ID : 7922411
زیباکلام:

مقصر رأی آوردن استیضاح وزیر علوم شخص رئیس‌جمهور بود/دلم به حال قالیباف می‌سوزد


استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: مقصر رأی مثبت نمایندگان به استیضاح وزیر علوم شخص رئیس جمهور و سخنرانی‌های چند روز قبل از استیضاح با عنوان «به جهنم بروید» ‌بود.

به گزارش یزد رسا، صادق زیباکلام عصر شنبه در همایش چالش‌های دولت اعتدال با مجلس اصولگرا در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه سما در اردبیل اظهار کرد: مقصر رأی مثبت نمایندگان به استیضاح وزیر علوم شخص رئیس جمهور و سخنرانی‌های چند روز قبل از استیضاح با عنوان «به جهنم بروید» ‌بود که سبب شد وزیر علوم نتواند رأی اعتماد دوباره را از مجلس بگیرد.

وی گفت: یک توافق نانوشته بین دولت روحانی و بدنه اصولگرای معتدل مجلس بسته شد، به طوری که مهمترین عضو کابینه دولت روحانی به یک اصولگرای نزدیک به علی لاریجانی سپرده شد. هر چند در این زمینه اعتراض‌هایی هم انجام شد که وزیر اصولگرای کشور در تغییر استانداران، فرمانداران و بخشداران نظر اصولگرایان را اعمال می‌کند اما این توافقی بود که بین دولت و مجلس انجام شده بود.

استاد دانشگاه تهران گفت: در استیضاح وزیر علوم نیز این اصولگرایان معتدل نتوانستند همراهی تندروها را با خود به همراه داشته باشند و در جریان استیضاح برخی از اعتدالیون نیز به جمع استیضاح‌کنندگان پیوستند که بنده معتقدم بازنده اصلی در این ماجرا بدنه اعتدالی اصولگرایان بود که قطعاً این فرآیند ادامه پیدا می‌کند و در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی امکان همراهی دولت با اصولگرایان اعتدالی بیش از گذشته باشد.

زیباکلام اظهار کرد: اصولگرایان در انتخابات 24 خرداد سال گذشته با اقلیت رأی نتوانستند ریاست دولت را بر عهده بگیرند اما باید براساس نظام دموکراسی از حقوق اظهار نظر، نقدها و بیان مطالب برخوردار باشند. چراکه دولت روحانی این حق و حقوق را برای آنها از لحاظ قانونی قائل است.

وی وجه دیگر دموکراسی و لیبرال دموکراسی را رعایت حق اقلیت بیان کرد و گفت: دولت یازدهم به اعتبار کسب اکثریت رأی نمی‌تواند جلوی اظهار نظر اصولگرایان یا فعالین سیاسی آنها را بگیرد، چرا که هر چهار سال یک بار از مردم سوال می‌شود که از عملکرد چهار ساله گذشته آنهایی که در مسند قدرت بودند‌، رضایت دارید یا نه، که در انتخابات 92 از 50 میلیون واجدین شرایط در کشور، 19 میلیون به روحانی رأی دادند تا با کسب 40 درصد آرا روحانی بتواند سکاندار دولت یازدهم باشد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: اگر مردم به رویه سابق علاقه داشتند به یقین به سعید جلیلی رأی می‌دادند و رأی او بیشتر از چهار میلیون می‌شد اما مشکل اینجاست که اصولگرایان به ویژه طیف تندرو طرفداران احمدی‌نژاد و جبهه پایداری طوری بعد از انتخابات 92 رفتار کردند که انگار نه انگار که در کشور انتخاباتی شده و مردم از فرآیند قبلی ناراضی هستند.

زیباکلام مجموعه سیاست‌های دولت را برگرفته از تدابیر و تفکرات مختص آن دولت بیان کرد و ادامه داد: آنهایی که در مجلس پیشاهنگ و جلودار مخالفت با فرجی‌دانا و استیضاح او بودند اغلب از اعضای جبهه پایداری هستند که تنها با چهار تا پنج درصد و نهایت 10 درصد رأی به مجلس راه یافتند، به طوری که از بین آنها بیژن نوباوه، الیاس نادران و حمید رسایی در مقابل 40 درصد رأی روحانی در تهران بین 300 تا 500 هزار رأی آوردند که نماینده 10 درصد مردم تهران با واجدین شرایط 6 میلیون رأی هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نمی‌توان به این فرآیند لقب مردم‌سالاری و دموکراسی داد که اقلیت بتوانند بر اکثریت غالب شده و وزیر دولت یازدهم را استیضاح کرده و او را بر کنار کنند.

