هدف اصلی دشمن، ایجاد بیاعتمادی به رسانههای منتسب حاکمیت است/ مشهود بودن کمکاری دولت در مدیریت فضای مجازی
علی قلهکی در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، با اشاره به هجمه رسانهای دشمن و بنگاههای شايعه پراکن علیه ایران به ویژه در شرایط کنونی گفت: ما در حال حاضر برای دور شدن از هدف اصلی داریم دچار پیکهای خبری فیک و غیر فیک میشویم، گرانی بنزین، شهادت سردار سلیمانی و سقوط هواپیمای مسافربری بوئینگ چند پیک خبری بودند که دشمن تا توانست علیه جمهوری اسلامی نسبت به رسانههایی که ایران دارد بی اعتمادی ایجاد کرد.
وی ادامه داد: پیش از این انتخابات و هم اکنون نیز ماجرای کرونا از پیکهای خبری هستند و تا پایان سال این روند و ایجاد پیکهای خبری وجود دارد و اصلیترین کار دشمن، ایجاد بیاعتمادی نسبت به رسانههای رسمی و غیر رسمی منتسب به حاکمیت است.
این فعال فضای مجازی با بیان اینکه برخی اوقات خودمان نیز در پازل دشمن بازی میکنیم، افزود: مثلا اگر در ماجرای هدف قرار گرفتن هواپیمای بوئینگ اوکراینی نمی آمدیم بگوییم نقص فنی بوده و می گفتیم ماجرا مشکوک هست هم توپ در زمین ما میماند و هم میگفتیم موضوع در حال بررسی است چرا که تا همین الان هم این اتفاق در حال بررسی است و نکات دارد از آن استخراج میشود.
ضعف سواد رسانه در فعالان شاخص رسانه ای ما نیز دیده میشود
قلهکی با بیان اینکه متأسفانه مردم ما هم ضعف تحلیلی در حوزه سیاسی و هم ضعف شدید سواد رسانهای دارند، تصریح کرد: آنقدر هجمه دشمن سنگین است که متأسفانه ضعف سواد رسانهای در فعالان رسانه شاخص ما نیز دیده میشود و و اثر آن را میتواند دید.
وی عنوان کرد: برای اینکه مردم در این موجهای خبری نیفتند جلسات بصیرتی دقیق چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی لازم است تا بصیرت افزایی شود، همچنین سواد رسانهای مردم باید زیاد شود و همین نهضت سواد رسانهای نسرا که راه اندازی شده است کلاسهای آن، متعدد و پر حجم برگزار شود.
قلهکی با بیان اینکه متأسفانه فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران بی سر و صاحب است، تصریح کرد: چین از آنجا که فضای مجازی آن ، سر و صاحب دارد توانست بحران را مدیریت کند، این کشور شبکه ملی اطلاعات و وی چت با بیش از 800 خدمات دارد ولی ایران متأسفانه به دلیل کم کاری دولت و ارتباطات شبکه ملی اطلاعات ندارد و فضای مجازی آن بی صاحب است و به همین دلیل زمانی که شایعات تولید می شود تا زمانی که ما تکذیب کنیم، هم یک گام عقبتر هستیم و هم این تکذیبیه بیشتر از 30 درصد در ذهن مخاطب رسوب نمیکند.
وی با اشاره به موجب خبری و شایعه پراکنی در فضای مجازی در خصوص کرونا گفت: متاسفانه در این زمینه اینستاگرام و تلگرام خبرهای فیک زیادی تولید میکنند و کاری نمیتوان انجام داد، چرا که یکی از تکنیکهایی که عملیات روانی طیف مقابل را خنثی میکند تکذیب کردن، شفاف سازی و روشنگری، پاسخگویی و بی اعتبار کردن منبع خبر است اما مگر میتوان چند کانال خبری و پیج اینستاگرام و سلبریتی را بیاعتبار کرد.
این فعال توئیتری عنوان کرد: در این برهه با توجه به شیوع بیماری کرونا و شایعه پراکنی موجود، باید فضای مجازی تا زمانی که احساس کنیم بحران در حوزه کرونا فروکش کرده محدود شود برای مثال زمانی که نیروهای کشور ترکیه در سوریه هدف قرار میگیرند این کشور به سرعت شبکه اجتماعی خود را محدود میکند به این دلیل که نمیتواند موج خبری آن را محدود کند این در حالی است که این اتفاق نه در کشور خودش است و نه بحران است و حتی فقط چند نیروی آن، آسیب دیدند.
قلهکی ادامه داد: با وجود اینکه کرونا از ما تعداد زیادی تلفات میگیرد، ذهن مردم مغشوش و به هم ریخته است، این بیماری بازار تعطیل کرده است و مردم در خیابان دیگر نمیروند و ممکن است مشکلات بسیار بزرگتری را برای ما رقم بزند اما هیچ محدودیتی در فضای مجازی اعمال نمیشودو واقعا این مسئله به وزات ارتباطات برمیگردد.
تلگرام؛ زمین بازی دولت
وی در پاسخ به دلیل کم کاری دولت در حوزه فضای مجازی و محدود نکردن آن، تصریح کرد: دولت، تلگرام و برجام را نوامیس خود میداند و نمیگذارد این نوامیس بخصوص تلگرام از دست برود و به قول دولتیها صدا وسیما رسانه غیر رسمی آنها و در درجه دوم قرار دارد.
این فعال مجازی با بیان اینکه فلسفه این دولت تلگرام و برجام است، افزود: برجام به خاطر اینکه باب گفتگو با غرب را سر هر اتفاقی باز نگه می دارد و میگویند با مذاکره می شود حل کرد و نکته بعد اینکه تلگرام برای دولت شبکه اجتماعی آزاد است به راحتی شبکه سازی انجام دادند و اکثر کانالها دست تیم رسانهای نزدیک به دولت است و کم کاری آنها در این حوزه واقعا مشهود است چون نمیخواهند تلگرام را محدود کنند.
قلهکی گفت: متاسفانه ما همیشه در اتفاقات شبیه به این، بازی رسانهای را میبازیم چون کانالهای تلگرامی و شبکههای آنور آبی بازی را از دست ما میگیرند و میروند و وقتی ما می خواهیم حرف بزنیم در توییتر ساسپند میشوند و یا پیج اینستاگرام را میبندند و زیر ساخت فنی برای رشد کانال های تلگرامی خود نداریم چون در دست دولت است و در بالا دست فکر اساسی باید برای آن شود و یک نهاد بالا دستیتر از قوه مجریه، نه صرفا مصلحت دولت بلکه مصلحت کشور و نظام و مردم را معلوم کند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- شهروند حقیقی یا شهروند مجازی
- برگزاری کلاس های دانشگاه پیام نور یزد به صورت الکترونیکی
- شایعات کرونایی در فضای مجازی ٦٠ درصد کاهش پیدا کرد
- آچمز شدن نارسانه ها از شفافیت ایران در خصوص آمارهای کرونا/ وقتی سازمانهای جهانی هم مجبور به تایید آمار وزارت بهداشت می شوند
- بی بی سی هم تریبون رسمی بن سلمان شد/ هزینه نجومی آل سعود برای ویروس پراکنی
- افزايش سواد رسانه اي امري ضروري است