نانوايي هاي تنوري مجبور به استفاده بيش از حد نمك هستند/تشكيل هزار پرونده تخلف نانوايي ها در يزد
به گزارش یزدرسا، چندی پیش رئیس مرکز بهداشت استان یزد اعلام کرد ه بود طی یک بررسی و نمونه گیری از نانوایی های استان مشخص شده که نزدیک به58 درصد از نانوایی های استان بیش از حد مجاز از نمک و11 درصد از نيز جوش شیرین استفاده می کنند.
مصرف بيش از حد نمک و جوش شیرین مي تواند زمينه سازي بيماري هاي مزمني چون فشار خون باشد و با توجه به اين كه نان غذای اصلی خانوارهای ایرانی محسوب می شود رعايت اصول و استانداردهاي تهيه و پخت نان اهميت زيادي دارد و بايد در اين زمينه نظارت كافي وجود داشته باشد.
***نانوايي هاي تنوري مجبور به استفاده بيش از حد نمك هستند
رئیس اتحادیه صنف نانوایان یزد در اين خصوص در گفتگو با خبرنگار يزدرسا اظهار داشت: مصرف بيش از حد نمك بيشتر مربوط به نانوايي هاي تنوري است زيرا در پخت اين نوع نان در زمانی که آرد سست و ضعیف باشد نانوا مجبور است برای این که نان به دیواره تنور بچسبد درصدی نمک اضافه تری استفاده کند.
جلال پيروزي فر با بيان اين بيش از 60 درصد از نانوايي هاي يزد را نانوايي هاي تنوري تشكيل مي دهد افزود: به دلیل استقبال و تقاضاي مردم برای نان های تنوری تعداد این نوع نانوایی ها در سطح شهر افزایش یافته است.
وي در خصوص استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها گفت: هيچ نانوايي در يزد از جوش شيرين استفاده نمی کند و به جای آن از خمیر مایه استفاده می کنند و مردم از این نظر اطمینان داشته باشند.
***نظارت بر نانواييها به طور مستمر انجام ميشود
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: بررسی و نظارت بر نانواییهای استان یزد به طور مستمر وجود دارد و از ابتدای سال 96 تا کنون هزار پرونده تخلفات نانوائیها به مراجع قضائی ارسال گردیده است.
وحید جعفری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با بیان این که نان قوت غالب مردم كشورهاي خاورميانه به ويژه ايران را تشكيل ميدهد اظهار داشت: در كشورهاي مختلف نان بين 80-20 درصد مواد غذايي مردم را تامين مينمايد و به طور متوسط هر ايراني روزانه 400-300 گرم نان مصرف ميكند که حدود 40 درصد انرژی یک فرد از نان به دست میآید.
وی با اشاره به این که در ایران هر فرد 60 درصد پروتئین و کالری، سه گرم مواد معدنی و قسمت اعظم نمک طعام مصرفی روزانه خود را از طریق نان بدست میآورد؛ خاطر نشان کرد: نان سالم و با کیفیت می تواند سلامت افراد جامعه را تامین نماید و بالعکس اگر شرایط و ضوابط بهداشتی در کلیه مراحل از انتخاب و کاشت بذر گندم و برداشت، حمل گندم، تهیه و حمل آرد و در نهایت پخت و مصرف نان رعایت نشود می تواند سلامت مصرف کنندگان را با خطر مواجه نماید.
وی نظارت بر روند تهیه نان را از بذر تا پخت را ضروری دانست و افزود سازمانهای نظارتی متعدد وظیفه نظارت بر اجرای درست و کامل پروسه تولید نان در کشور را به عهده دارند و تولید نان سالم محصول تلاش همه افراد دخیل در این زنجیره است
جعفری نظارت بر وضعیت بهداشتی نانوائیها در کشور را به عهده بازرسان بهداشت محیط دانست و اذعان داشت: بازرسین ضمن بازدید از نانوائیها و کنترل شرایط بهداشتی ساختمان ، ابزار و تجهیزات مورد استفاده ، بهداشت فردی و.. می کوشند تا نان در شرایط بهداشتی تهیه و در اختیار مردم قرار گیرد و همچنین با سنجش های که توسط تجهیزات پرتابل و نمونه برداری و انجام آنالیزهای لازم در آزمایشگاه انجام می دهند تلاش می شود تا نان سالم و استانداردی در اختیار مشتری قرار گیرد.
***فعاليت هزار و 400 نانوايي در استان يزد/ تشكيل هزار پرونده تخلف نانوايي ها
وی با تاکید بر این که تامین نان سالم محصول رعایت شرایط بهداشتی و استانداردهای موجود در تمام طول این فرایند است و تحقق این مهم نیازمند مشارکت همگانی است؛ اعلام کرد: در استان یزد تقریبا 1400 نانوائی وجود دارد که شامل 1000نانوايی تافتوتون تنوری و دستگاهی ،76 لواش ، 63 بربری، 55 سنگک،70 فانتزی و 141 خشکه پزی است.
جعفری اظهار داشت: بازرسان بهداشت محیط از ابتدای سال 96 با انجام بیش از 14 هزار بازدید از این نانوائیها، وضعیت بهداشتی آنها را بررسی و کنترل کردند که در این بازدیدها، بیش از 5 هزار و 500 نمونه از نان برداشت و به آزمایشگاه ارسال شد و در نهایت1000 پرونده تخلفات به مراجع قضائی ارسال گردید.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی یزد تخلفات صورت گرفته را شامل عدم رعايت بهداشت فردي، ساختمان، تجهيزات و همچنين بالا بودن ميزان نمك و افزودن جوش شيرين به نان اعلام کرد.
***تدوين سند بهبود كيفيت نان استان
وی با بیان این که بخش اعظم نمک روزانه از طریق نان مصرف می شود اظهار داشت: به منظور استفاده حداکثری از توان همه دستگاهها و بخشهای ذیربط سند بهبود کیفیت نان استان با مشارکت کارشناسان ادارات مختلف تدوین و در کارگروه سلامت و امنیت غذائی استان مصوب و برای اجرا ابلاغ گردید که در این مدت هم با همکاری بسیار خوب ادارات و ارگانهای ذیربط دستاوردهای خوبی حاصل شده و ان شاالله با اجرای کامل این سند در 5 سال آینده بتوان به اهداف پیش بینی شده و تامین نان سالم برای مردم دست یافت.
جعفری با اشاره به برخوردهای قاطع و جدی با متخلفین یادآور شد: مردم استان در صورت مشاهده مشکلات بهداشتی می توانند موارد را با ذکر ادرس دقیق محل از طریق سامانه تلفنی 190 اطلاع دهند.
انتهای پیام/س*
Related Assets:
- تمامی واحدهای نانوایی مکلف به نصب تابلوی قیمت هستند/ آغاز طرح تشدید نظارت بر واحدهای صنفی نانوایی
- نانواییهای شهر یزد سیزدهم فروردین پخت میکنند
- تمام امکانات در جهت ارتقاء کیفیت نان به کار گرفته شود
- تفاوت قیمت در نانواییهای یزد غیرقانونی است/زمان پخت نانوایی ها در ماه مبارک رمضان
- تعطیلی نانواییهای یزد در روز چهارشنبه
- تاکنون در خصوص افزایش قیمت نان دستورالعملی به ما ابلاغ نشده است
- استفاده 70 درصد نانوایی های یزد از آرد نامناسب