مواضع کامرون صحت توصیههای امام خامنه ای را نشان داد/ توصیه قوهقضاییه برای جلوگیری ازمحدودیت اینترنت
به گزارش یزد رسا به نقل از روابط عمومی قوه قضاییه، آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی رئیس قوه قضاییه از مواضع رئیس جمهوری در سفر اخیر به نیویورک و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد قدردانی کرد و این مواضع را «منطقی، معقول و عزتمندانه» ارزیابی کرد.
وی گفت: همانطور که از رئیس جمهوری محترم انتظار میرفت، ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل و مصاحبههای خود توانستند از عزت ملت ایران دفاع کنند، تحریمهای ظالمانه را تشریح کردند، موارد نقض حقوق بشر مدعیان حقوق بشر را به رخ کشیدند و صدای مظلومان جهان از جمله ملت فلسطین را به گوش جهانیان رساندند.
رئیس دستگاه قضا اظهار امیدواری کرد که مذاکره کنندگان هستهای نیز همین مسیر را طی کنند، مرزهای عزت ملت ایران را پاس بدارند و صلابت این مردم را به رخ جهانیان بکشانند.
آیتالله آملی لاریجانی سپس نکتهای را به دیپلماتهای حاضر در مذاکرات هستهای گوشزد کرد و خطاب به آنان تذکر داد: نباید در گفتوگوها به طرف مقابل آدرس غلط داده شود و قرار نیست که مذاکرات هستهای با تحریمها و موضوعات سیاسی داخلی پیوند بخورد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: درست است که تحریمها به کشور فشار وارد میکند و کسی منکر آن نیست؛ اما این فشارها نمیتواند صلابت و عزت مردم ایران را خدشهدار کند.
آیتالله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه مذاکرات هستهای ارتباطی با مسائل سیاسی داخلی کشور ندارد، اظهار کرد: جناحهای سیاسی کشور ممکن است با یکدیگر اختلاف نظر و سلیقه داشته باشند اما بر سر مصالح کشور معامله نمیکنند.
رئیس دستگاه قضا یادآورشد: کشور تحت نظارت رهبری و سیاستهایی که ایشان ترسیم کردهاند، پیش میرود و همه باید در چارچوب سیاستهای ترسیم شده عمل کنند.
آیتالله آملی لاریجانی اظهار امیدواری کرد مواضع منطقی و عزتمندانه رئیس جمهوری در همه پیکره دولت پیگیری و متجلی شود.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش، مواضعی را که نخست وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره کشورمان بیان کرد، «موهن» توصیف کرد و گفت: مایه تأسف است که نخست وزیر انگلیس از دیدار با رئیس جمهوری کشورمان سوءاستفاده میکند و چند ساعت بعد با الفاظ موهن درباره جمهوری اسلامی ایران سخن میگوید و با تکرار سخنان واهی و کذب، ایران را متهم به نقض حقوق بشر میکند.
آیتالله آملی لاریجانی با یادآوری «کارنامه سیاه» انگلیس در تضییع حقوق ملتها افزود: انگلیس با آن سابقه استعماری ننگین چنان در سایر کشورها منفور است که بعید به نظر میرسد هیچ کشوری در دنیا تا این اندازه مورد نفرت جهانیان باشد؛ چنین دولتی چه حقی دارد درباره رعایت حقوق بشر در کشوری دیگر ادعایی داشته باشد؟
رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: دخالتهای پنهان و پیدای انگلیس و سابقه استعماری این کشور در هندوستان، خاورمیانه از جمله ایران و سایر نقاط دنیا، چنان نفرتی ایجاد کرده است که تا قرنها فراموش نمیشود.
آیتالله آملی لاریجانی با بیان اینکه انگلیس از همه تواناییهایش از جمله ایجاد کارخانه «فرقهسازی» برای استعمار ملتها طی قرون گذشته استفاده کرده است اظهار کرد: امروز هم کشورهایی که بویی از حقوق بشر نبردهاند از حمایت انگلیس برخوردارند و این دوگانگی در رفتار بهاندازهای آشکار است که هیچکسی در دنیا نمیپذیرد که چنین کشوری مدافع حقوق بشر باشد.
