نامه رهبری درخصوص برجام « فکتشیت رسمی جمهوری اسلامی»
یزد رسا به نقل از یزد ندا، در خلاصه ترین حالت ممکن می توان گفت نامه مهم رهبر انقلاب درباره برجام نشان داد که:
اولا تمامی ادعاهای درباره موافقت ایشان با برجام، رضایت رهبری از روند مذاکرات و... کذب محض بود، چرا که خود رهبر انقلاب در جملاتی آشکار و صریح به شدت نسبت به این توافق ضعیف هشدار دادند که دارای ضعف های ساختاری و ابهامات متعدد است: «محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعددی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه به لحظه، میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آیندهی کشور منتهی شود.»
دوماً؛ در کنار تشکر رهبر انقلاب از تیم مذاکره کننده که طی دو سال گذشته نیز همواره مورد نظر ایشان بود و از تلاشهای آنان تقدیر کردند، در هیچ جای این نامه، حاصل این مذاکرات و متن برجام نه تنها تایید نشده بلکه به صورت کاملا مشروط و با قید و بندهای متعدد و با توجه به گذر آن از مجاری قانونی، اجرای آن مورد تاکید قرار گرفته است. این مساله نشان می دهد علیرغم همه تلاش های تیم مذاکره کننده، حاصل کار آنها ضعیف و نسبت به آنچه انتظار می رفته فاصله بسیار زیادی داشته است.
سوماً، تقدیر ویژه رهبری از منتقدان با تعابیری مانند «ريزبيني قابل تحسين» و «یادآوری نقاط ضعف برجام» به خوبی نشان می دهد هجمه های ناجوانمردانه بسیاری از مسئولان و رسانه های حامی دولت علیه منتقدان و همسو خواندن آنها با رژیم صهیونیستی! تا چه اندازه با منظومه فکری رهبر انقلاب فاصله داشته است و دقیقا در همان ایامی که منتقدان دلسوز متن ضعیف برجام، با دقت نقاط ضعف آن و لزوم اصلاح توافق را خواستار بودند و توسط حامیان برجام به کاسبی تحریم و همنوایی با نتانیاهو متهم می شدند، رهبر انقلاب از روند انتقادات استقبال کرده و ریزبینی های قابل تحسین برای یادآوری نقاط ضعف آن را درخور تحسین می دانستند.
چهارماً؛ نوع نگاه رهبر انقلاب نسبت به برجام از هم اکنون و قبل از اجرای کامل آن بسیار جالب است. ایشان همچنان با بدینی کامل نسبت به غرب و این توافق خطرناک، تاکید کردند که برجام یکی از نقاط «عبرت آموز» در تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود: «در مسألهئي كه گمان ميرود از جملهي مسائل به ياد ماندني و عبرتآموز جمهوري اسلامي باشد.»
پنجماً؛ و در نهایت باید توجه داشت که شروط متعدد رهبر انقلاب برای اجرای مشروط برجام نشان می دهد علیرغم عبور قطعی تیم مذاکره کننده هسته ای از اکثر خطوط قرمز در مذاکرات، ایشان همچنان نسبت به رعایت آنها در حین اجرای برجام تاکید دارند و از همین روست که در نامه خود تصریح کردند: «لازم است تضمينهاي قوي و كافي براي جلوگيري از تخلف طرفهاي مقابل، تدارك شود، كه از جملهي آن اعلام كتبي رئيسجمهور امريكــا و اتحاديهي اروپا مبني بر لغو تحريمها است. در اعلام اتحاديهي اروپا و رئيسجمهور امريكا بايد تصريح شود كه اين تحريمها بهكلي برداشته شده است. هرگونه اظهاري مبني بر اينكه ساختار تحريمها باقي خواهد ماند، به منزلهي نقض برجام است.»
این تاکید معظم له بر لغو تحریم ها دقیقا نقطه مقابل اتفاقی است که سه روز قبل افتاد و به مناسبت روز پذیرش برجام، اوباما و انحادیه اروپا با حفظ ساختارهای تحریم ها، تنها به توقف و تعلیق بخشی از تحریم ها آن هم به طور مشروط بعد از تایید آژانس دستور دادند.
