موزه مفاخر اردکان در انتظار نگاه ویژه مسئولین/ برای تکمیل موزه به وسایل شخصی مفاخر شهرستان احتیاج داریم
به گزارش یزدرسا به نقل از اردکان گویا، آثار باستانی هر کشور پیشینه تاریخی آن کشور محسوب می شود و این آثار دارای ارزش و اهمیت فراوانی هستند مردم با دیدن آنها به وحدت ارزش های انسانی پی می برند و آثار باستانی را میراثی همگانی می دانند.مردم باید به نقش میراث فرهنگی در وضعیت فعلی زندگی، اقتصاد، سیاست و فرهنگ خود آشنا شوند و بدانند عدم حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی چه تهدیدات سیاسی و اقتصادی در پی خواهد داشت. موزه ها یکی از راه های شناخت مردم نسبت به گذشته و مکانی برای حفظ آثار گذشتگان است.
دومین موزه ای که در اردکان بازگشایی شد موزه مفاخر اردکان بود که در سال 1383در محل خانه ایت الله خاتمی(ره) قرار گرفت.
این موزه به منظور معرفی مفاخر اردکان بازگشایی شد اما این موزه تا مدتی پیش فقط نام موزه را یدک می کشید و تنها چند عکس و با اطلاعاتی گاها غلط و یا بسیار ابتدایی در آن قرار داشت.
در سال 1389 به پیشنهاد و همت انجمن چهار سوق کویر اردکان و با حمایت میراث فرهنگی اردکان و شهرداری این شهر، موزه مفاخر اردکان مجدداً احیا شد و طی آن اطلاعاتی در مورد یک صد تن از مفاخر اردکان با دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه شد و به صورت قاب به نمایش عموم گذاشته شد.
این موزه به تازگی تکمیل شده و برخی از وسایل آیت الله خاتمی(ره) در آن قرار داده شده است.
محقق اردکانی در خصوص این مکان تاریخی گفت: منزل آیت الله خاتمی(ره) از بناهای دوره ی قاجار است که به سبک خانه های یزد و اصفهان ساخته شده است.
نادر پیری اردکانی افزود: این خانه یکی از پربازدیدترین نقطه های بافت تاریخی ارکان است که از دو قسمت اندرونی و بیرونی تشکیل شده است. بخش اصلی و بیرونی محل رسیدگی صاحب خانه به میهمانان ویژه و محل ملاقات های مردمی بوده است و قسمت اندرونی مخصوص اهل بیت خانه بوده است.
مسئول موزه مفاخر اردکان در تکمیل صحبت های پیری اردکانی اظهار داشت: من در سال 1395 مسئولیت این موزه را بر عهده گرفتم و از هیچ تلاشی برای احیای این موزه دریغ نکردم.
مصطفی هاتفی ادامه داد: برای زیباسازی این موزه برای مسافرین نوروزی اقداماتی چون رنگ آمیزی درب ها، به کار گیری ترمه در طاقچه ها، تعویض شیشه های شکسته شده و تعدیل روشنایی درونی موزه انجام شده است.
وی گفت: برای بهبود وضعیت این موزه علاوه بر هزینه های مالی، دانشجویانی به صورت داوطلبانه به انجام فعالیت های تعمیراتی و تزئیناتی پرداختند که فاز دوم این تعمیرات بعد از عید صورت خواهد گرفت.
هاتفی در ادامه تاکید کرد: وسایل شخصی آیت الله خاتمی از خانواده وی تحویل گرفته شده است و با چیدمانی خاص برای بازدید عموم قرار گرفته است.
با این که این خانه پربازدید ترین مکان تاریخی اردکان به شمار می رود و دارای قسمت های مجزایی چون پایاب آب قنات، مدبخ، سرداب و... است کاستی هایی دارد که توجه بیشتر مسئولین را می طلبد.
مسئول موزه مفاخر اردکان در خصوص کاستی های این آثار ارزشمند تاریخی گفت: در این موزه که اکثرا از مشاهیر معاصر این شهر یاد شده است نیازمند نمونه کتاب ها و اشیای شخصی این افراد هستیم. لامپ های استفاده شده در نورپردازی های قاب ها از نوع پر مصرف بوده که نیاز به تعویض دارد.
مصطفی هاتفی ادامه داد: اتاق های بالای پشت بام نیازمند تعمیر وساماندهی است.علاوه بر این موارد نداشتن سیستم امنیتی و دوربین مدار بسته از نیاز های فوری موزه به حساب می آید.
لازم بذکراست هزینه های شخصی که مصطفی هاتفی انجام داده و جذابیت بخشی این مکان بسیار تاثیرگذار بوده است هنوز از طرف مسئولین پرداخت نشده است همچنین مراسماتی از طرف سمن های مختلف در این مکان صورت گرفته است کخ مسئولین هیچ مساعدتی در این زمینه نداشته و کلیه مخارج مراسمات به عهده ی سمن ها بوده است.
انتهای پیام/ر*ح.ا