ID : 5619735
خاصه خوانی روزنامه های کشور؛

نوزدهمین تهدید نظامی ایران پس از توافق ژنو/کرباسچی: مردم ایران دروغگو هستند!


بازهم اوباما، بازهم تهدید، بازهم همه گزینه‌های روی میز و بازهم گزینه نظامی. رئیس‌جمهور آمریکا این‌بار چهارشنبه هفته گذشته در آکادمی نظامی «وست پوینت» ایران را به حمله نظامی تهدید کرد.

به گزارش یزد رسا، روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


واكنش و انتقاد ائمه جمعه از سخنان اخير روحاني

آيت‌الله علم‌الهدي، امام‌جمعه موقت مشهد: شلاق كه سهل است باهمه قدرت جلوي كساني كه مانع بهشت ‌رفتن مردم شوند خواهيم ايستاد/ آيت‌الله احمد خاتمي، امام‌جمعه‌موقت تهران: وظيفه داريم جاده را براي بهشتي شدن مردم هموار كنيم.

حجت‌الاسلام تقي رهبر، امام‌جمعه موقت اصفهان:من جمله مردم خود انتخاب‌كنند را قبول ندارم.

بر اساس گزارش روزنامه "اعتماد"، حسن روحاني يك هفته پيش در همايشي با بيان اينكه «نبايد در زندگي مردم مداخله كنيم ولو به خاطر دلسوزي»، اظهار داشت: «بگذاريم مردم راه بهشت را انتخاب كنند، به زور و شلاق نمي‌شود مردم را به بهشت برد». همين جمله كافي بود تا يكي از خطباي جمعه در واكنشي تند در پاسخ به رييس‌جمهور بگويد: «نمي‌خواهيم كسي را به زور به بهشت بفرستيم ولي شما با اظهارات خود جاده جهنم را براي كسي صاف نكنيد». روز گذشته اين بحث با واكنش و انتقاد مجدد ائمه جمعه مواجه شد . آيت‌الله سيد احمد خاتمي در خطبه‌هاي نماز جمعه تهران خطاب به رييس‌جمهور گفت: «حكومت وظيفه دارد راه را براي بهشتي شدن مردم هموار كند»؛ موضوعي كه تنها به تهران ختم نشد و در مشهد، اصفهان و قزوين خطبه‌هاي نماز جمعه به توصيه و انتقاد از دولت يازدهم معطوف شد. امام جمعه قزوين نيز در اظهارنظري اعلام كرد: «مردم به زودي راي خود را از كساني كه لياقت آنها را نداشته باشند پس مي‌گيرند». امام جمعه اصفهان نيز در هشداري به مسوولان دولتي گفت: «آقايان وزرا و مسوولان دولت برخي مواضع را براي دلخوشي جريان‌هاي اصلاح‌طلبي مي‌گيرند كه مطمئن باشيد چنين موضع‌گيري‌هايي براي خودتان ضرر دارد».

كمي آن‌طرف‌تر امام جمعه مشهد نيز در اظهارنظري اعلام كرد: «شلاق كه سهل است، با همه قدرت جلوي كساني كه مانع بهشت رفتن مردم شوند خواهيم ايستاد». همزمان ، بحث حجاب نيز پرحاشيه شد. پنجشنبه شب برنامه ديروز، امروز، فردا هم به همين نكته ختم شد و غلامعلي حدادعادل در اين برنامه با بيان اينكه خيلي‌ها پيش از اينكه در مورد گراني و مسائل اقتصادي صحبت كنند نگراني خود را در مورد مساله عفاف وحجاب بيان مي‌كنند، گفت: «در مورد مساله حجاب نيروي انتظامي نبايد خودش را بدون مسووليت بداند و دولت هم بايد از نيروي انتظامي حمايت كند»؛ موضوعي كه احمدي‌مقدم هم پاسخ جديدي به آن داد و گفت: «آقاي رييس‌جمهور به درستي فرمودند كه ما به زور كسي را نمي‌توانيم اهل يقين كنيم. ما به عنوان دولت و حاكميت به جاي بحث‌هاي نظري بايد از قانون دفاع كنيم».

