ID : 17592180
متکی:

وحدت باید به عنصری عملیاتی تبدیل شود


سخنگوی کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اظهار داشت: در کمیته مساعی حمیده به بررسی بحران‌ نیجریه، سوریه و عراق می‌پردازیم/ مجمع تقریب شدیداً نگران وضعیت علامه زکزاکی است / بیش از ۳۰۰ میهمان خارجی در کنفرانس شرکت می‌کنند

به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ، منوچهر متکی سخنگوی بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی طی نشست خبری که در سالن نوفل لوشاتو هتل استقلال برگزار شد به تشریح برنامه‌های این کنفرانس سه روزه پرداخت.


وی با اعلام اینکه کنفرانس مذکور از فردا با سخنرانی رئیس جمهور در سالن اجلاس سران آغاز به کار می‌کند افزود: مراسم اختتامیه سه شنبه عصر برگزار خواهد شد که صبح همان روز یعنی مصادف با میلاد با سعادت پیامبر اسلام میهمانان اجلاس با مقام معظم رهبری دیدار می‌کنند تا از رهنمودهای ایشان بهره‌مند شوند.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب در عین حال اظهار داشت: عمده سخنرانان این اجلاس از چهره‌های شاخص خواهد بود و طبق برنامه‌ریزی حدود 10 سخنرانی در مراسم افتتاحیه به ایراد مباحث خود می‌پردازند.


وی با اشاره به اینکه در کنفرانس بیست و نهم تلاش شده تا ارزیابی جامعی از تحولات کنونی جهان اسلام صورت گیرد اظهار داشت: در واقع این رویکرد به خاطر لزوم شناخت مشخص‌های کنونی جهان اسلام و مؤلفه‌های اقتدار آفرین برای آن است تا هم توطئه‌های صورت گرفته علیه جهان اسلام شناخته شود و هم به صورت عملیاتی بتوانیم راهکارهایی برای مقابله با آنها پیدا کنیم.


سخنگوی بیست و نهممین اجلاس بین المللی با اشاره به فعال بودن چهار کمیسیون در این اجلاس سه روزه گفت: در کنار این چهار کمیسیون 8 نشست در قالب کمیته‌های جداگانه هم برنامه‌ریزی شده از جمله نشست علمای مقاومت،‌نشست مساعی حمیده ، نشست کمیته احزاب حامی مقاومت در جهان اسلام، نشست کمیته دانشگاهیان و کمیته زن و خانواده که به نقش زنان در برون رفت از بحران‌های جاری می‌پردازد و نیز نشست کمیته تجار و بازرگانان در جهان اسلام از بخش‌های برنامه‌ریزی شده در این اجلاس است.
متکی تعداد مهمانان دعوت شده به کنفرانس بیست و نهم را بیش از 300 نفر اعلام کرد و افزود: در این میان 175 مهمان جدید قرار دارند.
وی با بیان اینکه در کنفرانس امسال به دنبال ایجاد نوعی جهان شمولی در سطوح مختلف علما، جوانان و دانشگاهیان جهان اسلام هستیم گفت: در واقع تغییر نگاه به فعالیت‌های تقریبی از اهداف عالیه مجمع جهانی تقریب مذاهب در این کنفرانس به شمار می‌رود.
متکی با بیان اینکه از دیدگاه ما تقریب یک اقدام عملی محسوب می‌شود که برای رسیدن به آن باید تلاش کنیم گفت:‌به عبارت دیگر وحدت در صورتی که جهان اسلام با مشکل وحدت مواجه هست صرفاً ممکن است به نمایش گذاشته شود اما در شرایطی که بدترین توطئه‌ها و افراطی ترین برخوردها با اهداف چند وجهی از جمله مخدوش سازی چهره اسلام از سوی غرب حمایت می‌شود نمی‌توانیم به وحدت جهان اسلام در حیطه لفظ اکتفا کنیم بلکه در این شرایط وحدت باید به عنصری عملیاتی تبدیل شود و برای رسیدن به این وحدت عملیاتی باید هسته‌های تقریب جهان اسلام فعال شوند.


وی در بخش دیگری از سخنانش جریان افراطی و تروریستی توأم با تفکرات الحادی که با پوشش اسلام فعالیت می‌کند را رو به زوال دانست و در این رابطه گفت: یکی از دلایل فروپاشی تفکرات تروریستی الحادی این است که حامیان آنها دیگر نمی‌توانند تناقضی را که دچار آن شده‌اند را ادامه دهند چرا که آنها در عین دفاع از تروریسم الحادی ادعای مبارزه با آنها را مطرح می‌کند که این خود تناقضی آشکار و غیر قابل توجیه است.


معاون بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور نماینده‌ای از عربستان پیگیری فاجعه منا از مجرای حضور نمایندگان عربستان در اجلاس بیست و نهم گفت: عربستان نماینده‌ای در این اجلاس ندارند اما برخی از صاحبنظران و اندیشمندان و اساتید عربستانی در این اجلاس حضور دارند بنابراین ممکن است بخشی از این موضوعات از جمله مسئله منا ذیل کنفرانس‌های مطرح شده ارائه شود.


وی با اشاره به اینکه ما در کنفرانس پیش رو مهمانانی از نیجریه داریم گفت: در کمیته مساعی حمیده که به بررسی بحران‌های مهم جاری و ایجاد شده ا ز جمله بحرانی نیجریه، سوریه و عراق می‌پردازیم.


متکی در بخش دیگری از نشست خبری خود از برنامه مجمع تقریب مذاهب اسلامی برای ایجاد مجامع بومی تقریب در کشورهای اسلامی خبر داد و گفت: در دوره‌های گذشته ما در کنفرانس‌های وحدت از حضور اساتید صرفاً در همان دوره بهره‌می‌بردیم اما با توجه به تغییر نگاه عملیاتی تقریب مذاهب بر آن شدیم ارتباطاتی مستمر با اساتید دعوت شده طی یک سالی که از برگزاری کنفرانس تا آغاز اجلاس کنفرانس بعدی می‌گذرد داشته باشیم و حتی اساتید حاضر در کنفرانس موظفند گزارش عملکرد خود وروند کارشان در کنفرانس را به ما ارائه دهند.


معاون بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب در خصوص نگاه مجمع تقریب به مقوله وحدت گفت: منتقدین امروز کارآمدترین و مهمترین گفتمانی که می‌تواند در جهان اسلامی دیالوگ سازنده ایجاد کند گفتمان وحدت است بر این حساب نگاه ما به وحدت نگاهی استراتژیک است نه تاکتیکی.


متکی در مورد شرایط ایجاد شده برای علامه زکزاکی با اشاره به اینکه وی یکی از مهمانان دعوت شده به اجلاس بیست و نهم به عنوان عضو شورای عالی بین المللی تقریب است گفت: مجمع تقریب شدیداً نگران وضعیت جسمانی علامه زکزاکی است به گونه‌ای که در بیانیه‌ای اقدام علیه وی را محکوم کرده است حتی آیت الله تسخیری طی نامه‌ای از اعضای شورای عالی مجمع تقریب خواسته‌اند هرگونه اقدام مقدور و مقتضی را جهت توقف ظلم‌های روا شده به مسلمین نیجریه و احقاق حقوق آنها به کار گیرند بر استی امیدواریم که دولت نیجریه به عمق حرکت نادرست ارتش خود پی ببر د چرا که مسئله ایجاد شده در نیجریه تبعاتی برای این کشور از جمله واگرایی مردم نسبت به پارچگی کشورشان خواهد داشت بنابراین امیدواریم که دولت این کشور به اقدامات درستی دست بزند.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.