زیباکلام بیان کرد: بنده معتقدم این استیضاح‌ها ادامه دارد و مجلس در آینده جنتی، ظریف و حتی برخی از وزرای اقتصادی را تا پای استیضاح می‌کشاند و این همان رفتار سازمان‌یافته داخل مجلس از بین اصولگرایان تندرو است که برخلاف آرای داده شده به دولت روحانی می‌خواهند فضای تنش‌آفرین ایجاد کنند.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد ترکیب رسانه‌ای اصولگرایان بیان کرد: 80 درصد تریبون کشور در دست اصولگرایان است و آنها از سایت‌ها،‌ روزنامه‌ها، صدا و سیما و تریبون نماز جمعه استفاده می‌کنند تا مسائل خود را مطرح کنند.

زیباکلام اهمیت موضوع دموکراسی و سابقه طولانی این مبحث را از 400 سال قبل از میلاد بیان کرد و ادامه داد: ‌امروز بعد از گذشت 2400 سال از تاریخ شکل‌گیری دموکراسی در یونان باستان برخی ایرادات به آن وارد است که چگونه رأی یک فرد باسواد و عالم با یک فرد بیسواد مساوی است که با نادیده گرفتن چنین ضعف‌های دموکراسی باید بدانیم که به مراتب رعایت اصول دموکراسی از خودرأیی بهتر است.

وی در مورد تفکیک جنسیتی اعمال شده در شهرداری تهران گفت: ‌بنده دلم به حال قالیباف می‌سوزد. چراکه هر چقدر می‌خواهد خود را اصولگرای دلسوز نظام نشان دهد کار خراب‌تر می‌شود، چراکه اصولگرایان در انتخابات سال قبل بلایی که بر سر او آوردند بسیار عبرت‌آموز است هر چند که او سعی کرد قبل از انتخابات با حمله به فتنه و برخی از اصلاح‌طلبان خود را به اصولگرایان نزدیک کند اما هرگز اصولگرایان او را تحویل نگرفتند.

زیباکلام افزود: در ماجرای اخیر نیز دوباره شهردار تهران خواست از آب گل‌آلود مسائل مختلف فرهنگی ماهی بگیرد اما با برخی بداخلاقی‌ها و بی‌احترامی‌های اصولگرایان روبه‌رو شد و نتوانست خود را هم‌سو با سیاست آنها کند.

*در اوضاع فرهنگی کشور به اعتراضات علما نامه سرگشاده نوشتم

استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: در فضای داد و فریاد از وضعیت فرهنگی کشور به ویژه از تریبون نماز جمعه بنده به امام جمعه موقت تهران، آیت‌الله خاتمی، نامه نوشتم و دو نکته را متذکر شدم که مسئله اول این است که فرهنگ یک پدیده بلندمدت است و نمی‌تواند تأثیرگذاری چند ماهه داشته باشد. چراکه فرهنگ خم رنگرزی نیست که امروز رنگ بزنیم و فردا خروجی داشته باشد در حالی که به تحول بنیادین در این حوزه باید توجه داشت.

وی ادامه داد: آنهایی که معتقدند دولت اعتدالی روحانی اوضاع فرهنگی کشور را دگرگون کرده باید بدانند که روحانی کمتر از یک سال است که عهده‌دار مسئولیت است در حالی که بنده لیستی از 26 نهاد فرهنگی متولی این حوزه دارم که بودجه‌های سرسام‌آوری حتی بیشتر از بودجه ارشاد هزینه می‌کنند ولی در برابر هیچ نهادی پاسخگو نیستند.

