ID : 13470473
یک کارشناس فضای مجازی در یزد:

وایبر بد/تلگرام بهتر از بقیه/ لزوم تقویت نرم‌افزار‌های پیام رسان داخلی


یک کارشناس فضای مجازی در نشست «تهدید‌ها و فرصت‌های شبکه اجتماعی و وظایف منتظران ظهور» در یزد گفت: نرم‌افزار وایبر در هر 24 ساعت یکبار به دوربین وGPS موبایل دسترسی پیدا کرده و یک تماس و موقعیت جغرافیایی به سرور ارسال می‌کند.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، دکترعلی فلاح در نشست «تهدید‌ها و فرصت‌های شبکه اجتماعی و وظایف منتظران ظهور» در یزد با اشاره به رشد روز افزون مخاطبان شبکه‌های پیام رسان، اذعان داشت: بر اساس آمار جستجو در موتور جستجوگر گوگل در‌خواست‌ها برای مایکروسافت دارای افت بوده است؛ این در حالی است که نرم افزار‌های پیام‌رسان از جمله لاین، وایبر، تلگرام، واتس‌آپ و... بیشترین آمار جستجو را داشته است.

وی با اشاره به اینکه نرم‌افزار‌های پیام‌رسانی که در کشور‌های جهان سوم استفاده می‌شود در کشور‌های پیشرفته کاربرد زیادی ندارد، خاطرنشان کرد: کشور‌های توسعه یافته به این نرم‌افزار‌ها اعتماد ندارند و آن‌را به نوعی ورود به حریم خصوصی می‌دانند.

فلاح ضمن ارائه گزارش از نرم‌افزار‌های پیام‌رسان در خصوصمیزان کار‌بران جهانی و ایرانی، سال تولید، کشور تولیدکننده و... تصریح کرد: دوست‌یابی شاخصه مشترک تمام نرم افزار‌های شبکه‌های اجتماعی است.

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه این نرم‌افزار‌ها محدود نبوده و با گسترش روزافزون مواجه است، اظهارداشت: بر اساس آمار، نرم‌افزاری که در بین استان‌های جنوبی رایج ایت، واتس‌آپ می‌باشد.
وی ادامه داد:نرم‌افزار پیام‌رسان وایبر در استان‌های کردستان، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، تهران و دیگر استان‌های مرزی بیشترین کاربرد را داشته است.
فلاح پیشنهاد کارشناسان برای استفاده از نرم‌افزار‌های پیام‌رسان را در درجه اول نرم‌افزار‌های داخلی ازجمله بیسفون، سلام و فانوس بیان کرد و گفت: بنا به توصیه کارشناسان در بین نرم‌افزار‌های پیام‌رسان خارجی، نرم‌افزار تلگرام مناسب‌تراز بقیه و نرم‌افزار وایبر نهی شده می‌باشد.
وی در خصوص نرم‌افزار تلگرام اذعان داشت: گر چه بیان شد که این نرم‌افزار از دیگر نرم‌افزار‌ها بهتر است اما این بدان معنا نیست که نرم افزار امنی بوده و صهیونیست به این نرم‌افزار تسلط ندارد؛ از جهت اینکه اطلاعات به صورت رمزشده تبادل می‌شود و اطلاعات کمتری نسبت به دیگر نرم‌افزار‌ها می خواهد، برگزیده‌تر است.

وایبر بدترین نرم‌افزار پیام‌رسان

کارشناس فضای مجازی در خصوص علت نهی استفاده از نرم‌افزار وایبر اذعان داشت، این نرم‌افزار متعلق به فرد اسرائیلی به نام تالمن مارکوبوده که دانش آموخته دانشگاهی در تل آویو بوده و محل زندگی‌اش بین تل‌آویو و لندن متغیر است.
وی ادامه داد: تالمن مارکو پیش از این یک افسر ارتش اطلاعات اسرائیل بوده است که با ادامه تحصیل به فعالیت در زمینه‌های نرم‌افزاری روی آورد؛ وی پیش از نرم‌افزار وایبر دو نرم‌افزار به بازار ارائه داده بود که به علت جاسوسی جلوی فعالیت آن را گرفتند.

فلاح افزود: یکی از مشکلات وایبر آن است که چارت مدیریتی آن را نمی‌توان در فضای مجازی پیدا کرد و در هیچ کجا شیوه ورود 120 نفر کارمند این شرکت را مشخص نکرده است.

