نامه 12هزار دانشجو به ضرغامی درخصوص نقد توافق ژنو/ معرفی تیم مذاکره کننده پیشنهادی/ رسایی: روحانی واقعا مچکریم
به گزارش یزدرسا به نقل از فارس، همایش منتقدان توافقنامه ژنو با عنوان «دلواپسیم» عصر امروز در محل لانه سابق جاسوسی آمریکا در تهران برگزار شد.
هرچند حواشی این مراسم از پیش از برگزاری و در پی تغییر محل آن آغاز شد، اما خبرنگار فارس به برخی حاشیه های برگزاری این مراسم و حال و هوای آن اشاره کرده که در زیر میخوانید:
* در قسمتهایی از سالن، بنرهایی درباره عنوان «دلواپسیم» و بیان نگرانیهای منتقدان درباره توافق ژنو نصب شده بود.
بر روی این بنرها نوشته شده بود «دلواپسیم از اینکه انرژی هستهای را با فناوری هستهای اشتباه گرفتهاند»، «دلواپسیم از برباد دادن حقوق ملت در ازای گرفتن حقی ناچیز»، «دلواپسیم از استراتژی غلط دولت در سیاست خارجی» و «دلواپسیم از ترک برداشتن حقوق ملت به جای ترک برداشتن ساختمان تحریمها».
* حاضرین در این مراسم دستنوشتههایی نیز به شرح زیر در دست داشتند:
«مقدم قاتلان شهدای هستهای را بر قامت بازرسان آژانس گرامی میداریم»
«ضمن احترام برای آقایان روحانی و احمدینژاد، ما انقلابی هستیم»
«جزئیات مذاکرات برای آیندگان محرمانه نخواهند ماند»
«نه سانتریفیوژ میچرخد نه چرخ زندگی مردم»
* فاطمه آلیا، مهدی کوچکزاده، محمدکوثری و الیاس نادران، محمد سلیمانی، روح الله حسینیان، علیرضا زاکانی، سیدمحمود نبویان، حمید رسایی و زهره طبیبزاده (نمایندگان نهران)، جواد کریمی قدوسی (نماینده مشهد) فریدون عباسی (رییس سابق سازمان انرژی اتمی)، علیرضا پناهیان، محمدصادق کوشکی، ناصر نوبری، فواد ایزدی، برخی چهره های حاضر در این مراسم بودند.
* مجری مراسم نیز توضیحاتی درباره تغییر مکان برگزاری این همایش ارائه کرد و با بیان اینکه قصد داشتیم این همایش را در سالن سیدالشهداء(ع) برگزار کنیم، گفت: ولی ناگهان به شکل عجیبی علیرغم کسب گرفتن مجوزهای لازم، نقص فنی ایجاد شد و مجبور شدیم مکان همایش را به این سالن منتقل کنیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم که نقصهای فنی حل شود تا کسانی که دلواپس حق خود هستند بتوانند حرف بزنند.
* تیزر نرمافزار چند رسانهای دلواپسیم نیز با موضوع نقد توافقنامه ژنو در این همایش رونمایی شد.
در این نرمافزار، آثار و سخنرانی چهرههایی نظیر آیتالله علمالهدی، سعید زیباکلام، حمید رسایی، نوبری و تعداد دیگری از منتقدین توافق ژنو منتشر شده است.
* ساختار تحریمها از تارعنکوت سست تر است
حسین آبنیکی معاون سابق سازمان انرژی اتمی در این همایش، طی سخنانی با اشاره به اینکه شهید احمدیروشن بعد از فراغت از تحصیل به دنبال شاخصهایی از نوع نظام و انقلاب و دغدغههای رهبری برای انتخاب شغل بود، گفت: احمدیروشن وارد حوزه انرژی اتمی شد و پس از 5-6ماه گزینش، در مردادماه 85 در سایت نطنز مشغول به کار شد و جزو حلقهای بود که برای اولین بار غنیسازی را به 3.5درصد رساندند.
وی با تأکید بر اینکه ساختار تحریمهای کنونی علیه کشورمان سستتر از تار عنکبوت است، گفت: در طول 30 سال گذشته تحریمها را تجربه کردهایم و شهید احمدیروشن ثابت کرد که قویترین سرویسهای امنیتی هم نمیتوانند با تحریمهای خود مانع راه ما شوند.
معاون سابق رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مراحل دیگر مجاهدتهای شهید احمدی روشن از جمله مقابله با ویروس استاکسنت و راه اندازی سایت فردو تصریح کرد: احمدیروشن برای ما نمونه خوبی است و به گفته مقام معظم رهبری با این ستارهها میتوان راه را پیدا کرد؛ احمدیروشن و دیگر شهدا میتوان راه را در دنیای تحریمهای ظالمانه پیدا کنیم.
وی مشکلات امروز اقتصادی کشور را بیشتر ناشی از سوءمدیریتها و ساختار صنعت اقتصادی کشور دانست و گفت: راه حل مشکلات اقتصادی در اقتصاد مقاومتی و آنکه رهبری در ابتدای سال در مورد مدیریت جهادی فرمودند به همراه روحیهای جهادی ما را از مشکلات رها خواهد کرد.
