گیرد
مخترع یزدی دستگاه آبسردکن نیدار در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه امروزه بخران کمبود آب یکی از مشکلات کشور می باشد این ایده به دلیل نیاز به وجود امکاناتی جهت صرفه جویی در مصرف آب به ذهنم رسید، اظهار کرد: با استفاده از اختراع انجام شده مردم می توانند از طریق نی به جای لیوان آب بنوشند که در این صورت هدر رفت آب و برق بسیار کاهش پیدا می کند.
محمد حسین دهقان دهنوی اذعان کرد: یکی دیگر از معضلات پیش روی آلایندگی محیط زیست توسط ظروف یکبار مصرف در بازیافت آنها میباشد. سهم قابل توجهای از این ظروف را لیوانهای یک بار مصرف تشکیل میدهند. استفاده از این لیوانها در آبخوریها و آبسردکنها به علت مسائل بهداشتی و جلوگیری از شیوع بیماریهای مسری بسیار شایع است. این لیوانها علاوه بر مشکلات محیط زیستی از لحاظ اقتصادی نیز مقرون بهصرفه نمیباشد و پلیمرهای استفاده شده در این لیوانها دارای هزینههای ارزی بالایی میباشند.
وی بیان کرد: آبسردکن نی دار روشی است نو و بدیع است که هم از نظر میزان مصرف آب و هم از نظر میزان مصرف مواد پلیمری بهینه میباشند، بطوریکه مصرف آب و برق آب سردکن را نسبت به بعضی از روشهای قبلی تا یک سوم و میزان مصرف مواد پلیمری را تا 80 درصد کاهش میدهد.
دهقان افزود: کاهش 85 درصدی از دیگر مزایای آن کاهش قابل توجه حجم زباله و کمک شایان به حفظ محیط زیست و بهداشت می باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای استفاده از آبسردکن نی دار برای خوردن آب، نی یکبار مصرف را از جعبه نی کنار آبسردکن برداشته و در محل مشخص در شیر آب قرار می دهیم. با فشار شاسی شیر آب و قرار دادن نی در دهان، آب با مقدار مورد نیاز و با فشار از پیش تنظیم شده نوشیده می شود. پس از اشامیدن آب، نی استفاده شده را در مقابل شاسی جعبه تخلیه نی قرار داده و به سمت جلو فشار می دهیم تا نی و چند قطره آب درون نی به داخل جعبه، انتقال یابد.
کارآفرین یزدی تصریح کرد: شاسی استفاده شده در این نوع شیرها قابلیت تنظیم فشار آب را دارد به طوری که میزان دبی آب خروجی با میزان فشار وارده به شاسی نسبت مستقیم دارد. همچنین در داخل شیرآلات آبسردکن نیدار نوعی فشارشکن قابل تنظیم تعبیه شده که به وسیله آن میتوان فشار آب را طوری تنظیم کرد که برای آشامیدن مناسب ولی برای شست و شو مناسب نباشد.
وی در پایان گفت: این محصول نمونه خارجی ندارد و ثبت اختراع آن در ایران انجام شده است و روند ثبت جهانی آن نیز در حال انجام است.
انتهای پیام/ه