ID : 7543242
استاندار یزد در دیدار برگزارکنندگان جشنواره بین المللی رضوی در یزد:

هنر مقدمه خلاقیتها و دستاوردهای نو و عامل نوآوری/عرضه هنر و فرهنگ، محدودیت ناپذیر است


استاندار یزد با بیان این موضوع که « اعتقاد دارم بیشترین فعالیتها باید با محور فرهنگ دنبال شود»،بهترین جلوه فرهنگ را زبان هنر دانست و افزود: هنر چون زبانی دلنشین است، در میان جامعه پذیرش دارد و مردم بدان علاقه مندند و این هنر است که می تواند با شناخت ذائقه ها و سلایق گوناگون به جنبه های مختلف زندگی ظرافت و طراوت ببخشد و آن را شیرین تر و جذاب تر نماید.

به گزارش یزدرسا به نقل از  روابط عمومی استانداری یزد" سید محمد میرمحمدی" در دیدار با دبیر و دست اندرکاران برگزاری جشنواره فرهنگی – هنری رضوی در استان یزد با موضوع فیلم مستند و کوتاه که در سالن زنده یاد حمیدیا برگزار شد، ارزشهای هنری ، فرهنگی و ادبی را بر کسی پوشیده ندانست و با اشاره به مزایای برگزاری چنین جشنواره هایی در استان خاطر نشان کرد: برگزاری این جشنواره، هم برای افرادیکه تماشاچی فیلمهای کوتاه و مستند هستند و هم برای کسانیکه پتانسیل و استعداد گرایش به این هنر را دارند مطلوب است و ایجاد انگیزه می کند و فضای فرهنگی مطلوبی را نیز در جامعه ایجاد می نماید.
وی در این دیدار که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مشاور فرهنگی استاندار برگزار شد، تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به تبعیت از وزارتخانه متبوع باید به اینگونه مسائل توجه وافری داشته باشد تا بتواند فضای فرهنگی، اعتقادی، فکری و دل افزایی را برای همه ایجاد نماید چرا که سلایق متفاوت است و برخی اوقات یکی با شنیدن یک شعر، یک طنز، دیدن یک منظره و یا یک فیلم طراوتی را در خود احساس میکند و هر کس به هر حال تبع خاصی دارد و وقتی سر سفره هنر بنشیند می تواند به تناسب علاقه اش از این سفره هنر بهره ببرد.

استاندار یزد با اشاره به محدودیت ناپذیر بودن عرصه هنر، فرهنگ ، علم و اخلاق خاطر نشان ساخت: عرصه های اینچنین از آن روی محدودیت پذیر نیستند که به صفات الهی باز می گردند . بنابراین دامنه بسیار وسیعی دارند و در این راه هر چه مشارکت جویی افراد در نمایاندن این ویژگیها و صفات الهی بیشتر باشد توفیق بیشتری حاصل خواهد شد.

عالی ترین مقام اجرایی استان یزد، انبیاء و اولیاء را یکی از مظاهر صفات الهی دانست و با اشاره به موضوع جشنواره در خصوص زندگانی امام رضا(ع) تصریح کرد: شرکت کنندگان در این جشنواره می کوشند تا به بهترین نحو ویژگی های شخصیتی این امام همام، اخلاق، رفتار، گفتار، سبک زندگی او و حضور و مشارکتش در جامعه، برخورد با مردم ، نظم و نقش آفرینی در خانواده را به نمایش بگذارند تا این ویژگی ها به بهترین نحو در جامعه منعکس شوند و افراد جامعه نیز از انعکاس این ویژگی ها درس گرفته و آنها را در زندگی خود پیاده کنند.
میرمحمدی، آثار خیر جشنواره های اینچنینی در استان را بسیار زیاد دانست و تاکید نمود که طیف وسیعی از مردم می توانند از برکات اینگونه مباحث هنری در استان بهره مند شوند و با الگو گرفتن از چنین آثار هنری، در اصلاح جامعه خویش بکوشند.

استاندار یزد در ادامه بر لزوم استمرار و گسترش فضاها و فعالیتهای هنری در استان تاکید کرد و از هنرمندان استان خواست تا با طرح موضوع و ارائه پیشنهادات زمینه را برای تصویب قوانین حمایتی از هنرمندان فراهم کنند و آثار و فواید طرح های هنری را گوشزد نمایند تا با بیان این توجیهات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، مسئولین امر نیز چه در بعد قانونگذاری و چه در بعد اجرایی همکاری گسترده تر و وسیع تری با جامعه هنری داشته باشند.