همه این موارد نشان می دهد اجرای برجام بسیار مرحله پیچیده و دشواری است که نیازمند هوشمندی حداکثری مردم و تلاش حداکثری رسانه ها و نخنبگان برای روشنگری درباره واقعیاتی است که اتفاق خواهد افتاد.
تازه همه چیز شروع شده و باید در میدان زر، زور، تزویر و تمام بزک کنندگان دشمن ایستاد...
خدا را شکر بهخاطر رهبری که بر بلندای درایت، هوشمندی، تدبیر، حکمت، عزّت و شجاعت ایستاده است!
نامه رهبری به روحانی درباره برجام را باید فکتشیت رسمی جمهوری اسلامی خطاب به دنیا قلمداد کرد؛ فکتشیتی که تمام روزنههای برجام را پُر و تمام مسیرهای احتمالی سوءاستفاده غربیها و آمریکا از برجام را مسدود میکند؛ انشاءالله!
نکته قابل تأمل در این نامه این است که رهبری یک بار به "نقاط مثبت" برجام اشاره کرده و در عین حال از "نقاط ضعف"، "نقاط خلأ"، "نقاط ابهام"، "ضعفهای ساختاری" و "موارد متعددی" در برجام سخن گفتند كه در صورت فقدان مراقبت دقيق و لحظه به لحظه، ميتواند به خسارتهاي بزرگي براي حال و آينده كشور منتهي شود!
دولت باید ممنون لطف رهبری باشد که اجازه اجرای این برجام را با این توصیفات دادهاند! که هم ملّت تجربه کند و هم دولت که برنامهای جز این برای اداره امور کشور نداشت، دست خالی نباشد و هم بهانههای احتمالی بعدی (نگذاشتند) خنثی شود
نکته مهم دیگر، بندهای مربوط به لغو تحریمها است که بیش از سایر موارد، تکلیف برجام و سرنوشت و آینده آنرا مشخص میکند. رهبری مجدداً بر لغو تحریمها بهجای تعلیق تحریمها و یا توقف اجرای تحریمها تأکید و دولت را ملزم به اخذ تضمینهای قوی و کافی از آمریکا و اروپا برای لغو تحریمها و تصریح آنها بر اینکه تحريمها بهكلي برداشته شده است، کردند! با این دو قید مهم که هرگونه اظهار مبني بر باقی ماندن ساختار تحريمها و نیز وضع هرگونه تحريم در هر سطح و به هر بهانه نقض برجام محسوب و موجب توقف اجرای برجام خواهد شد!
این شرط و شروطها که باید در برجام لحاظ میشد اما نشد، بهترین راه ممکن برای جلوگیری از خسارتدیدن جمهوری اسلامی از عهدشکنی طرف مقابل است.
پیامی به طرف مقابل است که گمان نکنند اگر فرداروز بهجای لغو تحریمها، آنها را تعلیق و یا تحریمهایی جدید به بهانههای جدید وضع کردند، میتوانند به کمک غربگرایان و آمریکادوستان حاضر در ایران، جمهوری اسلامی را باز هم پای کار برجام نگه دارند! مثل توافق ژنو که نقض عهدهای آمریکا و اروپا یا دیده نشد یا به روح توافق ژنو حواله داده شد اما توافق متوقف نشد!
حُسن ختام نامه رهبری هم حاوی نکته بسیار پُراهمیتی در راستای انسداد یکی از راههای نفوذ آمریکاست! تأکید بر پرهیز جدّی از واردات هرگونه مواد مصرفي از آمريكا!
انتهای پیام/
Related Assets:
- «برجام»دلیلنمیشود دربارهنقض حقوقبشر در ایران سکوت کنیم
- مخالفین حکومت در ایران، «فرصت برجام»را از دست ندهند
- دولتمردان یا کلام رهبری را متوجه نشدهاند یا در مقام عمل مشکل دارند/تعریف دولت از اقتصاد، اقتصادی تنیده شده با غرب است
- تذکرات پیدرپی به منتقدان و حاشیه امن برای هتاکان/ادامه سیاست یک بام و دو هوای هیئت نظارت بر مطبوعات
- نامه رهبر انقلاب اسلامی ایران پاد زهر اسلام هراسی در میان سکوت حاکمان کشورهای مسلمان است
- اجتماع بزرگ اربعین؛ فرصتی برای ابلاغ نامه رهبری/نامه رهبری جوانان غرب را از خواب غفلت بیدار میکند