نگرانی سفیر پیشین ایران در کابل از حضور"سایمون گیس" در کشور
به گزارش یزدرسا به نقل از عصرهامون، فدا حسین مالکی در این یادداشت نوشته است؛
شنیدم آقای سایمون گس مدیر کل سیاسی وزارت خارجه انگلیس وارد تهران شده است؟!
هرچند هدف از سفر این مقام انگلیسی هنوز مشخص نیست، اما چهره این مأمور سیاسی انگلیسی برای ملت ایران کاملا" شناخته شده است.
سایمون گیس همزمان با انتخابات ریاست جمهوری ایران اسلامی در سال 88، سفیر انگلیس در تهران بود، و با کمی دقت در حوادث آن روزها میتوان ردپای او را در حوادث بعد از انتخابات آن سال در تهران دید.
وقتی از عملکرد مشکوک و تحریک کننده سفارت انگلیس در فتنه 88 پرده برداشته شد، وزارت خارجه کشورمان در عملی سنجیده نسبت به رفتار نادرست این فرد اعلام موضع نموده و در همین راستا به علت دخالتهای علنی سایمون گس در امور داخلی کشورمان، ایشان از جمهوری اسلامی ایران اخراج گردید؛ اما بلافاصله پس از اخراج از ایران، این فرد در افغانستان دیده شد.
در خاطرم هست که در مراسم افتتاح مجلس شورای ملی افغانستان که همه مقامات عالی کشور از جمله رئیس جمهور نیز حضور داشتند، متوجه شدم که ایشان (سایمون گیس) مرتبا" در کنار گوش رهبران جهادی و سیاسی افغانستان پچ پچ میکند؟!
به خاطر اینکه یقین داشته باشم که اشتباه نمیکنم و این همان سایمون گیس تهران است؟! از آقای کابلوف سفیر روسیه در افغانستان که در کنارم نشسته بود سؤال کردم؛ ایشان چه کسی است؟ کابلوف که فکر میکرد من سرکارش گذاشتهام!! گفت دست شما درد نکند آقای سفیر، این همان سایمون گیس معروف تهران است؛ سفیر انگلیس که شما از تهران حساب شده اخراجش کردید. ایشان به تازگی به عنوان سفیر سیاسی ناتو در افغانستان منصوب شده است، سفیر روسیه با کنایه گفت اینهم از آن انتصابات مشکوک است؟! زیرا ناتو یک تشکیلات نظامی است!! بعد هم به من گفت خدا برایتان بسازد که از تهران اخراجش کردنند و حالا آمده بغل گوش تهران!!؟؟ سریعا" یادداشتی برای آقای قانونی رئیس مجلس، که هنوز مراسم آغاز نشده بود فرستادم و نسبت به حضور این فرد در صحن علنی مجلس اعتراض کردم، آقای قانونی هنگامی که یادداشت را مطالعه کرد نگاهی هم به من در جایگاه سفرا نمود و سرش را به علامت مثبت تکان داد. بگذریم پس از چند دقیقه مسئول تشریفات مجلس ایشان را از صحن مجلس بیرون کردند.
اما با توجه به روحیات تفرقه افکنانهای که از ایشان سراغ داشتم از حضور این فرد در فضای کشور افغانستان با عنایت به بافت سیاسی و قومیتی که در این کشور وجود دارد نگران شدم.
در ملاقاتی که پس از آن با رئیس جمهور محترم افغانستان جناب آقای کرزی داشتم موضوع سایمون گس را به ایشان اطلاع دادم. ایشان رو به آقای دکتر اسپنتا دبیر شورای عالی امنیت ملی گفتند: مگر این فرد همان نبود که بعد از انتخابات در تهران دخالت کرد و اخراج شد؟؟ دکتر اسپنتا گفت: درست است آقای رئیس جمهور، همان سفیر سابق انگلیس در تهران است. رئیس جمهور که خیلی ناراحت شده بود اظهار داشت؛ چرا اجازه دادید این فرد ....... وارد کابل شود، سریعا" موضوع را پیگیری نمایید.
رهبران سیاسی و امنیتی افغان خیلی زود متوجه اهداف شوم سایمون گیس شدند و مدتی هم از کابل اخراج شد.
در شرایط کنونی آمدن این فرد را به تهران باید از زوایای مختلفی بررسی نمود صرفا" نباید به یک مأموریت اداری بسنده کرد.
احتمال میرود با توجه به روحیات این فرد چیزهای دیگری هم در دستور کارش داشته باشد. که نیروهای امنیتی ما بایستی مراقب اوضاع باشند.
حتما" وزارت خارجه کشورمان با شناختی که از این فرد دارند دقت لازم را در این سفر خواهند داشت.
ارجح است که ممنوعیت حضور بعدی این عنصر مشکوک به تهران در دستور کار دستگاه دیپلماسی کشورمان قرار گیرد.