مناظره دوم و باز هم انفعال روحانی و کاندیدای ضربهگیر
یزدرسا؛ مناظره دوم انتخابات نیز در حالی برگزار شد که باز هم عملکرد حسن روحانی و کاندیدای کمکیاش چنگی به دل نزد و کار به جایی رسید که حتی اصلاحطلبان نیز به عملکرد آنها معترض شدند.
مناظره دوم از این جهت برای دولتیها اهمیت داشت که آنها مدعی بودند چون موضوع مناظره سیاسی-فرهنگی است، حرفهای زیادی در این حوزه دارند و میتوانند شکست مناظره اول را جبران کنند، اما در عمل باز هم شاهد انفعال کاندیداهای حامی دولت بودیم. اسحاق جهانگیری که حضور پررنگش در مناظره اول موجب شده بود حسن روحانی در حاشیه قرار بگیرد، در مناظره دوم به او دیکته شده بود، کمتر وارد چالشها شود تا روحانی بیشتر دیده شود. این تاکتیک هرچند موجب شد روحانی بهتر از قبل دیده شود اما در مجموع باز هم شاهد مطلب چشمگیری از سوی او نبودیم و در مجموع جز سیاهنمایی علیه دولت قبلی و خلاف واقعگویی نسبت به رقبا و شعارهای تکراری چیز خاصی از او دیده نشد.
این در حالی بود که قالیباف همچنان تهاجمی وارد صحنه شده بود و رئیسی نیز با پیشرفتی چشمگیر نسبت به مناظره قبلی، انتقادهای جدی به دولت روحانی وارد کرد و وی را با چالش مواجهه کرد. در چنین شرایطی اما انتقادهای منطقی و ساختارمند میرسلیم از روحانی، وی را غافلگیر کرد و موجب شد تا در نهایت باز هم تیم دولت دست خالی از مناظره دوم بیرون بیاید. در واقع کاندیداهای دولت از این جهت شکست خورده مناظره دوم محسوب میشوند، چون آنها به پیروزی در این مناظره و بازسازی چهره خود نیاز داشتند که این اتفاق نیفتاد.
عملکرد روحانی و جهانگیری در مناظره دوم به گونهای بود که حتی خود دولتیها هم ابراز نگرانی کردند. به عنوان مثال حمید ابوطالبی وعده عملکرد بهتر روحانی در مناظره سوم را داد و در تحلیلی مدعی شد: در مناظره سوم ورق برمیگردد! این در حالی است که عباس عبدی نیز به قدری عملکرد روحانی و جهانگیری را ضعیف دیده بود که در ارزیابی مناظره دوم عنوان کرد: هاشمیطبا بهتر از همه بود!
رسانههای ضدانقلاب نیز از عملکرد روحانی ابراز نگرانی کردهاند. به عنوان مثال، من وتو با ابراز نگرانی از افت روحانی نوشت: وضع برای آقای روحانی خطرناک است. اگر اوضاع همینطور پیش برود و روحانی چهره عجیب و غریبی از خود نشان ندهد معلوم نیست که مشارکت بالا برود.