* دلواپسیم دوباره اتفاقات سال 82 تکرار شود
فرشید جعفری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز طی سخنانی در این همایش، گفت: امروز بیتقواییها و بغض و کینههای دشمنان نسبت به فرزندان انقلاب در تیتر بعضی روزنامهها آشکار بود.
وی با بیان اینکه حاضران در مراسم در ذیل گفتمان انقلاب اسلامی قرار میگیرند، افزود: در حال حاضر بحث در مورد منافع ملی است و نه منافع سیاسی. ما با حضورمان در اینجا اعلام میکنیم که از حقوقمان کوتاه نمیآییم.
جعفری در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر مذاکرات هستهای به دست دولت است، نمایندگان چه راهکاری دارند که اگر مذاکرات در گام نهایی باعث تضییع حقوق مردم شد از آن جلوگیری کند و آیا نمایندگان میتوانند در مقابل آن توافق بایستند؟
وی خاطر نشان کرد: ما حزب سیاسی هستیم اما حزب سیاسی ما حزبالله است نه مانند کسانی که برای منافع شخصی خود دور هم جمع شدند. ما دلواپسیم که همان اتفاقات سال 82 دوباره تکرار شود.
* موافقان توافق ژنو با شناسنامه حرف بزنند/ ترکیب تیم مذاکره کننده عوض شود
ناصر نوبری دیپلمات سابق کشورمان نیز در این مراسم گفت: از آنجا که آقای رئیسجمهور گفتهاند منتقدان با شناسنامه انتقاد کنند من هم ابتدائاً شناسنامه خود را مطرح میکنم و می گویم که به مدت 33 سال دیپلمات وزارت خارجه بودهام و در هر ردهای در دولتهای آقایان موسوی، هاشمی و خاتمی مسئولیت داشتهام.
وی ادامه داد: از همان ابتدا به آقای رئیسجمهور نامه نوشتهام و در 20 سخنرانی دیگر در دانشگاههای مختلف کشور در مناظرههای متعدد، ضعفهای توافقنامه ژنو را برشمردم و جالب اینجاست که هیچکدام از طرفهای مناظره که مدافعان توافقنامه بودند حاضر نشدند همراه با من توافقنامه را بصورت بند بند بررسی کنند.
وی هدف غرب از مذاکره هستهای با ایران را خشک کردن درخت هستهای کشورمان عنوان کرد و گفت: در همه مناظرههای من با مدافعان توافق ژنو، آنها از تنها موضعی که سخن میگفتند این بود که اصلاً ما هستهای برای چه میخواهیم که دقیقاً همان چیزی است که توافقنامه ژنو در صدد اثبات آن است که هزینه انرژی هستهای را بالاتر از فایده آن نشان دهد.
این دیپلمات سابق وزارت خارجه در ادامه اظهار داشت: از رئیسجمهور میخواهم که مدافعان توافقنامه ژنو هم شناسنامه خود را ارائه دهند که مشخص شود اینها که اصلاً انرژی هستهای را نمیخواهند آیا نماینده دولتند؟
نوبری در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما برای تیم ملی فوتبال خود که میخواهد هر 4سال یک بار به جام جهانی برود گزینشهای جدی انجام میدهیم تا بهترین ترکیب را به جام جهانی بفرستیم. آیا تیم ملی مهمتر است یا تیم مذاکرهکننده هستهای که میخواهد سرنوشت 100سال آینده کشورمان را رقم بزند.
وی با تأکید بر اینکه تیم هستهای باید از قویترین دیپلماتها تشکیل شود، گفت: این هیأت باید ترمیم شود و من پیشنهادهایی را برای ترکیب آن دارم که همگی از طرفداران دولت و توافقنامه ژنو هستند.
داوری خاطرنشان کرد: اکنون حتی معاونان وزارت خارجه نیز حاضر نیستند از توافقنامه ژنو دفاع کنند و من از رئیسجمهور میخواهم که ترکیب ملی را جایگزین ترکیب باندی در جریان مذاکرات هستهای کند.
* شرکتکنندگان همایش «دلواپسیم» با امضاء طوماری، انتظارات خود را درباره مذاکرات هستهای به تیم مذاکرهکننده اعلام کردند.
متن این طومارنامه به شرح زیر است:
بسمهتعالی
انتظار ما به عنوان جمعی از جبهه علمی فرهنگی انقلاب اسلامی رد رابطه با گام پایانی مذاکرات و آنچه در مرقومه پایانی مذاکرات هستهای باید قید شود به شرح زیر است:
الف) در مورد حقوق هستهای:
1- حق غنیسازی ایران صراحتا به رسمیت شناخته شود.
2- حرکت علمی هستهای و توسعه و پیشرفت فعالیت صلحآمیز هستهای ادامه یابد.
3- ایران در استفاده از حقوق خود «NPT» به هیچ وجه از کشورهای دیگر استثنا نشود.
4- نیازهای دارویی مرتبط با بخش هستهای در داخل تأمین شود.
5- مراکز فعلی غنیسازی هیچ یک تعطیل نشده و تا مراحل نهایی تکمیل و عملیاتی شوند.
