نمی توان منکر تاثیرات مخرب ماهواره بر ایمان نسل جوان بود
به گزارش یزدرسا ،دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهور در چهارمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات به بیان دیدگاه های خود در زمینه های فرهنگی و اجتماعی پرداختند که برخی از نکات مهم سخنان ریاست محترم جمهور در این همایش بدین شرح است:
* «باید بلوک فارسی را در شبکه اجتماعی تقویت کنیم و حضوری فعال داشته باشیم و دنیای سایبری را به عنوان یک فرصت ببینیم و تلقی کنیم.»
* «در مسائل اجتماعی آنچه که برای ما اهمیت دارد اخلاق عمومی و ارزشهاست. مصلحت دیگر را به رسمیت نمیشناسیم.»
* «هر دقیقه یک میلیون و هشتصد هزار لایک در فیسبوک زده میشود و تنها در گوگل در هر دقیقه دو میلیون نفر از این سرویس استفاده میکنند و از سوی دیگر در هر دقیقه هفتاد ساعت فیلم وارد یوتیوب میشود و یک میلیون و سیصد هزار نفر در آن زمان فیلمها را میبینند و دانلود میکنند. این به معنای یک تحول بزرگ در دنیای امروز است گرچه نامش فضای مجازی است و ما با افراد به عینه برخورد نمیکنیم اما آثار این فضا بر جامعه و کشور کاملا عینی است؛ حتی بر سبک زندگی مردم.»
* «زمانی فکر میکردیم اگر ویدئو وارد کشور شود ایمان جوانانمان پَر میزند.»
* «بعدها قصه دیگری شروع شد، اینکه با ماهواره چه کنیم. اگر خدایی نکرده تلویزیونی بتواند با یک دیش مخفی یا آشکار شبکه دیگری را بگیرد و جوانان آن شبکه را بببیند چگونه ایرانیت و اسلامیت میماند؟!»
* «دیدیم که ماهواره آمد و مبارزه در پشتبام و بالکن تاثیرگذار نبود و نه ایمان مردم پَر زد و رفت و نه هویت مردم از دست رفت.»
با توجه به سخنان رئیس جمهور محترم، ذکر چند نکته لازم به نظر می رسد.
- موج فزاینده و پرشتاب پیشرفت تکنولوژی که همراه با گسترش شبکه های اجتماعی الکترونیکی و مجازی در جهان همراه است قابل انکار و یا کتمان نیست و همانگونه که از فحوای کلام ریاست جمهور نیز استنباط می شود، به جای مقاومت در برابر آن باید برای مهار و کنترل آسیب های اینگونه شبکه ها تمهیدات پیشگیرانه و موثر اندیشید.
- همانگونه که رئیس جمهور محترم نیز اذعان کرده اند، برخوردهای سلبی با پدیده ای چون ویدئو در اوایل دهه هفتاد و سپس ماهواره در این روزها، نتیجه چندان مطلوبی در بر نداشته است اما سخن تعجب برانگیز دکتر حسن روحانی آنجاست که ایشان گمان می کنند برنامه های تولیدی در شبکه های ماهواره ای هیچ تاثیری بر هویت ایرانی و اسلامی مردم نداشته و نخواهد داشت! شاید رئیس جمهور محترم از محتوای برنامه های تولیدی و در حال پخش شبکه های ماهواره ای چون فارسی وان، من و تو ، جم تی وی و ... بی اطلاع هستند و نمی دانند در فیلم ها و سریالهای پخش شده از این شبکه ها، از بی بند و باری اخلاقی و روابط نامشروع گرفته تا استحاله فکری و فرهنگی مخاطبان ایرانی هر روز و هر شب برای مخاطبان ایرانی در حال پخش می باشد. به راستی می توان منکر تاثیرات مخرب برنامه های ماهواره ای بر ایمان و هویت ملی نسل جوان بود؟ جناب آقای روحانی! بر خلاف تصور شما پس از گسترش استفاده از ماهواره در جامعه و به دنبال تاثیرات مخرب آن، ایمان مردم کاهش یافت و هویت ملی نیز مورد هجمه بیش از پیش واقع گردید؛ به عبارت صحیحتر ماهواره هم اکنون یکی از موثرترین ابزارهای تهاجم و بلکه شبیخون فرهنگی در حال حاضر می باشد آیا می توان منکر تاثیر ماهواره بود؟!
