وارد مدارکردن چاههای اضطراری و صنعتی ابرکوه/ ابرکوه؛ از دشتهای ممنوعه استان یزد
به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، صبح امروز مديرعامل جديد شركت آب منطقه اي استان يزد در سفر یک روزه خود به شهرستان با حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی امام جمعه ابرکوه، دیدار و در رابطه با مشکلات آب شرب، کشاورزی و صنعت شهرستان گفتگو کردند.
در ابتدای این دیدار حسینی امام جمعه ابرکوه، اظهار کرد: مسئولیت مدیر عامل آب منطقه ای یک سِمَت اداریی و یا اجرایی نیست، بلکه مسئولیتی حیاتی است که جایگاه محوری و کلیدی در استان کویری یزد، دارد. زیرا با توجه به بحران آب و بهره برداری از آب های خراج از استان هر لحظه احتمال برخورد با موانع مختلف وجود دارد.
آب شرب ابرکوه به مصرف صنعت می رسد
حسینی تصریح کرد: ضمن توجه به تأمینی بخشی از آب ابرکوه از شهرهای اطراف، هر لحظه امکان بروز مشکلاتی از این نواحی وجود دارد، لذا درخواست می شود تا چاه های اضطراری که آماده بهره برداری باشد، برای مواقع بحرانی پیش بینی شده و تحت نظارت آب منطقه ای استان و شخص مدیر عامل، به اداره آبفای شهرستان واگذار شود.
وی افزود: در حال حاضر آب مورد نیاز صنایع شهرستان از چاه های آب شرب تأمین می شود که این مورد به هیچ عنوان مقبول نیست. در همین راستا نیاز است مساعدت کافی از سوی مسئولین مربوطه صورت گیرد تا دومین چاه صنعتی نیز وارد مدار شود.
برداشت بی رویه آب در فارس، حق کشاورزان ابرکوهی را ضایع می کند
امام جمعه ابرکوه ضمن اشاره به نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی شهرستان، گفت: از آنجایی که آبریز ابرکوه در سفره های زیرزمینی از منابع بالادست شهرستان و به طور خاص حوزه جغرافیایی آباده و اقلید سرازیر می شود، باید رایزنی هایی صورت گیرد تا برداشت آب نیز از سوی استان فارس کنترل شود. در غیر اینصورت این تبعیض موجب تضییع حقوق کشاورازن و مردم ابرکوه می شود.
نصب کنتور هوشمند در سراسر کشور اجباری است
در ادامه محمد مهدي جواديان زاده مديرعامل شركت آب منطقه اي يزد، بیان کرد: سراسر استان یزد با بحران آب مواجه است اما در این میان دشت ابرکوه از جمله مناطق ممنوعه استان محسوب می شود.
جوادیان زاده راهکار مقابله با بحران آب را اجرای طرح «احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی» عنوان کرد و گفت: این طرح که برنامه های آن در حوزه های مختلف فرهنگی، مذهبی، مدیریت برداشت آب، صرفه جویی و ... می باشد یک پروژه استانی نیست، بلکه طرحی ملی است که باید در تمام کشور اجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: وارد مدار کردن چاه های اضطراری و چاه های صنعتی از جمله اولویت های شرکت آب منطقه ای می باشد که در دستور کار قرار خواهد گرفت. در رابطه با برداشت بی رویه آب در استان فارس نیز باید ابتدا مطالعات کافی در این زمینه صورت گیرد، سپس جلسه ای با مسئولین مربوطه در استان فارس و یزد ترتیب خواهیم داد تا موضوع پیگیری شود.
مدیر عامل آب منطقه ای با بیان اینکه امسال طرح احیا و تعادل بخشی با مشکل کمبود اعتبار مواجه است، اذعان کرد: نصب کنتورهای هوشمند یکی از موارد طرح احیا و تعادل بخشی می باشد که نصب آن برای چاه های سراسر کشور الزامی می باشد، لذا با اجرای کامل این طرح است که می توان از برداشت بی رویه آب جلوگیری کرده و عدالت را در این زمینه برقرار کرد.
انتهای پیام/م.ف