نبود اراده مدیریتی جدی، حلقه مفقوده ایجاد بستر شبکه ملی اطلاعات
به گزارش یزدرسا؛ در نبود اراده و همت در بین متولیان امر فضای مجازی کشور (خصوصاً شورای عالی فضای مجازی) برای ساماندهی به وضعیت بلبشوی فعلی، آش آنقدر شور شده است که شرکت فیسبوک (صاحب پیامرسان واتساپ) به عنوان یک ابزار جاسوسی و جمعآوری اطلاعات از میلیاردها نفر در سراسر جهان (من جمله میلیونها ایرانی) به خود این اجازه را داده است که دیگر حفظ ظاهر را هم کنار بگذارد و به شکل عریان و رسماً اعلام کند: «از ماه آینده کاربران پیامرسان واتساپ یا باید با بهرهبرداری فیسبوک از دادههای خصوصی مبادله شدهشان موافقت کنند، یا سرویسدهی به آنان قطع میشود»!
این حرکت شرکت آمریکایی باید مسئولان ما را به خود بیاورد! باورکردنش خیلی سخت است که مدیران یک کشور (آن هم کشوری با شرایط سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ژئوپولتیک ایران) به دشمنان کشورشان اجازه دهند که به این راحتی روزانه هزاران میلیارد بایت اطلاعات از شهروندان را جمعآوری کرده و با استفاده از آن انواع و اقسام دادهکاویها، تحلیلها و پژوهشها را بر روی عادات، فرهنگ، اقتصاد، باورها، ارتباطها، فرآیندها، گروههای اجتماعی و ... دهها موضوع دیگر ملت ایران انجام دهد تا در دشمنیها و تقابلهای آتی مؤثرتر و گزیدهتر بتواند به کشور و مردم ما ضربه بزند!!
به عنوان یک متخصص فناوری اطلاعات با تجربه بیش از سه دهه این اطمینان را به شما می دهم که «در حال حاضر تمامی فناوریهای مورد نیاز برای تأمین بستر ارتباطی سریع و مطمئن در بستر شبکه ملی اطلاعات و پیامرسانهای بومی وجود داشته یا به سادگی و صرف اندکی هزینه قابل دستیابی است. تنها چیزی که از این پازل مفقود است و حدود یک دهه است کشور را متضرر و ملت را حیران ساخته است، یک اراده مدیریتی جدی مبتنی بر ایمان واقعی به آرمانهای ملی است!»
آیا نباید از خود بپرسیم در حالی که ایران عزیز در بدترین محاصره و جنگ اقتصادی تاریخ خود به سر میبرد، چرا کشورهای غربی جلوی استفاده از محصولات نرمافزاری همچون Windows, VMWare, Telegram, WhatsApp, Instagram و ... صدها نمونه دیگر، و خدمات مربوط به آنها توسط ایرانیان را نمیگیرند؟! آیا از منظر فناوری این کار نشدنی است؟! به شما عرض میکنم که جلوگیری از استفاده ایرانیان از این ابزارها و خدمات برای آنان مثل آب خوردن است، اما به دلیل آنکه روند فعلی برایشان سود فراوانی دارد و به شدت به ضرر امنیت ملی ماست، عامدانه میخواهند که ادامه داشته باشد.
آیا میتوان باور کرد که مسئولان دولت، متوجه حقایقی بدین شفافی نیستند؟!
به قول معروف: گوش اگر گوش مدیران دولت، و ناله اگر ناله امثال بنده، آنچه البته به جایی نرسد فریاد است!
مجید تجملیان
انتهای پیام/
Related Assets:
- آغاز ثبت نام ۶۰ گیگ اینترنت رایگان برای معلمان
- دولت ارادهای برای حل مسئله "شبکه ملی اطلاعات" ندارد
- چگونه پیامرسان خارجی در امور یک کشور، همراستا با سیاستهای آمریکا دخالت میکند؟/ دلیل حمایت آمریکا از تلگرام در بلاروس
- تامین منافع ملی با اجرای طرح "شبکه ملی اطلاعات"
- نامه فعالان فضای مجازی به مجلس درباره کارنامه پراشکال وزیر ارتباطات در حوزه فضای مجازی