حزب ابن‌الوقت‌ها یا سرکارگزاران

کیهان نوشت: مشاور سابق کروبی، حزب کارگزاران را با توجه به مواضع زیگزاگ آن، حزب ابن‌الوقت‌ها خواند.داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب برای اثبات ادعای خود به اظهار نظر 3 تن از اعضای شورای مرکزی کارگزاران استناد کرده است:

1- محمد هاشمی در پاسخ به روزنامه آرمان مبنی بر آنکه: «می‌گویند کارگزاران مشی لیبرالیسم را برای خود برگزیده است» گفت: من چون دبیر کمیته سیاسی حزب کارگزاران هستم، اتهام لیبرالیسم سیاسی را رد می‌کنم. اندیشه سیاسی حزب کارگزاران به تفکری معتدل و متمایل به محافظه‌کاری است. متدین است و در چارچوب ارزش‌های اسلامی حرکت می‌کند. روزنامه آرمان- یکشنبه 4 خرداد 93

2- حسین مرعشی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم: «ما در حزب کارگزاران بدون اعتقاد به لیبرالیسم فلسفی به لیبرالیسم سیاسی معتقدیم.» خبرگزاری تسنیم- چهارشنبه 17 اردیبهشت 93- «http://bit.ly/1w5u8db»

3- محمد قوچانی (نوپیوسته به حزب کارگزاران): ما در حزب کارگزاران لیبرالیسم سیاسی را به عنوان یک برنامه پذیرفته‌ایم. هفته‌نامه مثلث- مناظره با محبیان- پنجشنبه 11 اردیبهشت 93

سجادی می‌افزاید: دکتر عبدالعلی قوام تعریف می‌کرد یکی از مناطق شهرداری تهران پروژه‌ای را برای تحقیق به من محول کرده بود و در نخستین جلسه وقتی در تشریح طرح خودم نزد شهردار از واژه «آلترناتیو» استفاده کردم و گفتم برای این طرح باید آلترناتیوهای مزاحم را از بین برد. ظاهرا شهردار که تاکنون با این کلمه آشنا نبود و از آن خوشش هم آمده بود با تصور اینکه معنای آلترناتیو چیزی شبیه «مرض» است در پاسخ ضمن سر تکان دادن و با ژستی فیلسوفانه گفت «درسته- من نمی‌دانم مردم چه آلترناتیوی دارند که مدام با طرح‌های ما مخالفت می‌کنند»!!!
مشاور سابق کروبی نوشت: ظاهرا «لیبرالیسم» هم از جمله مفاهیمی است که در حزب کارگزاران تقدیری مشابه آلترناتیو نزد شهردار مزبور را پیدا کرده و کارگزاران را سر کار گذاشته یا آنکه کارگزاران خودشان را سر کار گذاشته‌اند!

دستور فوري رئيس جمهور براي کمک به سيل زدگان خراسان جنوبي

خراسان نوشت: پس از قرائت گزارش مربوط به خسارت هاي سيل در استان خراسان جنوبي، رييس جمهور با صدور دستوري فوري مسئولان اجرايي را موظف به جبران خسارت هاي مذکور کرد که بر اين اساس، مبلغ 90 ميليارد ريال تسهيلات بانکي از محل منابع داخلي بانک ها براي بازسازي و تعمير اماکن روستايي و 75 ميليارد ريال براي بازسازي تاسيسات زيربنايي پرداخت خواهد شد و معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور بر اجراي اين تصميمات نظارت مي کند.