- برای کنترل و مهار تاثیرات مخرب هجمه فرهنگی دشمنان اسلام چه باید کرد؟ آیا آزاد اعلام کردن استفاده از ماهواره و یا رفع محدودیت فیلترینگ از برخی از سایت ها راه حل مناسبی است؟ آیا بهتر نیست برای غلبه بر هجمه فرهنگی دشمن به تولید بیش از پیش محتوا بر اساس نیاز و سلیقه مخاطب ایرانی روی بیاوریم تا استقبال از شبکه های متنوع و جذاب ملی، سبب رویگردانی از شبکه های ماهواره ای شود؟
- اذعان به پرشمار بودن مخاطبان رسانه ای مانند «فیس بوک» امری غیر قابل انکار است اما ذکر چند نکته نیز خالی از لطف نیست. نخست آنکه بر اساس اعلام نظر برخی موسسات علمی و مطالعاتی در کشور آمریکا، روزانه میلیون ها ساعت از وقت مردم این کشور در فیسبوک بدون هیچ دستاورد فردی و یا اجتماعی تلف می شود که میلیون ها لایک برای مطالب منتشر شده در هر دقیقه خود موید این مطلب است. نکته دوم اینکه اگر این ادعا که فیس بوک یک ابزار جاسوسی برای سرویس های اطلاعاتی غرب می باشد صحت داشته باشد آنگاه چه باید کرد؟ عضویت و فعالیت برخی از وزرا و مسئولان دولت تدبیر و امید در این رسانه که خود به نوعی دعوت از عموم مردم برای عضویت در آن نیز به شمار می رود چه مفهومی خواهد داشت؟ آیا این گزاره قابل انکار است که در عصر حاضر قدرتهایی مثل آمریکا از هر ابزاری برای جاسوسی استفاده می کنند و در حال حاضر اینترنت و فضای مجازی بهترین ابزاری است که آنها در اختیار دارند چون هزینههای کمتری در مقایسه با ابزار نظامی دارد؟ تنها کافی است تصور کنیم دستگاه های جاسوسی غرب، روزانه اطلاعات و سلایق و علایق میلیون ها ایرانی را در شبکه هایی چون فیس بوک و توئیتر و یوتیوب و غیره جمع آوری می کنند و بر اساس آنالیز این اطلاعات، به طرح ریزی برنامه ها و طراحی نقشه های تهاجم فرهنگی و اجتماعی می پردازند. آنگاه عضویت مسئولان دولتی و دعوت غیر مستقیم از مردم به عضویت در این قبیل شبکه ها چه پیامدی خواهد داشت؟!
- به نظر می رسد بهتر آن است که مسئولان دولت تدبیر و امید، عموم مردم را به استفاده از شبکه ها و رسانه های ملی و داخلی که از ضریب امنیتی بیشتری برخوردارند و می توانند جایگزین مناسبی برای فیسبوک و یا یوتیوب باشند فرا بخوانند و فراموش نکنند عضویت و فعالیت آنها در یک سایت فیلتر شده از سوی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه سایبری، به نوعی دعوت عموم مردم به استفاده از ابزارهایی چون فیلترشکن محسوب می شود، امری که می تواند ضریب نافرمانی مدنی و قانون شکنی در جامعه را تا حد زیادی افزایش دهد.
منبع: حافظ نیوز
Related Assets:
- تحلیل تاملبرانگیز رادیو اسرائیل از اظهارات رئیس جمهور
- امسال باید سال رونق اقتصادی در کشور باشد/برنامهریزی دولت برای استفاده بیشتر بین المللی از فضای هوایی کشور
- نمیتوان با بهانهای کوچک نخبهها را کنار گذاشت/ هنوز نمیتوانیم همه نخبگان را به درستی جذب کنیم
- آقای وزیر ارتباطات؛ آیا پاسخ به ندای رهبری رفع فیلتر فیس بوک است؟/ خدا لعنت کند سران فتنه راکه این اقدامات حاصل دوستی باآنهاست
- روحانی: همگرایی ایران و روسیه منطقهای باثبات را بوجود میآورد/ پوتین: مواضع دو کشور حتی در شرایط بحرانزده جهانی همجهت بوده است
- جدیدترین روش جاسوسی سیا/ ورود سازمان سیا به توئیتر+عکس
- فيس بوك؛شهر بى در و دروازهاى است كه از دانشمند تا دزد و شیاد به آن وارد می شود
- جاسوسی آمریکا از ایران با "آدمک"
- شبکه های ماهواره ای ، آموزشگاه رواج بی بندو باری
- استحاله هویت ایرانی با حیازدایی