ID : 35422518
معاون توانبخشی بهزیستی یزد مطرح کرد

وراثت و ژنتیک، مهم‌ترین عامل بروز ناشنوایی / ضرورت فعال شدن خیرین درزمینه درمان ناشنوایی


معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی یزد از وجود سه هزار و 200 ناشنوا در استان یزد خبر داد و گفت: وراثت و ژنتیک، مهم‌ترین عامل بروز ناشنوایی در بین کودکان است.

به گزارش یزدرسا، محمد حسین غنیمت با بیان این که 25 هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی استان یزد هستند، گفت: معلولین ناشنوا 14 درصد از کل معلولین تحت پوشش بهزیستی را شامل می شوند و تقریبا 3 هزار و 200 ناشنوا تحت پوشش این سازمان قرار دارند.

وی با بیان این که مهم‌ترین علت بروز ناشنوایی مباحث ارثی و ژنتیکی است،‌‌ ادامه داد: در یک سال گذشته با کمک های سازمان بهزیستی 20 مورد کاشت حلوزن گوش و 155 نفر نیز کمک هزینه خرید تجهیزات کاشت دریافت کرده اند.

غنیمت با اشاره به هزینه های بالای کاشت حلزون گوش گفت: هزینه این عمل در بیمارستان های دولتی تقریبا 15 میلیون تومان است که سازمان بهزیستی برای هر فرد 6 میلیون تومان کمک هزینه پرداخت می کند و بخشی از آن را نیز توسط صندوق ذخیره ارزی می پردازد و مابقی آن را باید خانواده ها پرداخت کنند. علاوه بر این هزینه های زیادی نیز بعد از عمل وجود دارد که به خانواده ها تحمیل می شود.

وی اعلام کرد: در سال گذشته 9 هزار و 300 نفر از خدمات شنوایی شناسی سازمان بهزیستی استفاده کرده اند و همچنین بیش از 300 نفر نیز سمعک رایگان دریافت کرده اند.

غنیمت اظهار داشت: در حال حاضر سه مرکز تخصصی توانبخشی برای افراد ناشنوا و خانواده هایشان داریم که به طور تخصصی خدمات توانبخشی ارائه می کنند علاوه بر این 10 مرکز توان پزشکی نیز در سطح استان وجود دارد که به معلولین ارائه خدمت می کند.

وی اظهار داشت: برنامه  های آگاه سازی و اطلاع رسانی نسبت به مسائل و مشکلات مروبط به ناشنوایان با مشارکت رسانه ها و شبکه های اجتماعی انجام می شود علاوه بر این در هفته ناشنوایان از افراد توانمند و موفق ناشنوا در زمینه های مختلف مانند ورزش، هنری، اقتصادی و ... تقدیر به عمل می آید.

این مقام مسئول افزود:  همچنین از خیرینی که در امر درمان و اشتغال ناشنوایان فعال هستند تقدیر می شوند و در کنار آن از خانواده های ناشنوایان و مراکز توانبخشی نیز بازدید خوایم داشت.

غنیمت در خصوص مشکلات ناشنوایان گفت: مهمترین و بیشترین مشکلی که ناشنوایان با آن درگیر هشتند مربوط اشتغال آن ها است. بهزیستی وظیفه ارائه خدمات توان بخشی به ناشنوایان و سایر معلولین را بر عهده دارد و بعد از آن باید دستگاه های مرتبط با حوزه اشتغال و کارفرمایان بخش خصوصی در این زمینه به معلولین کمک کنند.

وی ادامه داد: طبق قانون جامع حمایت از معلولین سه درصد از استخدامی های هر دستگاه را باید معلولین تشکیل دهند اما در بحث اشتغال بخش خصوصی است که باید توجه ویژه ای به معلولین در استخدامی های خود داشته باشد.

غنیمت با اشاره به مشکلات خانواده ها در تامین هزینه های درمان و جانبی آن گفت: اگر خانواده های بخواهند سیر درمان فرزند خود را در بیمارستان های خصوصی انجام دهند هزینه بسیار هنفگفتی را باید پرداخت کنند از سوی دیگر در بخش دولتی نیز باید پشت نوبت بمانند و ممکن است سن طلایی کاشت حلزون گوش فرزندشان بگذرد علاوه بر این هزینه های دیگری چون ایاب و ذهاب نیز وجود دارد که قابل توجه است از این رو ضروری است خیرین به این خانواده ها نیز توجه ویژه داشته باشند.

انتهای پیام/ق

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.