اهانت بزرگ دبیرکل حزب وابسته به هاشمی‌رفسنجانی

روزنامه وطن امروز نوشت: نه بزرگ مردم به درخواست دولت برای انصراف از دریافت یارانه به اندازه‌ای مهم و قابل‌تامل بود که بلافاصله برخی پروژه‌های عملیات روانی مانند مانور بر مستند «من روحانی هستم» از سوی حامیان دولت آغاز شد تا مفاهیم و معانی این «نه بزرگ» کمتر در فضای جامعه تثبیت شود. با این حال کینه برخی حامیان دولت از نه مردم به انصراف آنقدری هست که یکی از اصلی‌ترین حامیان دولت یعنی غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران که خود و تشکل سیاسی‌اش را فرزندان هاشمی رفسنجانی می‌داند؛ سرانجام طاقت نیاورده و مردم ایران را مورد توهین و بی‌ادبی قرار دهد. کرباسچی صبح دیروز در نشستی با عنوان «حماسه‌های ملی خرداد» که در گرگان برگزار شد، به ثبت‌نام مرحله دوم یارانه‌ها در کشور اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه ما دارای یک کشور اسلامی هستیم و باید راستگویی را در جامعه رواج دهیم اما متاسفانه جامعه را به سمتی پیش برده‌اند که مردم به‌خاطر مسائل اقتصادی دروغ بزرگ را به دولت می‌گویند. وی افزود: در این ثبت‌نام اعلام شده بود که 60 درصد مردم ایران بی‌خانه هستند، آیا این واقعا واقعیت دارد؟ این به‌عنوان یک دروغ ملی محسوب می‌شود چرا که ما در حال حاضر 21 میلیون خانوار در کشور داریم که این کشور دارای 20 میلیون واحد مسکونی نیز است. دبیرکل حزب کارگزاران پس از این توهین زشت و بی‌ادبانه «تربیت مردم» را یکی از اولویت‌های این دوره دانست و با بیان اینکه اصلاحات زیادی باید در جامعه ایجاد شود، اذعان داشت: اصلاحات فقط برای مقامات دولتی نیست بلکه باید تلاش کنیم در جامعه  نیز اصلاحات را به وجود آوریم  و وجود گروه‌های تشکیلاتی می تواند با ورود در مسائل فرهنگی در این زمینه به دولت کمک کند.

مجوز ويژه درباره حساب هاي بانکي يک دستگاه دولتي

خراسان نوشت: در حالي که بر اساس يکي از بندهاي قانون بودجه سال 92، عدم رعايت مفاد ماده 76 قانون محاسبات عمومي کشور در مورد حساب هاي برخي شرکت ها و دستگاه ها که خلاف مقررات مذکور گشايش يافته است، تصرف غيرمجاز در اموال دولتي محسوب شده و تمامي بانک هاي عامل مکلفند قبل از افتتاح حساب براي اين قبيل شرکت ها مجوز خزانه داري کل کشور را دريافت و نسبت به بستن حساب هايي که برخلاف اين مجوز افتتاح شده اند، اقدام کنند، بر اساس بررسي هاي يک دستگاه نظارتي، طبق ابلاغيه يک مسئول مهم اجرايي، يکي از دستگاه هاي مهم دولتي از اين بند معاف شده است.

موسویان: سرنوشت مذاکره با آمریکا همان بود که آیت‌الله خامنه‌ای گفت

بر اساس گزارش روزنامه کیهان، عضو اسبق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای فاش کرد مقامات دولت اصلاحات در جریان حمله آمریکا به افغانستان، نقشه‌ها و اطلاعات لازم را در اختیار اشغالگران گذاشتند!همکاری مدعیان اصلاح‌طلبی با اشغالگران افغانستان در حالی بود که مدتی پیش از این داستان، طیف‌هایی نظیر سازمان مجاهدین (انقلاب) خواستار حمایت از طالبان در برابر آمریکا شده بودند. حسین موسویان - که در زمان دولت سازندگی سفیر ایران در آلمان بود و بعدها سخنگوی اولین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای شد، در مصاحبه با المانیتور گفته است: پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 ایران در میان نخستین کشورهایی بود که حملات مزبور را محکوم کرده و به آمریکا تسلیت گفت. رئیس‌جمهور وقت محمد خاتمی در پیامی گفت «به نام ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران، اقدام تروریستی هواپیماربایی و حمله به مراکز عمومی در شهرهای آمریکا را که شمار زیادی از مردم بی‌دفاع را به کام مرگ کشید محکوم می‌کنم و تاسف عمیق و همدردی خود را به ملت آمریکا اعلام می‌دارم.»

