ID : 977667
امام جمعه میبد در مراسم تودیع و معارفه حوزه علمیه خواهران میبد:

نقش بی بدیل استعداد و فکر قوی ایرانی، در باروری حوزه ها / توصیه های اعرافی به مدیران و اساتید حوزه


عضو شورای انقلاب فرهنگی در مراسم تودیع و معارفه مدیران سطح 2 و 3 حوزه علمیه خواهران میبد با اشاره به اینکه این عظمت ایران است که هم اسلام را به خوبی پذیرفت و هم از مذهب شیعه به زیبایی استقبال کرد گفت: فکر قوی ایرانی و استعداد سرشار ایرانی، نقش موثری در باروری حوزه ها و علوم اسلامی داشت و نهایتاً محوریت این حرکت بزرگ علمی در ایران استقرار پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار یزد رسا از میبد، مراسم تودیع و معارفه مدیران حوزه علمیه خواهران در سطوح دو و سه با حضور آیت الله اعرافی امام جمعه شهرستان میبد، حجت الاسلام محمدی مدیر کل حوزه های علمیه خواهران استان یزد و جمعی از مسئولین میبد برگزار شد.

در این مراسم خانم مریم السادات نبوی به عنوان مدیر سطح دو حوزه خواهران و خانم رویا دهقانی به عنوان مدیر سطح سه خواهران معرفی شدند.

آیت الله اعرافی امام جمعه شهرستان در این مراسم ضمن تشکر از مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سطح کشور با مدیریتی پویا و فعال و موفق و کامیاب در برنامه ریزی هاست گفت: از مدیریت استان و همکاران ارجمندشان نهایت تقدیر و تشکر را دارم و از مدیران و فعالان در حوزه های علمیه بانوان در سطح استان باید تقدیر و تشکر کرد که این حرکت بزرگ فرهنگی و علمی و ناب و نو را پایه ریزی کرده اند و دنبال می کنند.

امام جمعه شهرستان میبد در ادامه افزود : حجت الاسلام کارگر رئیس حوزه علمیه برادران بعنوان جانشین بنده در امور حوزه های خواهران و سطوح مختلف نقش خواهند داشت و به مدیران محترم کمک خواهندکرد. خانم بی بی مرضیه نقیب القراء نیز ارتباط شان را به عنوان مشاور حفظ خواهند کرد و همین طور مسئولیت امور دانش آموختگان و امور تبلیغی و شورای مبلغان حوزه به عهده ایشان قرار خواهد گرفت.

DSC_01541

ایران و حوزه های علمیه

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: هوش، استعداد، ذوق و آمادگی ملت بزرگ ایران ظرف و زمینه ای شده برای اینکه هم اسلام را با آغوش باز بپذیرند و هم مکتب پر افتخار تشیع در این سرزمین شکوفا شود. این از توفیقات الهی و سعادت این ملت بود که این ظرف و ذهن و ضمیر آن ها برای اسلام و بویژه برای معارف ناب تشیع و مکتب پرافتخار اهل بیت آمادگی فوق العاده داشت.

وی تصریح کرد: ایران، تشیع را پذیرفت و پایگاه مستعد تشیع شد و به تدریج بار سنگین محوریت حوزه ها به ایران منتقل شد. علاوه بر اینکه ایران استقبال کننده از اسلام بود و سپس پذیرای مشتاق معارف ناب اهل بیت بود، آرام آرام مراکز علمی دینی، اسلامی و شیعی در ایران جوانه زد و به تدریج پایگاه های مهم حوزه های دینی و حوزه های تشیع به ایران منتقل شد.

امام جمعه شهرستان میبد افزود: امروز92 سال از پایه ریزی قم جدید می گذرد. محوریت اصلی حوزه های شیعه به ایران منتقل شده است. امروز ما قریب به یک صد سال یک حوزه محوری داریم که از ابعاد مختلف پیشی گرفته است. مهمترین کانون تولید فکر و اندیشه اسلامی و باز پروری و تولید اندیشه های ناب اهل بیت قم و ایران اسلامی است.

نقش بی بدیل استعداد و فکر قوی ایرانی، در باروری حوزه ها

وی تاکید کرد: این عظمت ایران است که هم اسلام را به خوبی پذیرفت و هم از مذهب شیعه به زیبایی استقبال کرد. فکر قوی ایرانی و استعداد سرشار ایرانی، نقش موثری در باروری حوزه ها و علوم اسلامی داشت و نهایتاً محوریت این حرکت بزرگ علمی در ایران استقرار پیدا کرد.

