هیچ کجای دنیا موزهها درآمدزا نیستند
به گزارش یزدرسا، سید مصطفی فاطمی در خصوص تعطیلی موزه قصر آیینه در یزد گفت: این موزه چهارشنبه گذشته از سوی بنیاد مستضعفان با حکم قضایی به علت پرداخت نشدن اجارهبها پلمب شده بود، با تلاش و پیگیریهای استاندار یزد و مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی مجدداً بازگشایی و مشکل آن برطرف شد.
وی در پاسخ به اینکه چگونه یک موزه در شهر جهانی یزد نمیتواند هزینه اجارهبهای خود را تأمین کند، عنوان کرد: نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا هم خیلی از موزهها توانایی این را ندارند که مستقلاً درآمدزا باشند، موزهها در هیچ جای ایران سود ده نیستند حتی در دنیا هم سود ده نیستند و نمیتوانند هزینه خود را تأمین کنند و به موزهها معمولاً کمک میشود مگر موزههای خاصی مانند موزه لوور فرانسه.
افزایش ضریب اشغال مکانهای اقامتی یزد به 80 ردصد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان یزد ادامه داد: مجموعه گردشگری شامل حملونقل، تأسیسات گردشگری، خرید، جاذبه گردشگری و ... یک فرایند گردشگری هستند معمولاً کشورها جاذبههای گردشگری را برای جلب نظر گردشگران ایجاد میکنند و موزهها جزء جاذبههای گردشگری هستند.
فاطمی با اشاره به تأثیر تحریمها بر گردشگری عنوان کرد: همانگونه که با امضای برجام تعداد گردشگران ورودی به استان افزایش پیدا کرد نقض برجام نیز موجب کاهش گردشگران خارجی در استان شد البته ما استراتژی خود را بر روی بقیه کشورها مثل کشورهای آسیای جنوب شرقی، چین، روسیه و ... گذاشتیم تا بتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در کنار موارد دیگر از ظرفیتهای گردشگران داخلی نیز استفاده میکنیم، گفت: میزان ضریب اشغال تختهای مکانهای اقامتی در استان در این چند ماهه اخیر بهتر شده است، با اینکه ضریب اشغال هتلها در استان در سه ماهه دوم سال جاری به 30 درصد رسیده بود اما اکنون ضریب اشغال آنها به 80 درصد رسیده که نشاندهنده رشد خوب گردشگران در استان است.
فاطمی افزود: بیشتر تمرکز خود را بر روی جذب گردشگران داخلی گذاشتیم و خوشبختانه برگزاری جشنوارهها و تبلیغات در فضای مجازی به خصوص فم تورهای داخلی و خارجی که برگزار شد خیلی مؤثر بوده است و شاهد هستیم نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور مانند نشریات نیویورکتایمز و وبسایت بزرگ اپل نیز معرفی یزد را در دستور کار خود قرار دادهاند که اتفاق بسیار بزرگ و خوبی محسوب میشود.
جایگاه اول استان یزد در رشد گردشگری
وی با بیان اینکه یزد هماکنون در مجامع بینالمللی یک شهر تاریخی معرفی شده و به این عنوان مشهور است، تصریح کرد: هیچ کس دستاوردهای گردشگری استان یزد را در سالهای اخیر نمیتواند زیر سؤال ببرد، چرا که رشدی که رشدی که گردشگری یزد داشته به اذعان تمام کارشناسان گردشگری در سراسر کشور رتبه اول را دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه با اطمینان میتوان گفت یزد در سالهای اخیر گامهای بلندی را در حوزه گردشگری برداشته است؛ ادامه داد: شهرهایی مانند اصفهان و شیراز از دههها قبل از شهرهای گردشگری ایران بودند در حالی که یزد جزء شهرهای گردشگری نبود و از همان ابتدا سه یا چهار هتل داشت اما اکنون در یزد مجوز 285 اقامتگاه بوم گردی صادر شده است و تعداد هتلها و تختهای اقامتی استان به شدت افزایش پیدا کرده است.
فاطمی با اشاره به اینکه هم اکنون درخواست سرمایهگذاری در حوزه مکانهای اقامتی در استان وجود دارد، گفت: پیشبینی میشود تعداد تختهای اقامتی در استان تا سال 1400 به حداقل 13 هزار تخت برسد، این در حالی است که در ابتدای دولت تعداد تختهای اقامتی در استان 3700 مورد بوده که این افزایش دستاورد بسیار بزرگی در حوزه گردشگری استان یزد هست.
انتهای پیام/