زیباکلام گفت: بنده سوال کردم که ارشاد یک مدیریت دولتی و نهاد کشوری است که باید به مجموعه‌های نظارتی مختلف در هزینه‌کرد خود پاسخگو باشد اما آیا سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، حوزه هنری و ده‌ها نهاد دیگر در این زمینه در برابر هزینه‌کرد اعتبار خود پاسخگو هستند که بیش از 100 میلیارد تومان بودجه سالانه هزینه می‌کنند اما معلوم نیست چه خروجی دارد.

*مردم با انتخاب احمدی‌نژاد به صراحت اعلام کردند که باید برنامه هسته‌ای با سرعت ادامه پیدا کند

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران بیان کرد: در دو سال دوران پایانی خاتمی، اصلاح‌طلبان کج‌دار و مریز این فعالیت‌ را ادامه دادند و با روی کار آمدن احمدی‌نژاد در سال 84 با 17 میلیون رأی به صراحت اعلام شد که باید برنامه هسته‌ای با سرعت ادامه پیدا کند و شورای امنیت و گروه 1+5 هر چه تحریم و تهدید است، تشدید کند.

زیباکلام اضافه کرد:‌ در دوران احمدی‌نژاد نه‌تنها جلب اعتماد و اعتمادسازی با اروپایی‌ها تحقق نیافت بلکه بیش از هر زمان دیگر وضعیت نابسامان در این بخش ادامه یافت به طوری که در این هشت سال با نوعی فضای بی‌اعتمادی در این موضوع روبه‌رو بودیم که بنده معتقدم در این زمینه دولت در یک سال گذشته بسیاری از این فضاهای سنگین را شکسته است.

وی ادامه داد: چرا اصولگرایان حداقل امکانات را به دولت نمی‌دهند در حالی که مردم خود بهترین قاضی هستند و باید به نظر آنها احترام گذاشت. همان طوری که در هشت سال گذشته همه به نظر دولت اعلام وفاداری و پایبندی کردند و به بسیاری از ضعف‌های اصولگرایان نیز سرپوش گذاشته شد.

*علت رأی نیاوردن هاشمی در سال 84 شیوه‌های ناامیدکننده از سوی دولت خاتمی بود

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در مورد حق و حقوق اقلیت‌ها به صراحت تصریح کرد: بنده طرفدار پان‌ترکیسم یا پان‌کردیسم نیستم بلکه اعتقاد راسخ دارم که موضوع دموکراسی باید به عنوان اصل قرار گیرد تا در سایه آن حق و حقوق همه احزاب، گروه‌ها و اقلیت‌های قومی و زبانی حفظ شود.

وی موضوع دشمنی ایران با آمریکا را بیان کرد و مدعی شد: باید ببینیم دشمنی آمریکا با ایران که از ذات انقلاب برخاسته و یا موضوع بعد از انقلاب است که با تفکیک این موضوع می‌توان فهمید که چرا باید با آمریکا مخالفت کرد و یا شعار مرگ بر آمریکا را سر داد.

زیباکلام در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: به نظر نمی‌رسد آمریکا ذاتاً با ملت ایران دشمنی داشته باشد و بنده آماده هستم راجع به این موضوع در شهر اردبیل مناظره‌ای راه بیاندازید تا بیایم و صحبت کنم که اصلاً دشمنی با آمریکا در ذات انقلاب اسلامی نیست.

وی در مورد فتنه سال 88 به صراحت اضافه کرد: بنده بارها در مناظرات اعلام کردم و اینجا نیز می‌گویم که برای من مشخص نشده آیا احمدی‌نژاد در 22 خرداد سال 88، 24 میلیون رأی آورده است یا نه؟

زیباکلام در پاسخ به سئوالی در مورد رأی نیاوردن هاشمی در سال 84 گفت: به صراحت باید اعتراف کرد که شیوه‌های ناامیدکننده اواخر سال 84 از سوی دولت خاتمی سبب شد تا اصولگرایان و احمدی‌نژاد با 10 میلیون رأی برنده شوند اما اگر موضوع محبوبیت خاتمی را در آن مقطع با الآن مقایسه کنیم به خوبی در می‌یابیم که در این هشت سال او از محبوبیت بیشتری برخوردار شده است.

فارس/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.