ورزش علاج معضلات اجتماعی یزد است
به گزارش یزدرسا؛ کم و بیش همه از نقش ورزش در کاهش گرایش به جرم و بزه آگاهند. مقالات علمی بسیاری نیز در این راستا منتشر شده، در ادامه نمونه ای از این موارد را از نظر می گذرانید: «ورزش و تحرک می تواند در پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی نقشی به سزایی ایفا کند.از جمله عوامل مؤثر بر بروز جرم و جنایت، نابرابری درآمدی، نرخ بیکاری، فقر مطلق، صنعتی شدن و مهاجرت، توان پلیسی و قضایی، سطح آموزش، تجربه گذشته فرد می باشد. اما ورزش در کاهش ناسازگاری های فردی و اجتماعی نقش مؤثر دارد. انسان ها میتوانند با شرکت در فعالیتهای حرکتی از نظر ذهنی، جسمی و روانی تعادل لازم را کسب نمایند و توانایی مقابله با مشکلات و فشارهای ناشی از زندگی مدرن را به دست آورند. و چند راهکار برای کاهش جرم، توجه بیشتر به نقش بازپروری تربیت بدنی و ورزش برای بازگشت افراد بزهکار ومجرم به جامعه ایجاد و احداث اماکن ورزشی چند منظوره در مناطق مختلف کشور، خصوصاً نواحی جرم خیز وجذب افراد در سنین مختلف به این اماکن و فضاهای ورزشی، سرمایه گذاری در کانون های ورزشی و جذب جوانان و سایر اقشار جامعه دراین مراکز و پر کردن اوقات فراغت افراد جامعه به نحو شایسته با شرکت کردن افراد در برنامه های ورزشی این مراکز است.»
بدیهی است اگر جامعه ای بخواهد به سمت سلامت، تندرستی و جامعه ای عاری از اعتیاد و جرم و جنایت پیش برود باید نگاه خود را به توسعه امکانات ورزشی معطوف کند.
با این حال متاسفانه در استان یزد چندان به این واقعیت توجه نشده است. این دمل چرکین بار دیگر در بازی ایران و مراکش سر باز کرد. زمانی که محمد علی طالبی معاون امنیتی استاندار یزد برای همراهی با شادی مردم در توئیتر خود از مزایای فوتبال سخن راند گمان نمی کرد با اعتراضات فعالین ورزشی مواجه شود.
به عنوان مثال عسکرشاهی در پاسخ به طالبی نوشت: "بالاخره آقای طالبی که ورزش هم زیر مجموعه ایشون بود توی استانداری به جادوی فوتبال اعتراف کردند. حالا چند تا سوال دارم خدمتشون. آقای طالبی همه میدونن تربیت یزد از زمان حضور شما و گمارده شدن آقای شریعتی به سمت رئیس ورزش و جوانان استان نابود شد و چیزی حدود 150 نفر که مستقیم یا غیر مستقیم از این تیم ارتزاق مینمودند از فوتبال خارج شدند و ... آیا نمیتوانستید مثل مسئولین قبلی استان از این باشگاه حمایت کنید؟"
موضوع این است که تیم تربیت یزد در سال۹۴ به دلیل مشکلات مالی و مدیریتی به لیگ دسته دوم ایران سقوط کرد تا آژیر خطر فوتبال یزد به صدا در آید و طولی نکشید که با سقوط تربیت یزد این تیم منحل شد.
در این برهه زمانی فولاد یزد تنها نماینده و دلخوشی استان یزد بود که هواداران و مردم به آن چشم امید داشتند، ولی این تیم هم به دلیل مشکلات مالی و با دخالت ابوالفضل موسوی نماینده مردم یزد در مجلس در فصل۹۴-۹۵ به وحدت یزد تغییر نام داد و این تیم هم بعد از یک فصل حضور با این نام در لیگ یک ایران به لیگ دسته دوم سقوط کرد و همه چیز به یک چشم به زدن برای فوتبال یزد به پایان رسید؛ و حالا فوتبال یزد بعد از ۱۷ سال حضور در لیگهای مختلف کشور و فوتبال ایران بدون نماینده است و فقط میتواند به گذشته خود افتخار کند.
اینک یزد از فوتبال یعنی پرطرفدارترین ورزش محروم مانده و این خود گواهی بر وضعیت اسفناک رشته های ورزشی در این استان است. محرومیتی که به گفته فعالین ورزشی از ناکارآمدی مدیران استانی نشات گرفته و دود آن به چشم همه مردم خواهد رفت.
شایسته است مدیران استان با اجتناب از حرکات نمایشی و حرف و عده وعید به فکر راهکار عملی برای ساماندهی وضعیت ورزش در استان شوند تا هم شاهد کاهش آمار جرم و جنایت در استان بوده و هم اینکه این اتفاق درمانی برای پیشتازی مردم یزد در کم تحرکی و بیماری های ناشی از آن باشد.
انتهای پیام/