رئیس قوه قضاییه با ابراز تأسف مجدد از سخنان نخست وزیر انگلیس، این مواضع را نشان دهنده صحت توصیههای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه این کشورها در هر حال آماده ضربه زدن هستند و در هیچکاری نباید به آنها اعتماد کرد، دانست و گفت: البته رئیس جمهوری درباره دلیل پذیرفتن این ملاقات توضیح دادند و بیان کردند که هدف ابراز حسننیت ملت و دولت ایران به جهانیان بود.
دغدغه دلسوزان کشور و نظام درباره نحوه بهکارگیری فنآوریهای ارتباطی از جمله شبکههای اجتماعی موضوع دیگری بود که در سخنان امروز آیتالله آملی لاریجانی مورد توجه قرار گرفت.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه امکان استفاده درست از هر ابزاری وجود دارد، افزود: از منظر دینی، نفس استفاده از این ابزارهای ارتباطی اشکالی ندارد؛ همچنین نظام و بهتبع آن قوه قضاییه با بهکارگیری آنها مخالفتی ندارد اما باید آگاه بود که امکان سوءاستفاده از چنین ابزارهایی وجود دارد.
رئیس قوه قضاییه با اعلام اینکه اکنون نشانههای روشنی از سوءاستفاده از فناوریهای ارتباطی به چشم میخورد، اظهار کرد: همه میدانند اگر چند میلیون کاربر در یک شبکه اجتماعی فعال باشند و از یک نرمافزار خاص و نیز بانکهای اطلاعاتی خاص استفاده کنند که در اختیار کشورهای دیگر خصوصاً کشورهای معاند قرار دارد، مخاطرات امنیتی زیادی وجود خواهد داشت.
آیتالله آملی لاریجانی در تشریح این مخاطرات گفت: اطلاعات شخصی کاربران در شبکههای اجتماعی در قالب ارسال و دریافت به بیرون از کشور میرود و برمیگردد که در این رفت و برگشت امکان رصد اطلاعات و جاسوسی وجود دارد. این وضع درست مانند گردش اطلاعات در فضای اینترنت است که بهتصریح کارشناسان، موتورهای جستوجو در آن، بهعنوان ابزارهای جاسوسی مورد استفاده غرب بهویژه دولت آمریکا قرار میگیرد.
رئیس دستگاه قضا با تأکید بر اینکه انتظار قوه قضاییه از دستگاههای اجرایی مرتبط، آن است که جلوی سوءاستفاده از اطلاعات مردم و نقض حریم شخصی آنان گرفته شود، افزود: دستگاه قضا بهلحاظ وظیفه ذاتی خود باید با جرایم برخورد کند و جرم سایبری نیز یک نوع از جرایم است و فرقی نمیکند که وقوع جرم مانند توهین آشکار یا استهزا در فضای واقعی (زمانی ــ مکانی) یا در فضای مجازی صورت بگیرد؛ در هر صورت قوه قضاییه موظف به برخورد است.
آیتالله آملی لاریجانی با بیان اینکه این روزها مطالب مجرمانه بهطور وسیع در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، تأکید کرد: نباید در این شبکهها به بزرگان کشور از جمله بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران توهین شود. علاوه بر اینکه به هرکس توهین شود، جرم واقع شده است و سخن دستگاه قضا این است که اجازه شکسته شدن حریم خصوصی اشخاص داده نشود، در غیر این صورت قوه قضاییه موظف به برخورد است.
آیتالله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه «قوه قضاییه هیچ علاقهای به مسدود سازی شبکههای اجتماعی ندارد» گفت: توصیه مشفقانه دستگاه قضا این است که دستگاههای اجرایی مرتبط به پالایش این فضا کمک کند تا همه کسانی که میخواهند از فناوریهای ارتباطی بهطور صحیح استفاده کنند، امکان فعالیت در فضای سالم را داشته باشند.
رئیس دستگاه قضا افزود: همانطور که دغدغه دسترسی به اینترنت برای اهالی یک روستا که ممکن است حتی با کمبود آب آشامیدنی روبهرو باشند، وجود دارد، باید دغدغه دسترسی به فضایی سالم و پاک مجازی نیز وجود داشته باشد. سخن قوه قضاییه این است که حتی اگر نمیتوان بهطور کامل این شبکهها را پالایش کرد، حداقل عوارض ناصحیح آن تقلیل پیدا کند، نه اینکه این فضا به حال خود رها شود.