موسویان می‌افزاید: در سال 2001 مذاکراتی جدی و پرمحتوا بین دولت‌های ایران و آمریکا برای یافتن راه‌های همکاری بین دو کشور در افغانستان آغاز گردید. رایان کراکر، معاون دستیار وزیر امور خارجه وقت آمریکا که تیم آمریکایی را در مذاکرات مزبور رهبری می‌کرد، در سخنرانی خود در بنیاد کارنگی، فضای حاکم بر جلسات را اینگونه توصیف می‌کند؛ «در روزهای پیش از حمله (آمریکا به افغانستان)- یادتان هست که حملات هوائی اوائل اکتبر 2001 آغاز گردید- حرف ایرانی‌ها بر این بود که شما چه اطلاعاتی لازم دارید که سر آنها را به سنگ بکوبید. شما آرایش جنگی آنها را می‌خواهید؟ نقشه‌اش اینجاست. می‌خواهید بدانید از نظر ما نقاط ضعف آنها کجاست؟ اینجا، اینجا و اینجا. می‌خواهید بدانید ما فکر می‌کنیم آنها به حملات هوائی چگونه واکنش نشان می‌دهند؟... از ما بپرسید، ما جوابش را داریم... این دوران بی‌سابقه‌ای در روابط ایران و آمریکا از زمان انقلاب بود. مذاکره بین ایرانی‌ها و آمریکائی‌ها بر روی موضوعی خاص که هر دو در آن منافع مشترک داشتند».

به نوشته موسویان «در پائیز 2012، با جیمز دابینز که تیم آمریکائی را در سال 2001 پس از سقوط طالبان در کنفرانس بن برای تاسیس حکومت جانشین در افغانستان هدایت می‌کرد، ضمن کنفرانسی در برلین ملاقات داشتم. وی به من گفت که حمید کرزای کاندیدای مورد علاقه آمریکا برای رهبری افغانستان بود و ایرانی‌ها او را حمایت کردند. دابینز بر نقش جواد ظریف، که در آن وقت معاون وزارت امور خارجه در امور بین‌الملل بود، در موفقیت نهائی کنفرانس بن و تشکیل حکومت جدید افغانستان تاکید داشت».موسویان ادامه می‌دهد: مذاکرات بین ایران و آمریکا حتی بعد از کنفرانس بن نیز ادامه پیدا کرد. اما ناگهان، به معنای واقع کلمه، بمبی منفجر شد. پرزیدنت بوش تنها چند هفته بعد از کنفرانس بن همه ما را با قرار دادن ایران در «محور شرارت»، طی سخنان سالیانه‌اش در ژانویه 2002، غرق حیرت کرد. بعد از یکی از جلسات شورای عالی امنیت ملی، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، با ابراز احساس ناگواری که نسبت به حرکت بوش، در پاسخ به کمک‌های پر ارزش ایران، به او دست داده بود به من گفت، «از همان آغاز من این شک را داشتم که تقاضای آمریکا برای کمک تنها جنبه تاکتیکی داشته و هدف آنها یک همکاری دراز مدت نیست.

