ID : 14756233
متخصص اطفال:

نکاتی که باید در تغذیه کودکان با شیر خشک حتما رعایت کرد


هیچ چیز جایگزین شیر مادر نمیباشد،حتی الإمکان برای تغذیه کودک از شیر خشک استفاده نکنید، مصرف شیر خشک همانند دارو میباشد.

به گزارش  یزدرسا به نقل از  یزدبانو، دکتر افشین قاسمی، متخصص اطفال، به بیان مطالبی پیرامون شیرخشک پرداخت و گفت: هیچ چیز جایگزین شیر مادر نمیباشد و مادران باید سعی داشته باشند تا از دادن شیرخشک برای نوزادان خوداری کنند، شیر خشک به عنوان داروی تغذیه به کودک داده میشود که هر دارویی دارای عوارض است.

وی افزود:در مواردی شیرخشک  برای کودک تجویز میشود که در آن سن کودک مطرح نیست، از جمله:

  • کافی نبودن شیر مادر
  • شاغل بودن مادرو نبود ساعات طولانی در کنار فرزند
  • مادر نوزاد داروهایی را مصرف کند که در شیردهی تأثیر گذارد
  • مسائل خانوادگی و اجتماعی
  • معتاد بودن مادر

قاسمی ادامه داد: معیار علمی برای تشخیص مرغوب بودن  نوع شیرخشک وجود ندارد. همچنین شیرخشک ها معمولاً از لحاظ مواد محتوی و مزه با هم تفاوت دارند؛ برخی از شیرخشک های گیاهی هم در بازار موجود است. بهتر است در انتخاب نوع شیرخشک با پزشک متخصص مشورت کنید؛ لازم به ذکر است که میزان و نوع مصرف برای برای کودکان زیر شش ماه،بالای شش ماه تا یک سال و بالای یکسال متفاوت است.

متخصص اطفال، خاطر نشان کرد: مصرف شیر خشک هایی مانند شیر خشک گاوی به دلیل داشتن پروتئین داخل شیر گاو احتمال مبتلا شدن کودک به بیماری های گوارشی همچون متالوبیک وجود دارد.

دکتر قاسمی در خصوص مصرف شیرخشک، گفت: هنگامی که کودک در سنی تا 3 الی 4 ماهگی شیر خشک مصرف میکند، تقریبا 7 الی 9 وعده در روز باید به کودک  شیر دهیم؛البته این قاعده ثابت نیست و با توجه به نیاز های کودک تغییر میکند.

وی اظهار کرد: هنگامی که مادر برای فرزند شیرخشک آماده میکند و کودک تمایلی به خوردن ندارد میتوان تا حداکثر 24 ساعت بعد در یخچال نگهداری و مصرف کرد و شیرخشک بیشتر از دو ساعت نباید در دمای اتاق نگهداری شود و در ماه های گرم سال این زمان کاهش میابد. توجه شود که شیرخشک را نباید گرم کرد و یا حتی  منجمد کرد.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.