نهادهای انقلابی با استفاده از ظرفیتهایشان به دنبال حل بحرانهای کشور هستند
محمد درودیان نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه فروریختن ساختاری پیشین یکی از مبنای انقلابها در جهان است، گفت: اگر ساختارها فرونریزد انقلاب نیست بلکه کودتا نام دارد، منتها ساختارهای سیاسی، امنیتی و نظامی سریعتر انجام میگیرد چون شاکله قدرت متکی بر این ساختارها است.
وی با اشاره به اینکه فروپاشی ساختارهای سیاسی، امنیتی و نظامی در انقلابها اجتنابناپذیر است، اضافه کرد: بهتبع این اجتنابناپذیری این ساختارها به عنوان شرط لازم برای پیروزی انقلاب، بقا انقلابها مشروط به ایجاد انقلابهای جدید است و اگر انقلاب به معنی عمیق صورت نگیرد، پشتوانههای تئوریک، اجرایی و اجتماعی ایجاد ساختار به وجود نمیآید.
محقق و پژوهشگر جنگ افزود: در واقع با حضور کادر رهبری، اجتماعی و بدنه انقلاب آرامآرام این ساختارهای جدید شکل گرفت و نهادهایی به وجود آمد که در جمهوری اسلامی خدمات ارزندهای را به جامعه ارائه داشتند.
درودیان با بیان اینکه در حال آمادهسازی یک مجموعه چهارجلدی در خصوص مجموع سپاه پاسداران هستم، عنوان کرد: وقتی تمام اسناد منتشر شده سپاه را مشاهده کردم که چه توضیحی مسئولان سپاه در خصوص اینکه این مجموعه با چه هدفی ایجاد، مأموریت آن، ساختارها و عملکرد چگونه بود، به این نتیجه رسیدم تشکیل سپاه را میشود بهگونهای تبیین کرد که به این سوال پاسخ بدهد، در حال حاضر چرا سپاه اینگونه است و در آینده چگونه خواهد بود.
نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس با اشاره به اینکه شاکله این نظریه در واقع بر سهپایه قرار دارد یکی تحولات محیط بیرونی آن، دیگری ساختار درونی آن نهاد و سومین ضلع هم عملکرد آن نهاد و روش مدیریت برای حل مسئله است، گفت: به نظرم سپاه به این دلیل رشد کرد و مهمترین تحول آن هم این بود که بعد از شکلگیری، مأموریت امنیتی برای دفاع از انقلاب داشت اما به دلیل تحولاتی ازجمله بحرانهای امنیتی برای تجزیه کشور مثل کردستان، گنبد و خوزستان و مهمتر از همه جنگ، سپاه را از یک نیروی امنیتی به یک نیروی نظامی و حرفهای تبدیل کرد.
وی افزود: پس این قابلیت سپاه ازنظر ساختاری برای انجام مأموریت این مسائلی که بعد از انقلاب و فروپاشی ساختار در حوزه امنیتی در داخل کشور مثل ترور، اغتشاش سپاه و دفاع از مرزها به وجود آمد آرامآرام ساختار خود را برای پاسخگویی به این بحرانها مناسب کرد و به میزانی که قادر بود این بحرانها را حل سازد، جایگاه اجتماعی و سیاسی در ساختار کشور و جامعه شکل گرفت.
محقق و پژوهشگر جنگ ادامه داد: سپاه هرچند ظرفیتها و ساختارهای علمی و آموزشی و پزشکی و شبکه اجتماعی به نام بسیج دارد اما مأموریت مبارزه با کرونا ندارد و برای این در برخی موارد ورود میکند چون ظرفیتها و ساختارهای حل این معضل را در خود دارد. در زمان بروز بحرانهای ملی، سپاه اگر قادر باشد به آن پاسخ دهد میتواند ظرفیتها و موقعیت خود را در جامعه علمی کشور و در بین آحاد جامعه ارتقا دهد.
درودیان با اشاره به اقدامات مجموعه سپاه در حل بحرانهای کشور، ادامه داد: امروز سپاه با استفاده از ظرفیت شبکه اجتماعی خود و با کمک به مدیریت بحران در مورد پدیدههایی مثل سیل، کرونا و غیره به شکلی عمل میکند تا بتواند این بحران را در کشور خنثی سازد.
انتهای پیام/