هجدهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران
به گزارش یزد رسا؛ مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
18 تیر 1388
مهدی آذریزدی نویسنده ی کتاب کودک و بنیان گذار ادبیات کودک و نوجوان در 88 سالگی درگذشت. به دلیل سال ها فعالیت علمی این استاد برجسته به ویژه در حوزه ی کودکان و نوجوانان، این روز به عنوان روز ادبیات کودکان و نوجوانان نامگذاری شد.
18 تیر 1387
شیخ علی پناه اصلانی اشتهاردی عالم گرانقدر در 91 سالگی درگذشت. از او آثاری چون القرآن و العقل، ایضاح الفواید، مجمع الفایده و البرهان فی شرح ارشاد الاذهان و مدارک العروه به جای مانده است.
18 تیر 1381
آیت اللّه سیدکاظم اخوان مرعشی استاد برجسته ی حوزه ی علمیه ی مشهد و صاحب آثار مناسک حج، حاشیه بر عروة الوثقی، شرح عروة الوثقی و تقریرات درس فقه آیت اللَّه بروجردی در 83 سالگی درگذشت.
18 تیر 1359
200 عضو کنگره ی آمریکا در نامه ی مشترکی به مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواستند موضوع آزادی گروگان های آمریکایی در تهران را در اولویت قرار دهند.
18 تیر 1354
حزب رستاخیر به 2 جناح ترقی خواه و لیبرال سازنده تقسیم شد که جمشید آموزگار به عنوان رییس جریان ترقی خواه و هوشنگ انصاری رییس جناح لیبرال سازنده برگزیده شدند. این انتخاب نشان می داد که پس از هویدا یکی از این 2 تن به نخست وزیری خواهد رسید.
18 تیر 1344
ژنرال اکهارت رییس هیات رایزنی نظامی آمریکا در پایان ماموریتش در گفت و گویی گفت که خلبانان ایرانی در جنگ های کنگو به طور تحسین آمیزی فعالیت کردند و مورد تایید سازمان ملل قرار گرفتند.
18 تیر 1334
پس از انتصاب هندرسن به معاونت وزارت امور خارجه آمریکا «سلدرون چ. م» به جای وی به عنوان سفیر جدید آمریکا در ایران معرفی و وارد تهران شد.
18 تیر 1332
لایحه ی 15 ماده یی تشکیل و اختیارات کمیسیون امنیت اجتماعی به تصویب رسید. برپایه ی نخستین ماده ی این لایحه، فرمانداری هر حوزه می بایست یک هیات دایمی به نام کمیسیون امنیت اجتماعی با حضور فرماندار، دادستان، رییس اداره ی دارایی، شهربانی و ژاندارمری تشکیل دهد.
18 تیر 1311
مسجد وکیل شیراز در استان فارس در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
18 تیر 1302
امضاکنندگان تلگرامی که از مشهد به تهران فرستاده شد، توقیف روزنامه خراسان و تبعید بدون محاکمه مسوول آن سید محمد طباطبایی را محکوم کردند.
18 تیر 1299
میرزا کوچک خان جنگلی یک ماه پس از اعلام حکومت جمهوری در گیلان از این شهر خارج و به فومن رفت. وی به دلیل اعتراض به بدقولی اعضای حزب عدالت وابسته به روسیه که برخلاف توافق پیشین مبنی بر خودداری از تبلیغات کمونیستی، به ترویج مرام کمونیسم در شهر رشت پرداختند این اقدام را انجام داد.
منبع:ایرنا
Related Assets:
- هفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
- فردا؛ جمع بندی و اعلام توافق نهایی/ دستور حمله مشروط به سوریه صادر شده است/هیجان بورس فروکش کرد/مذاکرات آندو با 3 تیم در قطر
- توافق بد در وین می ماند/بزک توافق بد با تحریف خطوط قرمز هسته ای
- چرا رهبر انقلاب به آژانس اعتماد ندارد/13تن طلا به کشور بازگشت
- قانون گریزی را به هیچ وجه نمی پذیرم/ ممنوعیت واردات 217 قلم کالا/ کار والیبال هم به اما و اگر کشید
- جای خالی هفته حقوق بشر آمریکایی!/دروازه فروپاشی یورو
- بیست و چهارم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران
- سی ام تیر در آینه تاریخ معاصر ایران