آیتالله آملی لاریجانی تأکید کرد: دغدغه قوه قضاییه به هیچ وجه مسدود سازی یا محدود سازی یک شبکه اجتماعی یا نرم افزار نیست، مگر اینکه مجبور شود برای جلوگیری از فضای پرآشوب و آلوده چنین اقدامی صورت گیرد که امیدواریم با تلاش دست اندر کاران به این نقطه منتهی نشود.
رئیس قوه قضاییه در ابتدای جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تسلیت سالروز شهادت پنجمین امام شیعیان، حضرت امام محمد باقر(ع) گفت: امیدواریم خداوند هرروز بیش از پیش قلوب ما را به انوار محبت و معرفت اهلبیت (علیهم السلام) منور بفرماید.
پایانبخش سخنان آیتالله آملی لاریجانی نیز توصیههایی برای بهره گیری از فیوضات دهه نخست ماه ذیالحجه بود. رئیس قوه قضاییه با یادآوری اینکه مقصود از «ایام معلومات» در آیه «واذکرو الله فی ایام المعلومات»، حسب تفاسیر دهه ذیالحجه است، گفت: این عبارت نشان دهنده یک وضع خاص است وگرنه ذکر خداوند در هر حال حَسَن و ممدوح است همانطور که در آیه شریفه دیگری آمده است «وَاذکُرُوا اللّهَ کَثیراً لَعَلَّکُم تُفلِحُونَ».
آیتالله آملی لاریجانی افزود: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) وارد شده «ما مِنْ أَیامٍ العَمَلُ الصَّالِحُ فِیهَا أَحَبُّ إِلى اللَّهِ مِنْ الأَیَّامِ العشر» هیچ ایامی عمل صالح محبوبتر از عمل در این دهه، یعنی دهه ذیالحجه نیست. قَالُوا یَا رَسُولَ اللَّهِ وَ لَا الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ، قَالَ وَ لَا الْجِهَادُ فِی سبیل الله، برای اصحاب عجیب بود، پرسیدند: یا رسول الله، حتی جهاد در راه خداوند؟ که پیامبر(ص) میفرمایند: حتی جهاد در راه خدا مگر فقط یک مورد؛ «إِلاَّ رَجُلٌ خَرَجَ بِنَفْسِهِ، وَمَالِهِ فَلَمْیَرجِعْ » مگر آنکه انسانی با مال و جانش خروج در سبیل الله پیدا کند و برنگردد یعنی هرچه را داشت، تقدیم دوست کرده باشد.
رئیس قوه قضاییه با یادآوری اینکه هرشب از این دهه یک نماز مستحبی بین نماز مغرب و عشا دارد که در آن بعد از حمد و سوره آیه شریفه «و واعدنا موسی ثلاثین لیلة و اتممناها بعشر فتمّ میقات ربّه اربعین لیلة» قرائت میشود، اظهار کرد: حق متعال موعدی سیروزه با موسی کلیم الله داشت و بعد ده روز به آن اضافه کرد و چهل روز میقات خداوند تمام شد. تعبیر «فتمّ میقات ربّه اربعین لیلة» تا حدی نشان میدهد که مقصود چه وعدهای بود. روایتی از پیامبر(ص) که در این باره نقل شده خیلی عجیب است. در این روایت میفرماید: حضرت موسی(س) از شدت شوق لقای پروردگارش چهل شبانهروز نه چیزی خورد و نه چیزی نوشید و نه خوابید «مااکل و ماشرب و مانام فی ذهابه و مجیئه اربعین یوماً شوقاً الی لقاء الله».
آیتالله آملی لاریجانی با بیان اینکه اگر انسان با حق متعال رفیق شد، انس گرفت و از او کمک خواست، حق متعال بنده خودش را پله پله بالا میکشد، گفت: انس با حق تعالی حالتی است که ما در دعاهایمان باید دنبالش باشیم. انسانهای بزرگ وقتی حالاتشان را نقل میکنند طوری است که وقتی محبت خداوند مطرح میشود همهچیز را فراموش میکنند و محبت او را بر محبت هر چیز دیگری ترجیح میدهند.
رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: دعا برای انس گرفتن است و در بعضی روایات است که دعا خواندن گاهی بر تلاوت قرآن مرجح است چون انس انسان را بیشتر میکند. تلاوت قرآن جهاتی و آثاری دارد و دعا جهت دیگری دارد؛ انسی که با دعا پیدا میشود شاید در تلاوت برخی آیات پیدا نشود.
آیتالله آملی لاریجانی با توصیه به «نباید فرصتها را از دست بدهیم» اظهار کرد: اگر انسان سؤال و درخواست حقیقی از حق متعال بکند و اگر رجوع حقیقی به او داشته باشد هیچگاه سؤالش رد نمیشود زیرا او بهتعبیر ائمه اطهار «ااکرم من اعتذر الیه المسیئون» است.
رئیس دستگاه قضا افزود: مگر میشود انسان گرفتاریهای خودش را پیش حق تعالی در کف دست بگذارد، انابه به حق تعالی کند و از او درخواست گذشت بکند، حق متعال از این خواسته عبدش عبور کند؟ «یا منْ إذا سئله عبد أعطاه» یعنی ای کسی که اگر بنده از او خواست، به او عطا میکنی. حق متعال نعوذ بالله مثل عباد نیست که بگوید حالا بندهای آمده است و من دلم نمیخواهد به او بدهم؛ خداوند محض اکرام، اعطا و هبه است. مشکل این هبه حقیقی و این عوایدی که از ناحیه حق تعالی میآید ما هستیم که خودمان حجابهایی درست کردیم. آنوقت اگر انسان قدمی بهطرف حق بردارد حجابی را دریده و وقتی حجاب کنار رفت مواهب الهی خواهد آمد.
آیتالله آملی لاریجانی تأکید کرد: باید محبت خداوند را نسبت به خودمان جلب کنیم و کاری کنیم که این محبت جاری بشود که راهش این است که بهطرف او برویم و با او انس پیدا کنیم. تعبیر«اِلهی تَعَرَّضَ لک فی هذَا اللَّیْلِ الْمُتَعَرِّضُونَ» برای این است که باید انسان خلوت داشته باشد. اگر ما هم یکی از متعرضین به نفحات الهی باشیم، عواید حق تعالی حاصل میشود. توصیهای که برای خود و همه دوستان دارم این است که توجه کنیم به فرصتهایی که پیش میآید زیرا این فرصتها تمام میشود؛ عمر ما هرچه باشد در مسیر سراشیبی است و حیف است که از این اوقات توشهای برنگیریم.
در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی پیشنویس آییننامه موضوع تبصره 3 ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392.2.6 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ادامه آن به جلسه بعدی موکول شد.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- معرفی صادر کنندگان چک بیمحل به بانک مرکزی
- قصاص اعتقاد یک میلیارد مسلمان است/ حقوق بشر مورد تأیید اسلام را قبول داریم
- روحانی: سازوکار نزدیکی سه قوه بررسی شد/تاکید بر همیاری سهقوه، بودجه 93 و تأمین امنیت اجتماعی
- بخاطر تبعیت از اوامر رهبر معظم انقلاب سکوت میکنم
- واکنش رئیس قوه قضاییه به ناراحتی رهبر انقلاب از یکشنبه سیاه مجلس
- ادعاهای نابجا وبه دور از عرف دیپلماتیک کامرون/ رایزنی های هفته آینده در وین/برنامهریزی برای سفر ظریف به عربستان
- فیلم/ مراسم تنفیذ حکم اولین دوره ریاستجمهوری امام خامنهای
- ولایت فقیه برخاسته از غدیر است/ ورود دشمن به عرصه جنگ نرم با لشکرهای زرهی
- تصویب تعرفه جدید اینترنت موبایل/ هر کیلو بایت تبادل داده 2.5 ریال
- هیچ محدودیتی برای حضور زنان در شورای نگهبان نیست/بزرگنمایی فساد توسط روزنامه های زنجیره ای غیرمنصفانه است/دستور برخورد با متخلفین
- قصاص حق اولیاء دم است/هجمههای حقوق بشری جنگ روانی سخیف غربیهاست
- مراحلی از فیلترینگ هوشمند انجام شده است/ پیگیر راهاندازی اینترنت ملی هستیم