وی گفت : کانون اصلی و محور معارف اسلامی و معارف شیعی به طور خاص ایران است. قم امروز یک خورشید فروزانی است که انوار علم و دانش و معرفت اهل بیت را به همه عالم منتشر می کند و شعاع آن همه عالم را در برگرفته است.

وی اشاره کرد: حوزه های علمیه بخشی از هویت تاریخی ملت ایران و ملل اسلامی است. نقش حوزه ها به عنوان پدران معنوی و فکری یک نقش ملی و ثبت شده است و آن ها را نباید فراموش کرد.

DSC_01732

ویژگی های حوزه های علمیه:

آیت الله اعرافی امام جمعه شهرستان میبد حوزه های شیعه و مدارس اسلامی و دینی  را از نظر تاریخی یک رشته قطع نشده دانست و تصریح کرد: رشته حوزه های ما به طور پیوسته به صدر اسلام می رسد و این نهاد علمی و دینی هیچ گاه در تاریخ انقطاع درآن نیست و البته حوزه های شیعه از جایی به جای دیگر منتقل شده اند و فراز و فرود هایی داشته اند ولی رشته حوزه ها قطع نشده است. اولین ویژگی حوزه های ما تسلسل تاریخی است که هیچ گاه گسسته نشده است.

 وی جابه جایی حوزه های شیعه را برحسب شرایط اقتضای زمان دانست و افزود: این از عظمت، بزرگی و هوش دانشمندان و رهبران حوزه های ما بوده است. این یک نهاد هوشمند، پویا، زنده و خلاق است که در زمان های مختلف فشارها به سمت یک حوزه می آید و همان حوزه با مهاجرتها خودش را منتقل می کند و این نهاد استمرار پیدا می کند.

عضو شورای انقلاب فرهنگی حوزه های علمیه  را مراکز علمی جامعی دانست و تاکید کرد: حوزه در تاریخ خودش قبض و بسط زیادی را تجربه کرده است. به تدریج در قرن های اخیر به خاطر مسائلی که در غرب رخ داده و استعماری که به سمت ما آمده حوزه ها تحت فشار قرار گرفته و محدود به علوم خاص شدند و گرنه در روزگاری همه دانش های فنی و مهندسی و پزشکی و... در کنار معارف الهی در یک فضا و منظومه با یک رویکرد الهی و دینی در حوزه های ما به صورت جدی وجود داشت.

وی گفت: حوزه های علمیه در ذات خود مردمی، ریشه دار و متصل به طبقات گوناگون و مخصوصاً طبقات ضعیف است. دانش آموختگان حوزه در کنار مردم و راهگشای مردم بودند و این هویت مردمی و استقلال از قدرت های سیاسی و از ویژگی های مهم حوزه هاست. حوزه به تبع معارف اسلام، فرا ملی، فرا نژادی و فرا منطقه ای بوده است.

وی اشاره کرد: حوزه در ذات خودش سیاسی است و نقش آفرینی حوزه ها در زمینه سیاسی به وصف نمی آید. علم در حوزه های ما ذاتش هویت اخلاقی و تربیتی و معنوی است ولی در حوزه ها ذات علم با این هویت در آمیخته است.

آیت الله اعرافی در بخش دوم سخنان خود توصیه هایی را به مدیران و اساتید در آستانه شروع سال تحصیلی یاد آورد شد:

1.اصالت و هویت حوزه ای باید در وجود طلبه ها راسخ و عمیق باشد.

2.سنتهای پایدار آموزشی، اخلاقی و تربیتی را بشناسید و در متن برنامه ریزی ها قرار دهید.

3.اعتماد به طلبه ها و نقش دادن به طلاب .

4.حوزه باید توسعه کمی پیدا کند اما اصل حوزه، کیفیت است. یک طلبه خوب می تواند جهانی را روشن کند و کیفیت را باید اصل گرفت.

5. در بحث های پژوهشی ضعیف هستیم، پایان نامه ها نباید ساده باشند باید کار عمیق روی آنها صورت بگیرد. حوزه باید در دانشگاه ها و مدارس و شبکه های مجازی و ... فعال شوند و بر همین اساس باید مهارتهای کاربردی و اساسی را در اولویت کار خود قرار دهد.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.