ID : 18270830
مشاور معاون غذا ودارو:

هر برنج تاریخ گذشته‌ای الزاماً آلوده و غیر قابل مصرف نیست


مشاور معاون غذا و دارو افزود: برنج هایی که سلامت آنها از سوی وزارت بهداشت تأیید شده است، در حال توزیع در بازار هستند و به مصرف رسیده اند؛ برخی از برنج‌های انبار شده به تأیید وزارت بهداشت نرسید که تحت کنترل وزارت بهداشت بسته به نوع مشکلی که داشتند، به مصارف دامی، صنعتی غیر خوراکی و ... رسیده و یا ممکن است معدوم شده باشند.

به گزارش یزدرسا ، بهروز جنت، مشاور معاون غذا و دارو درمصاحبه با  راه دانا؛ در خصوص شایعات اخیر مبنی بر ورود برنج های مشکوک به کشور اظهار داشت: بایستی دو موضوع را از هم تفکیک کرد؛ ممکن است یک سری از مواد غذایی به صورت قاچاق وارد کشور شود که نهادهای نظارتی اعم از وزارت بهداشت، نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ... پیگیر برخورد و شناسایی این مواد غذایی هستند.

وی در خصوص سلامت و آلودگی این محصولات قاچاق از آنجایی که از مبادی رسمی وارد کشور نشده است، نمی توان اظهار نظری مبنی بر آلودگی و یا سالم بودن آنها داشت؛ طبق تعریف بهداشتی که در سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت وجود دارد، هرچیزی در حوزه محصولات سلامت به صورت قاچاق وارد کشور شود، مبنای سازمان غذا و دارو بر مشکل دار بودن این محصولات و عدم تأیید آنهاست.

مشاور معاون غذا و دارو در خصوص شایعات اخیر درباره برنج توضیح داد: برخی از گزارشات نشان می‌داد که مقادیری برنج تاریخ گذشته وارد بازار شده است، باید دقت کرد که هر برنج تاریخ گذشته‌ای الزاماً آلوده نیست و حتی ممکن است قابل استفاده نیز باشد.

این کارشناس مواد غذایی با بیان اینکه همه موارد آلودگی در یک نوع برنج از سوی وزارت بهداشت کنترل می شود تصریح کرد: عرف و سبک زندگی مردم در کشور به شکلی است که برخی از محصولات مانند برنج به صورت طولانی نگه داشته می شود و حتی در بسیاری از خانه‌ها مشاهده می‌شود که حتی تا دو سال هم یک برنج را نگه‌داری می‌کنند.

جنت با اشاره به اینکه در عرف بین الملل بهترین زمان نگهداری برای برنج تا دو سال است و بعد از آن اگرچه فاسد یا آلوده نمی‌شود اما بهتر است که مصرف نشود خاطر نشان کرد: این برنج ها در حقیقت این بازه زمانی را گذرانده اند و هنوز تاریخ مصرف آنها منقضی نشده است.

وی خاطر نشان کرد: برخی از سازمان ها مقادیری برنج به عنوان ذخایر وارد کشور کرده بودند که این موضوع هم یک امر طبیعی و روندی عادی است، این ذخایر برای زمان های استراتژیک نگهداری شده بود که با تمام شدن بهترین زمان مصرف آنها، از وزارت بهداشت استعلام های لازم برای مصرف آنها گرفته شد که با نمونه گیری از آنها مشخص شد که برخی از آنها برای مصرف مشکلی نداشته و مورد تأیید است.

مشاور معاون غذا و دارو افزود: برنج هایی که سلامت آنها از سوی وزارت بهداشت تأیید شده است، در حال توزیع در بازار هستند و به مصرف رسیده اند؛ برخی از برنج‌های انبار شده به تأیید وزارت بهداشت نرسید که تحت کنترل وزارت بهداشت بسته به نوع مشکلی که داشتند، به مصارف دامی، صنعتی غیر خوراکی و ... رسیده و یا ممکن است معدوم شده باشند.

جنت در توضیح اینکه همه این برنج ها معدوم شده یا به مصارف دیگر رسیده اند گفت: برخی از این برنج ها وارد چرخه هایی که مذبور شدند و برخی هم در حال پیگیری هستند؛ یک سری از محموله های برنج در حال حاضر پلمپ هستند تا جواب‌ آزمایش‌های تأییدی برای آنها مشخص شود.

وی در خصوص وارد شدن برنج های قاچاقی به کشور گفت: قاچاق همواره در کشور ما وجود داشته است و برخی از آنها توسط ارگان های نظارتی شناسایی نشده و در میان مردم توزیع می‌شوند اما عده ای دیگر که شناسایی می شوند که مورد آزمایش قرار گرفته و در نهایت تصمیمات لازم برای آنها گرفته می‌شود.

مشاور معاون غذا و دارو با بیان اینکه اخیراً محموله جدید و مشکوکی از برنج قاچاق کشف نشده است اظهار داشت: متأسفانه برنج های قاچاق ظاهری مجزا از بقیه برنج ها ندارند و گاهاً تحت عناوین برنج های مشهور به صورت تقلبی در بازار توزیع می شوند و بهترین راه این است که مردم از مراکز معتبر توزیع برنج خریداری کنند.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.