وی با اشاره به این‌که برای دنیا مهم است که محل تولید و دفتر شرکت تولید‌کننده هر نرم‌افزار کجاست، خاطر نشان کرد: این در حالی است که نرم‌افزار وایبر طی فعالیتش هر دو سال یک‌بار تغییر مکان داده است.

فلاح دسترسی به دفترچه تلفن را از جمله تهدیدات نرم‌افزار وایبر بیان کرد و اذعان داشت:در مراحل اولیه نصب نرم‌افزار وایبر از کاربر می‌خواهد که به دفترچه تلفن دسترسی پیدا کند و در متن توافق‌نامه‌ای که هنگام نصب نرم‌افزار باید تایید شود، آمده است که یک نسخه کپی از مخاطبان و آدرس‌بوک کاربر در سرور نرم‌افزارنگهداری خواهد شد که این مسئله شک‌ بر‌انگیز بوده و تاییدی بر جاسوسی بودن وایبر می‌باشد.

وی هشدار داد: کاربران برای جلوگیری از سرقت اطلاعات دفترچه تلفن می‌توانند حداقل در ذخیره نام مخاطبان دقت به خرج دهند.

فلاح استفاده از موقعیت جغرافیایی را از دیگر تهدیدات این نرم‌افزار خواند و گفت: طبق مقاله ارائه شده توسط یک فرد آلمانی، اسرائیل موقعیت‌یابی و ترور چند تن از رهبران حماس را با استفاده از این طریق انجام داده است.

وی ادامه داد: نرم‌افزار وایبر در هر 24 ساعت یکبار به دوربین وGPS موبایل دسترسی پیدا کرده و یک تماس و موقعیت جغرافیایی به سرور ارسال می‌کند.

محاسن استفاده از نرم‌افزار‌های پیام رسان

این کارشناس فضای مجازی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی که برخی تاکیدبر عدم استفاده از این نرم‌افزار‌ها را به دلیل کمک به صهیونیست دارند، باید بدانیم می‌توانیم از این نرم‌افزار‌ها در جهت مثبت استفاده کنیم، چرا که این خود یک فرصت هست.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در خصوص فضای مجازی با این مضمون فرموده‌اند که ابزار‌های ارتباطی که در اختیار شماست اگر بتوانید این‌ها را یاد بگیرید این فرصت فوق‌العاده‌ای است مبادا این فرصت ضایع شود. اگر ضایع شود آن دنیا باید جواب دهید.

فلاح بهترین راه حل را تقویت نرم‌افزار‌های پیام رسان داخلی ذکر کرد و افزود: نرم‌افزار‌های پیام‌رسان به دلیل کم هزینه بودن، امکان تبادل پیام چند رسانه‌ای، امکان ارتباط به صورت گروهی کاربران زیادی را جذب کرده است.

وی تشکیل گروه‌های فامیلی به شرط رعایت اصل صله رحم و ارتباط حضوری، تشکیل گروه‌های آموزشی، بازاریابی، تفریح و سرگرمی را از جمله فعالیت‌هایی دانست که می‌توان در زمینه بهره برداری از این نرم افزارها انجام داد.

معایب استفاده از نرم‌افزار‌های پیام‌رسان

کارشناس فضای مجازی معایب استفاده از نرم‌افزار‌های پیام‌رسان را یادآور شد و گفت: یکی از این معایب انتشار ناخواسته فکت‌های شخصی و نبود راه بازگرداندن آن می‌باشد.

وی انتشار بی دردسرو راحت فامیل‌های شخصی را از دیگر معایب این نرم‌افزار‌ها برشمرد و افزود: اتلاف وقت و اعتیاد به این نرم‌افزا‌ها از جمله دغدغه‌هایی است که اگر مدیریت نشود، پیامد‌های جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

فلاح انتخاب سبک زندگی برای فعالیت در این نرم‌افزارها را راهکاری برای جلوگیری از ایجاد اختلال توسط نرم‌افزار‌های پیام‌رسان بیان کرد و گفت: با برنامه ریزی در خصوص میزان حضور در شبکه‌های اجتماعی می‌توان از آسیب‌های استفاده بی‌رویه از نرم‌افزار‌های پیام‌رسان در امان بود.


انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.