نباید بودجه صدا وسیما را به مسائل سیاسی گره زد/ اکثریت مردم سریال گاندو را پسندیدهاند
احمد پهلوانیان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در واکنش به قطع بودجه صدا وسیما از سوی دولت به خاطر سریال گاندو گفت: دیدم که تعدادی از نمایندگان مجلس در این باره اظهارنظر کرده بودند هرچند من ندیدم که رسما این موضوع اعلام شده باشد.
وی افزود: قابل قبول نیست که بودجه یک سازمانی که تنها نهاد رسانهای ملی و بینالمللی نظام است به برخی ملاحظات سیاسی گره زده شود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز یزد اظهار داشت: یک اشکال دیگر هم وجود دارد و اینکه بخشی از بودجه صدا وسیما به عنوان یک نهاد فرهنگی و فرهنگساز طبق مصوباتی که وجود دارد به سر زلف تبلیغات گره زده شده است.
پهلوانیان ادامه داد: این موضوع میتواند در پیامرسانی و مهندسی پیام در رسانه ناهنجاریهایی را ایجاد کند و اینکه مثلا بگویند نیمی از بودجه صدا وسیما باید از راه تبلیغات تأمین شود و این مصوبه مجلس باشد این هم به نظر من شایسته شأن یک نهاد فرهنگی و فرهنگساز نیست و این دو تا اشکال به نوعی در بودجه سازمان صدا و سیما وجود دارد.
وی عنوان کرد: اگر به سریال گاندو یا هر سریال دیگری نقدی است باید مطرح شود، این در حالی است که شورای نظارت بر سازمان صدا وسیما وجود دارد که از قوای سهگانه هم نماینده در این شورا هستند و اگر هم قرار است واکنشی نشان داده شود طبیعتا بایستی از طریق همین شورا باشد که به نوعی نمایندگان قوا هستند و به عنوان شورایی که هم نظارتش قانونی و فراقوهای است، یعنی نظارت مربوط به کلیت نظام و حاکمیت میشود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز یزد با بیان اینکه بحث اینکه یک قوه یا بخشی از یک قوه از یک برنامه سازمان ناراحت شوند، همیشه بوده است، یادآور شد: یکی از رسالتهای سازمان صدا وسیما به عنوان رسانه ملی نقد و به پیش رو گذاشتن چالشها و نقایص است و این طبیعت کار رسانه است و نمیشود این را از رسانه گرفت.
پهلوانیان با تأکید بر اینکه اگر انتقادی هم هست طبیعتا باید از شورای نظارت تذکر داده و گفتگو شود، خاطرنشان کرد: من فکر میکنم این مسائل با گفتگو قابل حل است و مدیران رسانه باید در تعامل با بخشهای مختلف حاکمیت مثل قوه مجریه، مقننه و قضائیه باشند و مسئولین هم باید در مقابل نقد سعهی صدر بیشتری نشان دهند و مردم هم انتظارشان همین است.
وی تصریح کرد: نظرسنجیها نشان میدهد سریال گاندو مورد استقبال مردم بوده است و مردم تحلیل کلی که در سریال بوده را پسندیدهاند، البته ممکن است برخی از بخشهای این سریال هم قابل نقد باشد و بحثی نیست ولی پیام کلی کار را اکثریت مردم پسنیدهاند.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز یزد افزود: اگر بخواهیم بحث اصلاح سیستم بودجه سازمان صدا و سیما را در دستور کار قرار دهیم، فکر میکنم عملا عملیاتی نشود و البته در مورد برخی نهادهای دیگر هم همین بحث وجود دارد و به هر جهت دولت به عنوان مدیر اجرایی کشور همه بخشها را باید مدیریت کند و بخشی از مدیریت هم مدیریت دخل و خرج و بودجه و هزینه کشور است.
پهلوانیان گفت: من فکر میکنم همه بخشهای مختلف حاکمیت، قوای سهگانه و دیگران و سازمان صدا وسیما باید جایگاههای حقوقی که وجود دارد را محترم بشماریم و اگر هم مسئلهای است از همان جایگاههای حقوقی که قانون مشخص کرده ورود کنیم.
وی اظهار داشت: به هر جهت برای نظارت بر صدا وسیما شورایی است که همانطور که گفتم نمایندگان همه قوا در آن شورا حضور دارند و طبیعتا حرفهایی که خارج از آن شورا زده شود باید به عنوان دیدگاههای شخصی افراد تلقی کنیم نه جایگاههای حقوقی که دارند.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز یزد اضافه کرد: ممکن است یکی شخصا موافق یک برنامه یا مخالف آن باشد و این طبیعی است و مخالفت و موافقت چیزی بدی نیست، اما اگر این موافقت یا مخالفت بخواهد روی فرایند کاری جایی مثل صدا و سیما یا هر نهاد دیگری اثر عملی داشته باشد باید از مجراهای حقوقی و قانونی که در قانون تصویب شده و محترم شمره شده دنبال شود.
پهلوانیان خاطرنشان کرد: تنظیم بودجه صدا وسیما مثل همه بخشهای دیگر از سوی دولت پیشنهاد و در مجلس تصویب میشود و به نظر من نمیشود بودجه صدا وسیما را از این ساز و کار خارج کرد اگر چه به این نحوه نقد وارد است همچنان که به گره زدن بودجه سازمان به پیامهای بازرگانی نقد وارد است و احتمالا خود شما هم به این پیامهای بازرگانی صدا و سیما نقد دارید که در تلویزیون پخش میشود اما ساز و کارش در خارج از سازمان صدا و سیما تعریف میشود.
وی عنوان کرد: به هر حال در تنظیم بودجه صدا و سیما هم قوه مجریه و هم قوه مقننه نقش دارند و البته در تخصیص آن سازمان برنامه و بودجه باید به عنوان یک سازمان مستقل عمل کند و من بعید میدانم جز این ساز و کار دیگری باشد که عملیاتی شود مگر اینکه در بحثهای نظارتی بعضی از قوا شأن استقلال صدا و سیما را محترم بشمارند و اگر نقدی هم دارند از طریق نمایندگان خودشان در شورای نظارت بر سازمان به صورت خلیی قانونی و بدون هیاهوی جاری سیاسی دنبال کنند.
انتهای پیام/