نرخ بالای خوراک دام معضل اصلی دامدارهای یزدی است/بهره بالای وامها با کارهای تولیدی همخوانی ندارد
به گزارش یزد رسا به نقل از آوایاقتصاد، اقتصاد مقاومتی ازجمله مبحثهای مورد تأکید مقام معظم رهبری در دورههای اخیر بوده است. این طرح به دنبال توانمندسازی و استفاده از ظرفیتهای عظیم موجود است. از جمله اقداماتی که برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی باید انجام گیرد توانمندسازی آحاد مردم و فراهم نمودن زمینههای حضور موثر همه افراد در فعالیتهای مولد اقتصادی است.
تحقق اقتصاد مقاومتی صرفاً با مشارکت مردمی امکان پذیر است. برای بالابردن مشارکت مردمی باید از هر نوع فعالیت اقتصادی مردمی استقبال کرد. فضایی باید بر کشور و جامعه حاکم شود که همه مردم خودشان را مولد در اقتصاد و شریک در پیشرفت و مقاومت کشور، حس کنند و برآن ببالند.
راهاندازی کسب و کارهای کوچکی که در قالب طرحهای اقتصاد مقاومتی در جای جای کشور در حال انجام است یکی از اقدامات اساسی برای مشارکت دادن مردم در امر تولید است.
در استان یزد نیز طرح های متعددی توسط تعداد زیادی از افراد درحال اجرا است. ماشاالله جعفری از جمله افرادی است که با راهاندازی یک دامداری و یک گلخانه از تواناییهایش و ظرفیتهای منطقه خود استفاده کرده است و گامی در جهت تولید هر چند کوچک برداشته است.
این کارآفرین سخت کوش در گفتگو با خبرنگار آوای اقتصاد گفت: در ابتدای کار سرمایه زیادی نداشتم اما ناامید نشدم و برای شروع فقط دو گاو خریدم و کار را آغاز کردم.
جعفری با اشاره به تلاشهایی که داشته اظهار داشت: با عشق و علاقهای که به این کار داشتم و تلاشهای شبانهروزی و بیوقفه توانستم کار خود را به یک گاوداری با 40 رأس گاو افزایش دهم و در کنار آن نیز یک گلخانه 140 هکتاری تاسیس کردم و مجموعا برای ده نفر زمینه اشتغال ایجاد شده است.
وی در خصوص انگیزه شروع فعالیت خود گفت: علاقه زیادی به کار تولیدی داشتم و با توجه به سابقهای که در سازمان جهاد کشاورزی درخصوص دامداری به دست آورده بودم گاوداری را انتخاب کردم و خدا روشکر تا به امروز راضی هستم. . شغل دامداری سختیهای خاص خود را دارد؛ سرما و گرما، تعطیل و غیر تعطیلی ندارد و برای موفقیت در این کار باید علاقه وجود داشته باشد.
جعفری با اشاره به تجربیات و تخصص خود در شغل گاوداری اظهار داشت: به دلیل آن که بسیاری از امور مربوط به گاوداری را خودم انجام میدهم در هزینهها بسیار صرفهجویی میشود و این خود وجه تمایز و عامل موفقیت من بوده است.
وی با انتقاد از ورود افراد غیرمتخصص و بدون آگاهی به این صنعت اذعان داشت: متاسفانه در صدور پروانهها به لزوم تخصص و داشتن دانش و آگاهی دقت نمیشود و این امر یکی از دلایل اصلی شکست و ضرر در کار محسوب می شود. از اینرو هر فردی بخواهد یک کاری را شروع کند باید اول دوره آموزشی آن را طی کند تا از بسیاری از ضررها جلوگیری شود.
این تولیدکننده موفق با اشاره به قیمت بالای هزینه خوراک دام گفت: بر اساس استانداردها و برای اقتصادی بودن دامداری باید قیمت خوراک دام نصف قیمت شیر باشد این درحالی است که در وضعیت کنونی قیمت شیر با قیمت خوراک تفاوت اندکی دارد و حتی در مواردی بیشتر از قیمت شیر است.
جعفری با اشاره به تامین خوراک دام از استانهای همجوار گفت: معضل اصلی دامداریها بالابودن نرخ خوراک دام است که هزینههای تولید را افزایش داده که نتیجتا باعث افزایش قیمت تمام شده محصول میشود.
وی با بیان این که جوانان امروز مانند جوانان قدیم فعال و کاری نیستند اذعان داشت: جوانان از کارهای دستی و یدی گریزان هستند و کمتر جوانی پیدا میشود که بخواهد ده ساعت کار کند و اکثر جوانان منتظر یک شغل تمیز و مرتب هستند. جوانان باید یاعلی بگویند و با توکل بر خدا کاری را شروع کنند.
جعفری با بیان این نرخ بهره تسهیلات بانکی بسیار بیشتر از نرخ سودآوری کارهای تولیدی است افزود: گرفتن تسهیلات از بانکها حتی برای کارهای تولیدی بسیار دشوار است و روند طولانی دارد. در اوضاع اقتصادی امروز نرخ بهره بالای وامهای بانکی با کارهای تولیدی همخوانی ندارد. دولت باید حمایتهای موثرتری از تولیدکنندگان داشته باشد.
انتهای پیام/س*
Related Assets:
- پیشنهاد امام جمعه یزد به رئیس جمهور برای حل مشکل خوراک دام کشور
- تامین خوراک دام در کشور نیازمند عزم جهادی است
- عدم اقدام مسئولان برای تولید خوراک دام در کشور سئوال برانگیز است
- ایده توسعه برونزا جواب نداد/اقتصاد مقاومتی ۲ ساله شد
- فراخوان جشنواره عكس و گزارش نويسي "منهاي نفت"
- گاوداریهای یزد در آستانه نابودی/ وامهای بانکی صرفه اقتصادی ندارد
- مصرف کالاهای داخلی؛ لازمه ریشه کن کردن بیکاری/ پشتکار و ناامید نشدن رمز موفقیتم بود
- تسهیلات بانکی به 300 واحد بحرانی استان یزد حیات دوباره داد