نبود سرمایه گذار و مشکلات زیست محیطی؛سبب ابطال توافقنامه های مناطق گردشگری استان یزد شد/ عدم شناخت از بازار؛علت ناکامی صنایع دستی استان
به گزارش یزدرسا؛ رئیس سازمان میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان یزد در مصاحبه اختصاصی با یزدامروز؛ درباره علت ابطال موافقتنامه تاسیس مناطق نمونه گردشگری در یزد گفت: با توجه به اینکه مناطق گردشگری زیادی در کشور بدون تعریف چهارچوب های مشخص واگذارشده بود،دراستان یزد نیز 43 منطقه وجود داشت که درسال گذشته مصوبه ای در شورای گردشگری سازمان، نسبت به تعدیل این مناطق به تصویب رسید .
فقدان سرمایه گذارومشکلات زیست محیطی؛علل ابطال توافقنامه های مناطق گردشگری استان یزد
محمد مهدی شرافت ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای عالی شهرسازی، حدود 15موافقت نامه بر اساس بند اول این مصوبه، فاقد متقاضی سرمایه گذار بوده وبه خودی خود ابطال شد.
شرافت افزود: حدود 10موافقت نامه نیز به علت تغییرشرایط مالی سرمایه گذار و یا مشکلات زیست محیطی منطقه نظیر واقع شدن در مناطق شکارممنوع ،محدود تحت حفاظت محیط زیست وعدم تامین آب منطقه مورد نظر ابطال گردید.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان خاطر نشان کرد : البته برخی از این مناطق به مجموعه گردشگری تقلیل خواهد یافت و در صورت تامین حداقل20درصد از سرمایه موردنیاز جهت سرمایه گذارتوسط متقاضی به وی واگذار خواهد شد.
رشد4 برابری گردشگری دراستان یزد
شرافت با اشاره به این مطلب که سرمایه گذاری دربخش گردشگری در8ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه 4برابر رشد داشته اظهار داشت: در زمینه جذب گردشگران در سال قبل با رشدی تقریباً6 برابری نسبت به دوسال گذشته روبرو بوده ایم که البته امسال با توجه به اینکه ظرفیت مراکز اقامتی در استان تکمیل بوده امکان رشد قابل توجه وجود نداشته است .
وی اضافه کرد : آمارها نشان می دهد افزایش گردشگری در استان نسبت به سال قبل 15درصد افزایش داشته است.
طرح 5+95 سال آینده اجرایی می شود
متولی گردشگری دراستان با اعلام این نکته که آینده بسیاردرخشانی در انتظار صنعت گردشگری یزد می باشد ابراز داشت: اخیرآً با مطالعات صورت گرفته برنامه 5ساله گردشگری استان تدوین و در قالب طرح 5+95 به اجرا درخواهد امد.
شرافت در توضیح این طرح گفت: طرح مذکور از سال آینده که سال خوش آمدگویی به یزد است آغاز شده وتا سال 1400ادامه میابد و با فضای همدلی موجود و حمایت همه جانبه نماینده محترم ولی فقیه،استاندارمحترم ، شهرداری های استان ومشارکت بخش خصوصی جایگاه بسیار خوبی برای یزد در این حوزه به ارمغان خواهد آورد.
ناکامی صنایع دستی استان ناشی از عدم شناخت از بازاراست
وی درخصوص حمایت این سازمان از حوزه صنایع دستی هم گفت: بحمدالله روز به روز به تعدادعلاقه مندان صنایع دستی اضافه می شود وهم اکنون رشته های پر بازاری در حال فعالیت هستند و خوشبختانه طی دوسال گذشته حدود 350نفر جوان وارد این عرصه شده اند.
متولی توسعه صنایع دستی استان واگذاری اماکن تاریخی با اولویت صنایع دستی را از اقدامات خوب این سازمان برشمرد و بیان داشت: با وجود اینکه قاعدتاً بخشی از این واگذاری ها باید به صورت هدایت شده به سمت صنایع دستی خاص سوق داده می شد اما اجباری در این زمینه برای هنرمندان این عرصه وجود نداشته وآنان براساس علایق خود مشغول فعالیت هستند.
نساجی و دست بافت های فاخر؛اولویت صنایع دستی استان یزد
شرافت، نساجی و دست بافت های فاخر را از اولویت های صنایع دستی استان برشمرد و گفت:یکی از مشکلات این بخش عدم بازاریابی و شناخت از سلیقه بازاراست چرا که برخی آثار، تولید می شوند که مشتری آن را نمی پسندد و به همین جهت تلاش کردیم با برگزاری دوره های فروش و بازاریابی ،هنرمندان این عرصه را به سمت تولیدات مشتری پسند سوق دهیم.
فروش اینترنتی صنایع دستی یزد
وی اضافه کرد: روزگذشته یک سایت اینترنتی نیز به هنرمندان معرفی شد تا بتوانند آثارخود را از طریق شبکه اینترنتی در معرض دید علاقه مندان و خریداران قرار دهند و در بحث بسته بندی هم که از فاکتورهای مهم فروش محسوب می شود آموزش هایی ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه امروز رقبای چینی و پاکستانی هنرمندان ما، بازار را تا حدودی در دست گرفته اند گفت: هنرمندان باید با بالابردن سطح آگاهی خود از نیاز بازار نبض بازار را دردست گرفته و اجناس واقعاًایرانی را به دست گردشگران خارجی برسانند.
طلاسازان نگران نباشند
رئیس سازمان میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان همچنین از تلاش این سازمان برای رفع مشکلات هنرمندان طلاساز خبر داد وگفت: طلاسازان از هنرمندان ارزشمند استان به حساب می آیند و مطمئن باشند سازمان در زمینه بیمه و مسائل دیگرآنان نهایت تلاش خود را به کار خواهد گرفت و انشاالله این مشکلات به زودی حل خواهد شد.
یزد؛ قطب نساجی سنتی و دست بافت های فاخرایران
وی در خصوص احیای صنایع دستی در حال افول هم گفت: احرامی بافی،ترمه دستی،زری بافی،کاربافی و دارایی از صنایع دستی احیاشده به حساب می آیند و با توجه به گسترش گردشگری و اینکه منسوجات پارچه و دست باف فاخر به علت حجم کم می تواند به عنوان یک سوغات ارزشمند مطرح شود امیدواریم هنرمندان ما با خلاقیت خود، یزد را براساس آنچه درتعریف سازمان میراث فرهنگی کشورآمده به قطب نساجی سنتی و دست بافت های فاخرایران تبدیل کنند.
Related Assets:
- صنایع دستی یزد از دیرباز تا امروز
- مراحل تولید پارچه قلمکار+عکس
- جای خالی حمایت دولت و دلسردی صنعتگران صنایع دستی یزد!
- مهمترین چالش صنایع دستی؛ پیدا کردن «بازار فروش» است/ لزوم حمایت جدی دولت از صنایع دستی خاتم
- امامی که در طول دوران امامتش، زنداني و ممنوع از معاشرت بود
- پیامک های مشترک امامت منجی عالم یشریت (عج) و شب یلدا
- جاذبه های گردشگری شهرستان خاتم در یک نگاه
- افتتاحیه دوره آموزشی مداحی بسیج مداحان استان یزد از نگاه دوربین
- توسعه زیرساختهای گردشگری شهرستان خاتم از عوامل موثر در جذب گردشگر/ارزش تاریخی و مادی بناهای تاریخی به مالکان معرفی شود
- فیلم/ دستگیری دهها عضو داعش در رمادی + دانلود