تاريخ نشان داده آمريكايي‌ها به هيچ كدام از تعهدات خود عمل نمی‌کنند

روزنامه آرمان امروز نوشت: مذاكرات هسته‌اي به مراحل دشوار و خطیر خود رسیده است و در این مسیر همواره مخالفاني وجود داشته‌اند كه تلاش کردند از روند پیشرفت امور جلوگيري يا حتي آن را كند كنند. در مقابل شاهد وجود دغدغه خاطر افراد بسياري هستيم كه بخش بزرگي از دغدغه‌ها برمي‌گردد به منافع ملي و تجاربي كه از مذاكرات مشابه آن به دست مي‌آيد. تاريخ نشان داده آمريكايي‌ها در مذاكرات با كره‌شمالي به هيچ كدام از تعهدات خود عمل نكردند. مذاكرات سال‌ها ادامه پيدا كرد و طرف‌هاي شش‌گانه زماني كه به اصطلاح به توافق رسيدند طرف‌هاي آمريكايي و غربي به تعهدات خود عمل نكردند. از سويي ديگر مخالفان افراطي مذاكرات هسته‌اي ايران در سراسر جهان به سمتي مي‌روند كه به كندي غرب در اجراي توافقنامه‌ها و موادي كه به توافق رسيده شده، كمك كنند. اين موضوع به ساختار ضعيف غرب در برابر گروه‌هاي صهيونيستي و گروه‌هاي لابي برمي‌گردد. به صورتي كه اكنون واژه لابي به يكي از مهم‌ترين واژه‌هاي كاربردي بين‌المللي و رشته تحصيلي روابط بين‌الملل تبديل شده است.

حمایت ویژه وزارت ارشاد از مجرمان مطبوعاتی سابقه‌دار

کیهان نوشت: دو نشریه توقیف شده وابسته به گروهک‌ها بدون سروصدا مجوز انتشار مجدد گرفته‌اند.ماهنامه ایران فردا وابسته به گروهک‌های نهضت آزادی و ملی - مذهبی که 14 سال پیش به خاطر تخلفات عدیده و تحرکات ساختارشکنانه توقیف شد، پنج‌شنبه گذشته شماره جدید خود را منتشر کرد و این در حالی است که رضا علیجانی و تقی رحمانی از گردانندگان اصلی نشریه پس از نقش‌آفرینی در فتنه و آشوب سال 88 از کشور گریختند و در فرانسه پناهندگی گرفتند. عزت‌ا... سحابی مدیر مسئول ایران فردا 3 سال پیش درگذشت.ایران فردا یکی از تغذیه‌کنندگان روزنامه‌های زنجیره‌ای در دوره اصلاحات نیز بود.

در همین حال شهلا شرکت همکار گروهک‌های ضد جمهوری اسلامی در حوزه فمنیسم با دریافت مجوز نشریه زنان امروز، اقدام به انتشار  این نشریه به جای نشریه توقیف شده «زنان» کرده است. مجله زنان 15 سال پیش به دلیل اخلال در حقوق عمومی و تضعیف نهادهای نظامی و انقلابی از جمله بسیج مستند به اصل 24 قانون اساسی و صدر ماده 6 قانون مطبوعات و مصوبه نشست 298 شورای عالی امنیت ملی به تاریخ 79/8/28 و تبصره 2 از ماده 5 قانون مطبوعات مبنی بر لازم‌الاجرا بودن این مصوبات به دلیل بی‌توجهی به تذکرات کتبی و شفاهی که پیش از این مکررا به مدیر مسئول نشریه در باب رعایت قانون مطبوعات و سایر مقررات و دستورالعمل‌های مربوطه داده شده است، بنا به رای اعضای هیئت نظارت بر مطبوعات لغو مجوز شد.

وزارت ارشاد پیش از این نیز به برخی گردانندگان نشریات زنجیره‌ای توقیف شده (نظیر محمد قوچانی و...) اجازه داد هفته‌نامه آسمان را تبدیل به روزنامه کنند که خروجی این کار، اهانت روزنامه مذکور به ساحت امیرمومنان(ع)  و نفی ولایت آن حضرت در آستانه روز عید غدیر بود.اکنون سوال این است که اگر طبق قواعد جاری حقوقی، تکرار ارتکاب جرم از سوی افراد موجب تشدید مجازات آنان می‌شود، چرا این قاعده درباره نشریات زنجیره‌ای (پایگاه مطبوعاتی دشمن) به شکل وارونه اجرا می‌شود و مجرمان سابقه‌دار و ماموریت‌دار، به جای مجازات، با تشویق و امتیازهای جدید مواجه می‌شوند. این امر دقیقا قانون‌ستیزی و ترویج افراطی‌گری و ساختارشکنی است که متاسفانه با نقش‌آفرینی وزارت ارشاد انجام می‌شود و توجیه آن نیز تظاهر این نشریات به حمایت از دولت می‌باشد حال آن که آنها ذیل این پوشش، ماموریت نیابتی ساختارشکنی و هنجارشکنی و ستیزه‌جویی با ارزش‌های انقلابی را پیش می‌برند.

نوزدهمین تهدید نظامی ایران پس از توافق ژنو

وطن امروز نوشت: بازهم اوباما، بازهم تهدید، بازهم همه گزینه‌های روی میز و بازهم گزینه نظامی.  رئیس‌جمهور آمریکا این‌بار چهارشنبه هفته گذشته در آکادمی نظامی «وست پوینت» ایران را به حمله نظامی تهدید کرد. این نوزدهمین تهدید نظامی علیه ایران توسط آمریکا پس از توافق ژنو محسوب می‌شود. گویی اوباما اعتقاد ندارد مناسبات میان 2 کشور اکنون با توافق ژنو وارد مرحله جدیدی شده است.

اوباما بازهم از همه گزینه‌های روی میز و تهدید نظامی علیه ایران گفت. رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: «با وجود هشدارهای مکرر ایالات متحده، اسرائیل و دیگران، برنامه هسته‌ای ایران به طور مداوم برای سال‌ها به پیشرفت خود ادامه داد. اما من در ابتدای ریاست‌جمهوری خود، ائتلافی ایجاد کردم که تحریم‌هایی علیه اقتصاد ایران اعمال کرد و در عین حال دست خود را برای دیپلماسی به سوی دولت ایران دراز کردیم. به گزارش فارس، اوباما افزود: «اکنون فرصتی برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات پیش‌آمده است. موانع در مسیر موفقیت همچنان بسیار است و ما هم همه گزینه‌ها را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پابرجا نگه می‌داریم. به گزارش فارس، او البته همزمان به موضوع مذاکره نیز اشاره کرد و گفت: «اما برای اولین بار در طول یک دهه، شانسی بسیار واقعی برای دستیابی به یک توافق راهگشا پیش آمده است. تواقفی که از آنچه با استفاده از قوای نظامی می‌توان به آن رسید، موثرتر و پایدارتر است». این رفتار اوباما البته سال‌هاست که بدون تغییر انجام می‌شود.

آنها از چند سال قبل استراتژی فشار همه‌جانبه علیه ایران را آغاز کرده‌اند. «تجمیع فشار و آنگاه مذاکره»، راهبرد آمریکا در قبال ایران بوده است. اکنون با گذشت بیش از 4 ماه از اجرای توافق ژنو و در شرایطی که طرفین مذاکرات هسته‌ای از ضرورت تفاهم برای توافق جامع می‌گویند؛ اوباما بازهم نشان داد رفتار آمریکا برای دور جدید مذاکرات و حصول توافق جامع از همان راهبرد «تجمیع فشار و آنگاه مذاکره» پیروی می‌کند. اکنون با تهدید جدید اوباما و رفتاری که نمایندگان این کشور در مذاکرات اخیر وین نشان دادند؛ مشخص می‌شود، آمریکایی‌ها دست از زیاده خواهی بر نداشته‌اند. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها مطالبات زیاده‌خواهانه خود را دوباره در مذاکرات مطرح می‌کنند و این از ادبیات و رفتار اوباما مشخص است.از سوی دیگر نگاهی به اظهارات اخیر جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از علاقه آمریکا به توافق با ایران قبل از 29 تیر یعنی در فرصت تعیین شده مرحله اول مذاکرات خبر می‌دهد.

