نخستین سالن پرورش قارچ در بافق به بار نشست
به گزارش یزد رسا، کارآفريني در شرايطي كه يكي از اصليترين مشكلات مردم، مشكل بيكاري است، اقدامي مورد رضايت خدا و خلق خداست و همين رضايت است كه حس آرامش را در كارآفرينان ايجاد ميكند اما در كنار آن، وقتي كار به ثمر ميرسد، شوقي وصف ناپذير براي كارآفرينان ايجاد ميشود كه نمونه آن در تنها واحد پرورش قارچ در بافق به خوبي ملموس بود.
بافق گرچه یکی از شهرهای معدنی کشور به شمار میرود و بیکاری در آن در مقایسه با سایر مناطق کشور کمتر است اما تعداد افرادی که توانایی کار کردن در معادن و واحدهای جنبی آن را ندارند، در این شهرستان کم نیست.
ایجاد کارهای جدید در چنین منطقه ای به ویژه اگر مرتبط با کشاورزی باشد، افراد زیادی را جذب خود میکند و برکت سفره دهها جویای کار میشود.
کارآفرینانی که در این شهرستان خشک و کویری اقدام به پرورش ماهی، محصولات گلخانه ای و حتی قارچ میکنند کارهای بزرگی انجام میدهند که فقط از همت مردمان سختکوش این دیار ساخته است.
سالنی که یک کارآفرین با دست خالی و با توکل به خدا آن را احداث کرد و امروز خود و کارگرانش شاهد به ثمر نشستن نخستین محصول قارچ آن هستند.
پرورش قارچ خوراکی یکی از صنایع مهم کشاورزی است و نخستین سالن پرورش قارچ خوراکی در بافق با همکاری بخش خصوصی و جهاد کشاورزی شهرستان بافق راه اندازی شده است.
این سالن پرورش قارچ با زمینه قبلی و بررسی های انجام شده و همکاری و همفکری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بافق و مدیریت حسین علی دهقان در سال ۹۱ راه اندازی شده و امروز برداشت اولیه این سالن آغاز شده است.
حسینعلی دهقان در مورد فعالیت خود گفت: به خاطر علاقه به کارهای کشاورزی و تولیدی با توکل بر خدا و با همفکری و همکاری خانواده و مشورت با کارشناسان اداره جهاد کشاورزی و پرورش دهندگان قارچ در شهرستانهای دیگر در استان و مقرون به صرفه بودن این کار با هدف اشتغال زایی و کسب درآمد، اقدام به ساخت سالن و قفسه بندی برای پرورش قارچ کردم.
دهقان گفت: سرمایه اولیه این طرح را با مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال شروع کردم سپس با دریافت وام از جهاد کشاورزی، سرمایه خود را به ۴۰۰ میلیون ریال رساندم و توانستم با اجرای این طرح برای هفت نفر به صورت مستقیم و برای ۱۵ نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد شغل کنم.
وی گفت: مراحل را یکی یکی پشت سر هم انجام دادم و بعد از تهیه سالن در اسفند ماه ۱۳۹۱، کار کلید خورد و با قرار دادن کمپوست و تنظیم دما از ۲۳ درجه تا ۲۵ درجه و تامین رطوبت مورد نیاز و قرار دادن در این دما به مدت دو روز بستر مناسب را برای مراحل بعدی را آماده کردیم و سپس بعد از ۱۴ روز با بازکردن کمپوست و رشد خاکدانه ها، کار به مرحله بعدی رسید و خاک پوششی بر روی آن قرار دادیم تا بستر رطوبت ساز برای رشد قارچ آماده شود.
وی گفت: قارچ پرورشی این واحد از نوع صدفی است که خوشبختانه مشتری پسند نیز هست.
دهقان تاکید کرد: اصل کار در پرورش قارچ، بازی با دما و رطوبت است، هر چه دما و رطوبت در حد آیده ال خود باشد، قارچ رشد بهتر ی دارد و به بازدهی بیشتری می رسد.
وی افزود: هر دوره پرورش قارچ ۶۰ روزه است که ۴۰ روز اولیه فرآوری است که در این ۴۰ روز با سرکشی مداوم و تنظیم مرتب دما و رطوبت با جوانه زدن قارچ ها، امید نیز در دل من پرورش می یافت تا اینکه بلاخره به مرحله برداشت رسید.
وی عنوان کرد: مرحله برداشت ۲۰ روزه است که به سه دوره یک هفته ای می رسد که هر دوره فلش نام دارد که برداشت آن به مدیریت فلش بستگی دارد، فلش اول نوبر بوده و محصول آن نیز بالغ بر ۶۰ درصد است و از فلشهای بعدی محصول بیشتری به دست میآید.
دهقان یادآور شد: در هر متر مربع در مجموع ۱۵ تا ۲۵ کیلو قارچ تولید میشود و بعد از پایان دوره برداشت، اقدام به ایجاد کمپوست جدید کنیم.
همسر دهقان که در این کار با او همکاری میکند گفت: به خاطر علاقه همسرم به این کار با او همکاری کردم و از برداشت قارچ راضی و خوشحالم و امیدوارم خریداران از این قارچ رضایت داشته باشند و ازخوردن آن لذت ببرند و بتوانیم این کار را توسعه دهیم و سالنهای بیشتری داشته باشیم تا در مرحله فرآوری قارچ که ۴۰ روزه است، بیکار نباشیم.
وی افزود: بسته بندی و لیبل گذاری و عرضه به بازار فروش نیز توسط خودشان صورت می گیرد.
دهقان به برخی از مشکلات خود در این زمینه از جمله کمبود سالن و سرمایه اولیه برای کاشت قارچ که از شهرهای دیگر تامین می شود اشاره کرد و خواستار همکاری بیشتر مسئولان شهرستان بافق شد.
منبع: مهر
Related Assets:
- موفقیت زندان مرکزی یزد در زمینه اشتغال مولد مددجویان در رشته پرورش قارچ خوراکی
- همدلی وهمزبانی به معنای چشم بسته تسلیم سلائق شدن نیست/مسئولان منتقدین را تحقیر نکنند
- عدم هماهنگی در بازار فروش، مشکل تولیدات کشاورزی/ مشکلات و مزایای پرورش قارچ
- فعالیت 23 واحد صنایع لبنی در استان یزد/ مجوز جدیدی برای راهاندازی واحد تولید لبنی صادر نمیشود
- کارآفرینی آزاده اردکانی از مزرعه چند منظوره تا پرورش ماهی در استخری ساده