ID : 19637513

نگاهی به اعتراف رییس جمهور اتریش درباره عدم لغو تحریمها


"هاینتس فیشر" اظهار داشت: باید به این مسئله توجه داشت که هنوز همه تحریم‌های ضدایرانی برداشته نشده‌اند، چون گام‌ها و اقدامات مهمی وجود دارند که باید در مسیر لغو تحریم‌ها برداشته شوند. به گزارش«نسیم آنلاین»؛ روز گذشته و در آستانه سفر روحانی به وین (که گفته شد به دلیل مسائل امنیتی لغو شده) "هاینتس فیشر" رئیس جمهور اتریش در گفتگویی در خصوص ابعاد این سفر از دلایل عدم برقراری روابط اقتصادی ایران و اروپا پرده‌برداری کرد.

به گزارش یزدرسا، هاینتس فیشر" اظهار داشت: باید به این مسئله توجه داشت که هنوز همه تحریم‌های ضدایرانی برداشته نشده‌اند، چون گام‌ها و اقدامات مهمی وجود دارند که باید در مسیر لغو تحریم‌ها برداشته شوند.

به گزارش«نسیم آنلاین»؛ روز گذشته و در آستانه سفر روحانی به وین (که گفته شد به دلیل مسائل امنیتی لغو شده) "هاینتس فیشر" رئیس جمهور اتریش در گفتگویی در خصوص ابعاد این سفر از دلایل عدم برقراری روابط اقتصادی ایران و اروپا پرده‌برداری کرد.


پرده‌برداری رئیس جمهور اتریش از دلایل عدم برقراری روابط اقتصادی ایران با اروپا

"فیشر" در بخشی از این گفتگو مشکلات پیش روی روابط اقتصادی دو طرف را مورد توجه قرار داد و خاطر نشان کرد: باید به این مسئله توجه داشت که هنوز همه تحریم‌های ضدایرانی برداشته نشده‌اند، چون گام‌ها و اقدامات مهمی وجود دارند که باید در مسیر لغو تحریم‌ها برداشته شوند.

وی همچنین با اشاره به عدم برقراری انجام تراکنش‌های مالی بین ایران و طرف‌های بین‌المللی از طریق سامانه سوئیفت به نقش آمریکا در تحریم‌ ایران به منظور جلوگیری از برقراری سوئیفت اشاره کرده بود و اظهار داشت: اتریش به‌تنهایی نمی‌تواند این تحریم را بردارد و تا آنجا که من می‌دانم اروپا نیز به‌تنهایی نمی‌تواند چنین کند بلکه این جامعه بین المللی است که باید این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهد. در این زمینه آمریکا نیز نقش‌آفرین است.

این اظهارات رئیس جمهور اتریش در حقیقت موید کارشکنی آمریکا در برداشته شدن تحریم و مخصوصا برقراری تراکنش‌های مالی بین ایران و طرف‌های بین‌المللی از طریق سامانه سوئیفت است؛ موضوعی که پیش از این توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور تکذیب شده بود.


نظر دولت و اقتصاددانان در خصوص برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی

جهانگیری در مراسم بهره‌برداری از سد و نیروگاه سیمره با بیان اینکه برخی افراد حل مسائل بانکی و مشکل سوئیفت را همچنان برقرار می‌دانند گفته بود: همه مسئولین بانکی و اقتصادی کشور می‌گویند که مشکل سوئیفت برطرف شده ‌اما یک عده که تجربه لازم در فعالیت‌های اقتصادی ندارند همچنان اصرار می‌کنند که مشکل سوئیفت پابرجاست.

از جمله افرادی که جهانگیری مدعی بود تجربه لازم در فعالیت‌های اقتصادی ندارند، خاموشی رئیس اسبق اتاق بازرگانی است که در گفتگو با «نسیم آنلاین»، با انتقاد از عدم دسترسی فعالان اقتصادی به سوئیفت و ال سی با وجود گذشت بیش از دو ماه از اجرای برجام گفت: آمریکا هنوز در زمینه اتصال به سوئیفت و بازگشایی ال‌سی، بازرگانان و شرکتهای ایرانی را اذیت می‌کند و شاهد سنگ اندازی آنها در این بخش‌ها هستیم. آنها هنوز چوب تحریم را روی زمین نگذاشته اند و به صراحت بانک‌های اروپایی را تهدید می‌کنند که اگر با ایران همکاری کنند باید جریمه های سنگینی را بپردازند.

پیش‌تر نیز ریاحی عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با «نسیم آنلاین» اظهار داشت: بانک‌های ما مجبورند برای اتصال به سوئیفت از طریق بانک‌های واسطه کار کنند، که از این طریق هم اتصال به سوئیفت بی‌اثر می‌شود.

علاوه بر این میرمحمد صادقی نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتگوی دیگر تاکید کرد: هیچ بانک و موسسه اقتصادی در اروپا جرات همکاری با ایران را ندارد.


هشدار رهبر معظم انقلاب در خصوص بدعهدی آمریکا

سنگ‌اندازی آمریکا در برقرار روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها که نمود آن را که در جلوگیری از برقراری رابطه اقتصادی ایران و اروپا و همچنین ممانعت از وصل شدن ایران به سامانه سوئیفت پدیدار شده است مصداق دیگر از بدعهدی ایالات متحده آمریکا در انجام تعهدات خود است، موضوعی که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ابتدای سال خود در حرم مطهر رضوی نیز به آن تاکید کردند "هرگونه توافق با آمریکا به معنای ناگزیر بودن ایران به انجام تعهدات و بدعهدی و خدعه و تقلب آمریکا در انجام تعهدات این کشور است که این مسئله را اکنون به عینه می‌بینیم و این یعنی خسارت محض".

ایشان در ادامه در خصوص بدعهدی ایالات متحده در اجرای تعهدات خود خاطرنشان کردند: اکنون با وجود توافق هسته‌ای، همچنان معاملات بانکی ما دچار مشکل است و پول‌های ایران نیز بازگردانده نشده است زیرا کشورهای غربی و کشورهای تحت تأثیر آنها، از آمریکایی‌ها هراس دارند.


بهانه‌تراشی آمریکا برای رفع تحریم سوئیفت

حال در شرایطی که آمریکا ثابت کرده است بنایی برای اجرای تعهدات خود براساس برجام ندارد و از طرف دیگر کشورهای اروپایی نیز اعلام می‌کنند که حتی اگر بخواهند نیز توان مقابله با سیاست‌های یکجانبه ایالات متحده در ادامه دادن تحریم‌های خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارند؛ باید منتظر بود و دید که آیا آمریکا تصمیمی برای برداشتن تحریم سوئیفت که یکی از مهمترین بخش‌های برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی است خواهند داشت؟!




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.