وجهه کهن و «دارالعباده» یزد با آسیب های «نوپدید اجتماعی» درحال از بین رفتن است/«شبکههای اجتماعی» و «ماهواره»؛عمده ترین آسیب نوپدید در استان
به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، جوامع با پیشرفت های جدید با آسیب های اجتماعی جدیدی روبرو می شوند که بخاطرنداشتن سابقه و پیشینه درجوامع انسانی به آنها آسیب های اجتماعی نوپدید می گویند.
اشاره:
ازجمله آسیب های نوپدید اجتماعی می توان آسیب های ناشی از فضای مجازی،اینترنت، ماهواره، قرصهای روانگردان صنعتی،آسیبهای مرتبط با تکنولوژی های جدیدارتباطی نام برد. آثار مثبت استفاده از اینترنت، بهروزكردن اطلاعات، استفاده ازمطالب علمی، دسترسی به فناوریهای روزاست اما، به موازات آن شاهد گرایش نوجوانان به چترومها، عشقهای مجازی، كلاهبرداری و سوءاستفاده ازدختران و پسران با ارائه شخصیتهای دروغین، ازدواجهای اینترنتی، هرزنگاری، سرقت اطلاعات و اخاذی هستیم كه ازجمله آسیبهای ناشی ازاستفاده ناصحیح از فضای مجازی و فناوریهای نوین را نام ببریم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار یزدبانو، استفاده از اینترنت خط موبایل برای چت کردن با استفاده ازنرم افزارهای چت مانندviber,line,whatsapp, واستفاده از موبایل، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی،استفاد ازمواد اعتیادآور صنعتی غیرداروئی(روانگردان ها) را از مهمترین و عمده ترین آسیب های نوپدید و جبران ناپذیر اجتماعی در استان عنوان کرد.
*افزایش استفاده از ماهواره
سیدعلی اصغر رفاهی، از افزایش استفاده از ماهواره در خانواده های استان در سال های اخیر خبرداد و گفت: این استفاده می تواند اثرات مخرب زیادی به همراه داشته باشد.
وی، تغییر فرهنگ و ارزش های اسلامی و ایرانی، بی حجابی و بدحجابی، بی غیرتی، ترویج و عادی شدن خیانت زن به همسر و البته شوهر به زن و ترویج خانواده های بی سامان و لجام گسیخته در مقابل ساختار سنتی خانواده را از اثرات استفاده از ماهواره برشمرد.
*شکاف عمیق اعضای خانواده و طلاق، از آثار ماهواره
این مسؤول از دیگر اثرات را، شکاف عمیق بین افراد خانواده اعم از لحاظ عاطفی، از بین رفتن اعتقادات و باورهای مذهبی، افزایش طلاق، افزایش بزهکاری توسط فرزندان طلاق و افزایش قتل ها و خودکشی ها نام برد.
رفاهی گفت: برخی از شبکه های ماهواره ای از جمله شبکه GEM ،PMC، MANOTO ، FARSI1با پخش فیلم ها و سریال های بسیار جذاب به صورت شبانه روزی اهداف شوم خاصی را دنبال می نمایند که بسیاری از مردم از آنها بی اطلاع هستند.
وی دلیل این اهداف را بسیارهنرمندانه و غیرمستقیم عنوان کرد و افزود: بسیاری از این سریال های تهیه شده توسط غرب به هیچ عنوان در کشورهای خودشان به نمایش گذاشته نمی شود.
این کارشناس مهمترین اهداف این شبکه ها را، هویت زدایی از مفهوم خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی مستقل و مؤثر، تعصب زدایی از کانون خانواده، ترویج فمینیسم و کم رنگ کردن نقش مرد درجامعه و مخدوش نمودن رابطه فرزندان پسر و دختردرخانواده عنوان کرد.
رفاهی، افزایش عصبانیت و تند خویی و استرس، افزایش پنهان کاری، بی توجهی به خانواده و والدین، اختلال در خواب وخوراک، شروع ناسازگاری وبددهنی با اعضای خانواده، سوء استفاده و انتشارعکس ها در اینترنت و سرقت عکس های خانوادگی افراد از طریق نفوذ در گوشی آنها را از اثرات مخرب استفاده از اینترنت و ابزارهای چت و حضور در شبکه های اجتماعی برشمرد.
وی گفت: از درصد رشد آسیب های اجتماعی در استان یزد آماری در دست نیست ولی شکی نیست که این آسیب ها در استان افزایش یافته است.
*افزایش آسیب های اجتماعی وجهه کهن دارالعباده را مخدوش می کند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان گفت: شیوع و افزایش آسیب های اجتماعی می تواند جدای از افزایش اختلافات خانوادگی و افزایش آسیب های اجتماعی درا ستان وجهه قدیمی و کهن دارالعباده را نیز از بین ببرد.
رفاهی ادامه داد: با توجه به اینکه استان یزدهم از نظرشهری وهم از نظر فرهنگی هنوز قدیمی بوده، شیوع این آسیب های نوپدید می تواند اثرات مخرب بسیار زیادی را در استان به دنبال داشته باشد.
*عملکرد دادگستری استان در کاهش آسیب های اجتماعی نوپدید
وی، برنامه های این معاونت برای مقابله با آسیب های نوپدید اجتماعی را، حضور در تمام مدارس استان، برگزاری همایش ها برای خانواده ها با موضوعات این آسیب ها، برگزاری کارگاههای علمی- کاربردی برای انجمن های اولیاء و مربیان، برگزاری شورای پیشگیری و تهیه برنامه ای مدون و تهیه، طراحی، چاپ و انتشار بنر ، پوستر، و نشریه تأثیر گذار در این زمینه و پخش در میان اقشار آسیب پذیر جامعه ذکرکرد.
این کارشناس، ترویج مهارت های اساسی زندگی در خانواده را مهمترین عامل مقابله با آسیبهای اجتماعی عنوان کرد.
رفاهی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در خصوص این آسیب های نوپدید به خانواده ها از طریق تمام رسانه های اجتماعی، بسیج ارگانهای دخیل در امر پیشگیری برای مقابله با این آسیب ها و پرهیز از موازی کاری و تدوین برنامه ای مدون و مداوم برای هرسال را پیشنهاد داد.
این مسؤول در پایان افزود: تمامی اعضای شورای پیشگیری می توانند در کاهش این آسیب های اجتماعی نقش داشته باشند.
Related Assets:
- اثرات مخرب ماهواره بر خانواده ها را بهتر بشناسیم+تصاویر
- اسیدپاشیهای اصفهان شخصی بوده است/ شرط برخورد دادستان تهران با جرائم در در شبکههای اجتماعی
- بانوان مشتری دائمی شبکه های اجتماعی!
- دولت شبکههای اجتماعی را مسدود نمیکند؛ مردم اخلاق را رعایت کنند
- فساد زنان و نابودی غیرت و حیا از اهداف ماهواره/ فرزندان را پای ماهواره رها نکنیم
- لزوم فرهنگسازي عمومي براي كنترل شبكههاي اجتماعي
- غیرتهای دینی که با شبکه های به اصطلاح اجتماعی بر باد میرود