وی با بیان این موضوع که " اعتقاد دارم بیشترین فعالیتها باید با محور فرهنگ دنبال شود"،بهترین جلوه فرهنگ را زبان هنر دانست و افزود: هنر چون زبانی دلنشین است، در میان جامعه پذیرش دارد و مردم بدان علاقه مندند و این هنر است که می تواند با شناخت ذائقه ها و سلایق گوناگون به جنبه های مختلف زندگی ظرافت و طراوت ببخشد و آن را شیرین تر و جذاب تر نماید.


استاندار یزد سپس به ظرائف کار هنری اشاره نمود و زبان هنر را برای بیان واقعیتهایی که گاه نمی توان آنها را علنی بیان کرد، موثر دانست و خاطر نشان نمود:گاه سکوت ، بالاترین فریاد است و اینها همه در زبان هنر تجلی می یابد و هر ناشدنی را میتوان با زبان هنر شدنی کرد چون هنر جولانگاه خیالات بسیار وسیع انسان است و این خیالات عاملی می شود برای اینکه تصورات انسان رفته رفته عینیت پیدا کند و این عینیت یافتن از طریق هنر امکان پذیر است.
وی افزود: هنر مقدمه بسیاری از خلاقیتها و دستاوردهای نو و عامل نوآوریست و معتقدم استان یزد زمینه مناسب و نیاز فراوانی برای رشد فرهنگ و هنر دارد.
میرمحمدی با اشاره به سبکهای هنری مرسوم در استان یزد گفت: بخشی از سبکهای هنری مرسوم در استان یزد، عمدتا تداعی کننده گرفتاریها ، غمها ، ناراحتی ها و دردسرهای زندگیست در صورتیکه باید هنر را در خدمت شادی ها و بزرگواریها و منش های نیکوی رفتاری زیبا و عشقها و شور و هیجانات و لذتهای مشروع و طراوتها و تازگی ها و زندگی قرار دهیم و این امر شدنی است.
وی با بیان این موضوع که "هنر باید جنبه های زندگی زیبا را معرفی کند و تمام ظرفیتهای استان را نشان دهد" خاطر نشان نمود: با خلاقیت هنری می توانیم روح حاکم بر فرهنگ مان را تازه و تقویت کنیم و بدان استغنا بخشیده و گسترش دهیم و حالت انفعالی را از فرهنگ دور نموده و آسیب پذیری آنرا کم کنیم و نسبت به فرهنگ های دیگر بدان مصونیت بخشیم.

عالی ترین مقام اجرایی استان با بیان این نکته که جوانان نیز تشنه یافتن جلوه های ناب هنری هستند گفت:باید بتوانیم برای نسل جوان، هنر اصیل، زیبا و جذاب ارائه کنیم چرا که اگر جوان کالای مورد نظر خود در بازار هنر را نیابد، به سراغ فرهنگهای بیگانه خواهد رفت و قطعاً چنین ظرفیت بالایی در حوزه فرهنگ و ادب و هنر کشور و استان ما برای جذب جوانان وجود دارد.


وی افزود:باید با مشارکت علاقه مندان تشکلهای مختلف هنری در یزد شکل بگیرد و فعالیتهای هنری، بازار اقتصادی مثبت خود را نیز بیابند چرا که اینگونه می توانند روی پای خود بایستند و خودگردان شوند.


استاندار یزد در پایان با تاکید بر لزوم استقلال عرصه هنر در زمینه اقتصادی و عدم متکی بودن به بودجه های دولتی صرف، ابراز امیدواری نمود که این جلسه مقدمه ای برای اجرای کارهای بزرگ ادبی، فرهنگی و هنری در استان باشد و افزود: اینکه از اکنون برای سال آتی به فکر برگزاری جشنواره بین المللی در استان هستید بسیار ارزشمند است و باید تمام تمهیدات لازم برای برگزاری هر چه باشکوهتر این جشنواره در نظر گرفته شود.


گفتنی است جشنواره فرهنگی-هنری فیلم مستند و کوتاه رضوی با ارسال 307 اثر به استان یزد از سراسر کشور برای دومین بار در استان یزد برگزار خواهد شد.

 


 

 

 

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.