نخستین «کنگره ملی اقتصاد مقاومتی» برگزار می شود
به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم، سید محمودرضا شمس دولت آبادی ، دبیر کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه افزایش همگرایی و انباشت هدفمند تجارب علمی، پژوهش و تجارب مدیران نظام در مسیر استقرار اقتصاد مقاومتی هدف اصلی برگزاری این کنگره است، گفت: مراسم افتتاحیه در روز 28 بهمن( فردا) با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی؛ محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و جمع کثیری از مسئولان طراز اول کشوری و لشکری برگزار میشود.
دبیر «کنگره ملی اقتصاد مقاومتی»، در تبیین کلیات برگزاری این کنگره اظهار کرد: سالهاست بحث استحکام و پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران در دوران شکوفایی و دورهای که تمام ابعاد و مولفههای ملی کشور در حال رشد و توسعه مطرح بوده و در مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در هویت ملی و بسترهای اقتصاد، فعالیتهای مناسبی صورت گرفته است.
وی افزود: حوزه نفوذ انقلاب اسلامی در منطقه حکم میکرد که مولفههای قدرت ملی در چارچوب سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران به بالندگی و رشد فزاینده خود دست پیدا کند. در زمینههای مختلف، این واقعیت اتفاق افتاده است و یکی از زمینههایی که مربوط به گذشته دورتر در هویت ملی ماست بحث اقصاد ایران است و ما قبل از انقلاب اسلامی جزئی از نظام سرمایهداری جهانی محسوب می شدیم و دارای اقتصادی کاملا وابسته، غیرپویا و متکی به درآمدهای نفتی بوده و عدم بالندگی در تولید ملی در شئونات مختلف را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: به این دلایل و مشکلاتی که در دوره تهدید در دوره جمهوری اسلامی با آن مواجه شدیم این اهمیت، بیشتر خود را نشان داد که اقتصاد ایران باید از یک انعطافپذیری، بالندگی و رشد برخوردار باشد که در مقابل مخاطرات بتواند استحکام لازم را داشته باشد.
شمس دولتآبادی اظهار کرد: در پنج شش سال گذشته سیاستهایی به صورت کلان در کشور مورد توجه بوده که از جمله آنها کم کردن حجم دولت و خصوصیسازی، توجه به تولید و محور قرار دادن رشد و بهرهوری در اقتصاد، پیشتازی اقتصاد دانشبنیان و افزایش تولید داخلی است و مسائلی از جمله مدیریت مصرف و صرفهجویی که در چارچوب شعارهایی در چند سال گذشته مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفت که نهایتا به سیاستهایی در چارچوب برنامهای تحت عنوان سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مطرح شد.
دبیر کنگره اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: واژه مقاومت، همزاد انقلاب اسلامی است. ما در زمینههای مختلف از جمله سیاسی، دفاعی - نظامی و امنیتی و مسائل اجتماعی کاملا با بحث مقاومت آشنا هستیم . ادبیات مقاومت موجب شده تا پایداری ملت ایران، در استحکامبخشی به قدرت داخلی و نیز استحکامبخشی استقلال کشور خود را نشان دهد اما در زمینه اقتصاد، به این دلیل که اقتصاد ما از یک ضعف مزمن تحت عنوان وابستگی به نفت رنج برده و عدم حرکت به سمت اقتصاد مولد، این مشکل بیش از پیش در سالهای گذشته خود را نشان داده و در عین حال دشمنان هم به ضعفی که در اقتصاد ملی ایران وجود داشته، توجه کرده و مخاطراتی که در این ارتباط وجود دارد را شدت بخشیدند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال گذشته سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودند و حتی در سال گذشته که بحث حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی مطرح بود، فرمودند که حماسه سیاسی محقق شد اما باید در مورد حماسه اقتصادی تلاش کنیم تا محقق شود.
رهبر معظم انقلاب سال کنونی را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کردند و توجه خاصی را در زمینه اقتصاد به این امر معطوف کردند که سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی حتما باید اجرایی شود و به کرات فرمودند که علاج مشکلات کشور ما پرداختن به اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: با مشاهده وضعیت موجود، دانشگاهها و بخشهای علمی کشور، در یک نگاه تعاملی با سیستم اجرایی کشور و قوای سه گانه تلاش مسئولانهای را آغاز کردند که از همان ابتدای سال دو دانشگاه عالی دفاع ملی و شهید بهشتی در راستای برگزاری یک همایش ملی، تلاشی برای تامین نیازمندیهای علمی و پرداختن به اصلاحاتی از جنس اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود قرار دادند تا بتوانند به بهترین نحوه ممکن زمینههای اجرایی و پیاده شدن سیاستهای کلی ابلاغی را فراهم کنند.
شمس دولت آبادی تأکید کرد: متجاوز از پنجاه دانشگاه، پژوهشگاه، موسسه علمی و پژوهشی و دستگاهها و مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی وابسته به وزارتخانه ها و دستگاههای اجرایی، تقنینی و قضایی کشور به صورت هماهنگ، مجموعه تلاشهای خود را در چارچوب یک اقدام تحت عنوان «کنگره ملی اقتصاد مقاومتی» برنامهریزی کردند تا در یک تلاش علمی حماسه ای را پایهریزی کنند.
وی افزود: در روزهای 28 و 29 بهمن ماه که سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب است این کنگره را برگزار خواهیم کرد. از جمله انگیزههای اصلی برگزاری این کنگره بررسی مشکلات وآسیبهای اقتصادی کشور است تا بتوان زمینههای استحکام بخشی و مقاوم سازی اقتصاد را فراهم کرد و در این صورت چه در شرایط تحریم و چه در شرایط غیر تحریم شرایط بالندگی و رشد اقتصادی را می توان تضمین کرد.
دبیر کنگره ملی اقتصاد مقاومتی در پایان با اشاره به اینکه بیش از 400 مقاله علمی – پژوهشی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است، گفت: تاکنون600 چکیده مقاله دریافت کردهایم و تعدادی کتاب هم درحیطه اقتصاد مقاومتی منتشرشده که درروز برگزاری کنگره 9 جلد کتاب تخصصی درحوزه اقتصاد مقاومتی توزیع خواهد شد. کتاب مجموعه مقالات نیز بعد ازکنگره در 10 جلد چاپ وتوزیع میشود. همچنین لوح فشرده چند رسانه ای کل آثار مقالات علمی همایش درروز برگزاری کنگره به شرکت کنندگان ارائه می شود.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- یاوهگویی دشمن و اشاره رهبری مردم را برای حضور حداکثری مصممترکرد/راهبرد«اقتصادمقاومتی»کلید توسعه وعبور ازمشکلات/یحییزاده الگوی ساده زیستی
- ضرورت تغییر نگاه جدی دولت به «اقتصاد مقاومتی»
- شناساندن مدلهای تولیدی سالم از راهکارهای تحقق «اقتصاد مقاومتی»/برون رفت از اقتصاد تک محصولی در حد حرف باقی نماند
- بافق در تولید مرغ و تخم مرغ خودکفا شد/ «اقتصاد مقاومتی»؛تنها راه شکست تحریم هاست
- اقتصاد مقاومتی؛ از ادعا تا عمل
- امروز اگر شهدا بودند در مقابل صادرات نفت خام میایستادند
- بخشی از موفقیتها در اجرای اقتصاد مقاومتی، ناخواسته بوده/ برخی سیاستها خلاف سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی است