نگرانی افزایش اخراج کارگران استان در سال 96 وجود دارد
به گزارش یزد رسا، مدیر کل اداره کارتعاون و رفاه اجتماعی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: در سال گذشته علی رغم همه مشکلات اقتصادی در حوزه کارگری روند اعتصابات و تعدیل نیرو نسبت به سال های قبل افزایش نداشته است.
محمد حسین ریاحی با بیان این که بیکاری ناشی از نیروی کار جدید با بیکاری ناشی از تعدیل نیرو متفاوت است اظهار داشت:علی رغم همه مشکلاتی که کارخانه ها و شرکتها با آن مواجه بودهاند اما توانستهاند نیروهای خود را حفظ کنند و خوشبختانه بررسی آمارها حاکی از آن است که بیکاری ناشی از اخراج نیروی کار در استان یزد رو به افزایش نبوده است.
وی با اشاره به وضعیت بیکاری در استان یزد تاکید کرد: نرخ بیکاری در استان رشد داشته اما این به مفهموم اخراج بیشتر کارگران نبوده است بلکه به این دلیل است که زیرساخت های لازم برای ظرفیتسازی و به کارگیری نیروی انسانی جدید از گذشته تا به امروز فراهم نشده است. مشارکت اقتصادی در استان یزد حدود 45 درصد است به این معنی که افراد آمادگی انجام فعالیت در حوزه های اقتصادی و خدماتی را دارند اما شغل جدیدی برای جذب آن ها به وجود نیامده است.
وی با بیان این که ایجاد زیرساخت برای فعالیتهای اقتصادی یک چالش برای همه دستگاهها است اظهار داشت: با توجه به سیاستهای اقتصادی کشور، این احتمال و نگرانی در حوزه اخراج و تعدیل نیروی انسانی کارخانجات و شرکت ها در سال 96 وجود دارد.
ریاحی با اشاره به ظرفیت ها و موقعیت های استان یزد اذعان داشت: در استان ظرفیتها و زیرساخت های خوبی در حوزه های مختلف مانند آی تی، گردشگری و ... وجود دارد و باید نگاه اشتغال به این سمت و سو رود. بر اساس آمایش سرزمین ظرفیت های اجتماعی و اقتصادی بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور وجود دارد و باید دولتمردان و مسئولین مردم را با این حوزه ها آشنا و راهنمایی کنند.
وی تاکید کرد: کارآفرینی باید در حوزه فعالیت های اقتصادی افزایش یابد و صرفا به کارآفرینان بزرگ توجه نشود چرا که کارآفرینان خرد نیز به عنوان اجزاء این جامعه می توانند بسیار موثر باشند.
مدیر کل اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی استان با اشاره به تاثیر و نقش تعاونیها در ایجاد اشتغال گفت: یکی از مشکلاتی که به عنوان آسیب فرهنگی وجود دارد عدم فعالیت تعاونیها در زیرساختهای اقتصادی کشور است این در حالی است که باید نگرش مردم نسبت به تعاونی و فرهنگ همدلی و کار مشارکتی در جهت کاهش بیکاری جلب شود.
ریاحی افزود: فرهنگ تعاون به مفهوم واقعی باید تبیین شود؛ تعاون صرفاً برای افراد ضعیف و کم درآمد نیست؛ مدل تعاون به این معنی است که گروههای توانمند اقتصادی با تخصص های مختلف به صورت تقسیم کار و مشارکتی با هم کار می کنند و برای اعضا خروجی دارند.
وی اظهار داشت: اگر بتوانیم نگاه کارآفرینی و تعاون را در جامعه گسترش دهیم به هدف اصلی که توجه به اجتماع و رفاه اجتماعی است را خواهیم داشت.
انتهای پیام/ق