6- ایران از تمام حقوق هستهای خود بر اساس معاهده آژانس بهره مند گردد.
7-هیچگونه تعهدی برای بازرسی و نظارت بیشتر از معاهدات آژانس صادر نشود.
8- روابط ایران با آژانس به صورت متعارف و غیر فوقالعاده باشد.
ب) در خصوص تحریمها:
1- ستون اصلی تحریمها یعنی تحریمهای مالی، نقدی و بانکی برداشته شود.
2- زمان برداشتن تحریمها مشخص و در بازه زمانی بسیار محدود باشد.
3- تحریمهای جدید به بهانههای دیگر همچون حقوق بشر، صنایع موشکی و... وضع نشود.
4- داراییهای بلوکه شده ایران آزاد شود
ج) در خصوص مذاکرات:
1- مذاکرات مربوط به مسائل هستهای باشد و لاغیر (مثل حقوق بشر، صنایع موشکی و ..)
2- زمانبندی نتایج مشخص و شفاف باشد
3- اقدامات طرفین عینی ، واضح و ملموس باشد نه داوطلبانه و اختیاری
4- متن توافقنامه باید به تصویب مجلس و شورای عالی امنیت ملی برسد
5- بندهای پیشنهادی توافقنامه به اطلاع عموم برسد
6- در صورت عدم پایبندی طرفهای مذاکره به تعهداتشان ایران به تعهد خود عمل نکند
7- دستیابی ایران به حقوق خود صراحتا قید شود و مبتنی بر رضایت طرفین یا اقدامات بعدی نباشد
8- شرکتکنندگان این همایش در زیر این طومار جملاتی مانند «حفظ عزت اسلام و مسلمین و خون شهیدان بر همه مسلمانان واجب است»، «شهدا راهشان ادامه دارد»، «من به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستم»، «عوامل 1+5 آمریکایی هستند»،«تا آخر راه ایستادهایم»، «پشتیبان تیم مذاکرهکننده هستیم» انتظارات خود را از تیم مذاکرهکننده عنوان کردند.
* در بخشی از این مراسم کلیپی درباره مذاکرات هسته ای در سال 82 به نمایش درآمد که در آن با تعدادی از دانشجویان که در مقابل کاخ سعدآباد تجمع کرده بودند، مصاحبه شده بود.
* تراکم شدید حاضرین باعث شده بود که تعدادی از مهمانان و خبرنگاران در حاشیه جایگاه برگزاری مراسم به زحمت جایی برای نشستن پیدا کنند و حتی برخی چهره ها نظیر زاکانی، حسینیان، سلیمانی و ... بر روی زمین بنشینند. این حرکت سوژه عکاسان حاضر در این مراسم شده بود.
* مجری برنامه از نامه 12 هزار دانشجو به ضرغامی درباره توافق ژنو و درخواست برای حضور منتقدان در برنامه های صدا و سیما خبر داد که به گفته وی این نامه پس از ارجاع به معاونت سیما و شبکه قرآن، بایگانی شده است.
* شعار انتخاباتی روحانی مبنی بر اینکه «ما می خواهیم سانتیریفیوژ بچرخد ولی چرخ زندگی مردم نیز بچرخد» دستمایه برخی حاضران برای انتقاد از دولت بود. حجت الاسلام پناهیان یکی از سخنرانان این همایش با اشاره به همین شعار روحانی گفت که «اگر این همایش ها و پیگیری مجدانه شما نباشد چرخ کارخانه ها نیز نمی چرخد.»
* نوبری یکی از دیپلمات های قدیمی وزارت امور خارجه که یکی از سخنرانان این همایش بود تیم مذاکره کننده هسته ای را مورد نقد قرار داد؛ وی تیم مذاکره کننده پیشنهادی خود را به روحانی ارائه داد که عبارت بودند از الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور، سرمدی قائم مقام وزارت خارجه، دکتر صدر مشاور وزیر خارجه، حسین شیخ الاسلام و لواسانی از دیپلمات های قدیمی. وی تاکید کرد که تمامی این افراد از موافقان توافق ژنو هستند ولی بدلیل سابقه قوی می توانند از حقوق هسته ای کشور دفاع کنند.
* در زمان صحبت های مهدی محمدی، مهدی کوچک زاده نماینده مردم تهران در مجلس در تائید سخنان وی با صدای بلند شعار مرگ بر سازشکار سر داد که با همراهی حاضرین مواجه شد.
* در بخش پایانی مراسم تعدادی از مهمانان دعوت شده به بالای سن رفتند تا مراسم تقدیر از فعالان عرصه هسته ای کشور انجام شود. در این بخش جایزه دانشجویی «شهید احمدی روشن» به سعید زیباکلام، آبنیکی، فریدون عباسی، نبویان، رسایی و قدیانی تعلق گرفت.
* حمید رسایی نماینده مردم تهران که بر دریافت جایزه دانشجویی شهید احمدی روشن روی جایگاه رفته بود گفت: واقعا «روحانی مچکریم» که سالن سید الشهدا(ع) را برای برگزاری مراسم به ما ندادند چون این جمعیت آنجا جا نمی شد.