كليدي كه بايد در خانه جست‌وجو كرد

محمد سلطاني‌فر طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: در داستاني آمده است: سال‌هاي قبل مردي كليدي را در خانه گم كرده بود اما در بيرون منزل به دنبال آن مي‌گشت. هنگامي كه پرسيدند اگر كليد را داخل خانه گم كرده‌يي پس چرا بيرون از خانه به دنبال آن مي‌گردي، گفت: داخل خانه تاريك است و بيرون خانه روشن، براي همين بيرون به دنبال آن مي‌گردم!آقاي ضرغامي هم اگر با بيان آمار و ارقام از تعداد كم بينندگان شبكه ملي سخن مي‌گويد و به دنبال علت آن مي‌گردد، بهتر است در خود صدا و سيما به دنبال كليد آن باشد.

انداختن تقصير به گردن ديگران بسيار دير است چرا كه حداقل از سال‌هاي قبل اساتيد حوزه ارتباطات و بسياري از مقاماتي كه در حوزه ارتباطات دستي بر آتش داشتند اعلام كردند كه ماهواره‌ها مي‌آيند و به سرعت هم مي‌آيند. ماهواره‌ها آمدند و به سرعت فضاي ارتباطي را از آن خود كردند و دارند فرهنگ مردم را تغيير مي‌دهند و مسير زندگي‌شان را به نفع خود مصادره مي‌كنند.اما مسوولان به شدت احساس راحتي و گمان مي‌كردند كه هيچ‌گاه اين پديده همچون يك بيماري، بدنه و پيكره جامعه را آنچنان در بر نمي‌گيرد تا مجبور شوند با ارائه اين آمار، توجيه‌گر اين موضوع باشند. اگر در سال‌هاي گذشته و قبل از انتقال وسيع اين بيماري، پادزهرهاي مشخصي را به پيكره اين بيمار تزريق و با افزايش برنامه‌هاي مناسب و نشان دادن بي‌طرفي خود در حوزه اطلاع رساني، توجه مردم را به رسانه‌هاي داخلي جلب مي كرديم، امروز مجبور نمي‌شديم اين آمار بلندبالا را اعلام كنيم.

مثل مسوول جنگي كه وقتي ديد همه فشنگ‌هايش به پايان رسيده، گفت: اگر ابتداي جنگ اين اتفاقات مي‌افتاد آن‌وقت مجبور نمي‌شديم اين مطالب را تكرار كنيم!امروز رسانه‌هاي بسياري از كشورهاي دنيا به حدي مقبوليت و مشروعيت دارند كه اگر مطلبي از شبكه‌هاي اجتماعي عنوان شد تا استناد آن موضوع را از رسانه رسمي خود نيابند، آن را باور نمي‌كنند. نمونه‌اش مردم كشور فرانسه‌اند كه وقتي مطالب، تحريفات يا شايعاتي در خصوص موضوعي مطرح مي‌شود تا آن را از رسانه‌هاي رسمي و دولتي خود نشنوند، نمي پذيرند. حالا چه شده كه در كشور ما مردم به اين وسعت از ارتباطات خود نيازمند رسانه‌هاي خارجي شده‌اند؟ البته نبايد اين نكته را فراموش كنيم كه رسانه‌هاي خارجي ابتدا منافع خود را در انعكاس اخبار و اطلاعات، در نظر مي گيرند و سپس به نسبت آن منافع، به بيان برخي مطالب مي پردازند.

به بيان ديگر، در نوع دسته‌بندي خبرها، منافع خود را در نظر مي‌گيرند. اما اين نكته را هم بايد در نظر داشت كه آنها با رعايت اصول حرفه‌يي‌گري به خوبي مي دانند چگونه عمل كنند و چگونه فضاي رسانه‌يي را موجه جلوه دهند تا مردم‌شان براي يافتن اطلاعات درست و حقيقي، به دنبال منابع ديگري نروند. اين در حالي است كه ما امروز شاهد افزايش قارچ‌گونه ماهواره‌ها در كشور خود هستيم و قطعا هر روز نيز شاهد افزايش كمي و كيفي آنها خواهيم بود.بنابراين و از آنجا كه راديو و تلويزيون، مخاطبان بسياري دارد ضروري است تا مسوولان صدا و سيما به جاي اينكه بيرون از منزل به دنبال كليد بگردند در داخل خانه آن را جست‌وجو كنند.

منبع: مشرق




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.