وضع اقتصادی یک سال گذشته باعث تعطیلی کارگاه شد/ دریافت تسهیلات کمبهره؛ لازمه راهاندازی مجدد کارگاه
به گزارش یزدرسا به نقل از یزدندا؛ صنایع کوچک و متوسط نقش مهمی در تولید و اشتغالزایی کشور دارند. افزایش انعطافپذیری این دسته از صنایع، مقاومت اقتصاد ملی را تضمین میکند.
بررسیها نشان داده است که صنایع کوچک و متوسط از طریق چهار کانالِ کارآفرینی، نوآوری و تغییر فناوری، پویایی صنعت و درنهایت ایجاد فرصتهای شغلی و افزایش درآمد بر اقتصاد جهانی تأثیرگذارند. ازآنجاییکه اقتصاد مقاومتی نیز به دنبال کاهش بیکاری، افزایش تولید و اقتصادی پویا است؛ ازاینرو تقویت این صنایع کوچک میتواند نقش به سزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
یکی از محورهای سخنان مقام معظم رهبری در سال جدید در میان زائران حرم رضوی تأکید بر توجه و نگاه ویژه به صنایع کوچک و متوسط بود. ایشان فرمودند: «به صنایع متوسّط و کوچک نگاه ویژه بکنند. الآن چندین هزار کارگاه و کارخانهی متوسّط و کوچک در کشور هست؛ اگر چنانچه این آماری که به من دادهاند و بنده گفتم که شصت درصد از اینها الآن دچار بیکاری و تعطیل هستند درست باشد، خسارت است. آن چیزی که در متن جامعه اشتغال ایجاد میکند، تحرّک ایجاد میکند و طبقات پایین را بهرهمند میکند، همین صنایع کوچک و متوسّط است؛ اینها را تقویت کنند و پیش ببرند».
متأسفانه با شرایط اقتصادی حاکم بر کشور واحدهای تولیدی کوچکی بیشترین ضربه را خورده و بیشترین تعطیلی را داشتهاند.
«حسین حاجیعابدی» مدیر شرکت تولید پلاستیک و نایلکس که حدود یک ماه است کلاً خط تولید خود را متوقف کرده است به خبرنگار یزدندا گفت: حدود سه سال و نیم قبل در یک کارگاه در اکرمآباد یزد کار خود را با 6 کارگر آغاز کردم، در ابتدا کار بهخوبی پیش میرفت اما در یک سال گذشته به حدی وضع اقتصادی در بازار خراب شد که مجبور شدیم کارگاه را تعطیل کنیم.
حاجیعابدی اظهارکرد: برای تولید پلاستیک باید مواد اولیه را از کارخانههای پتروشیمی که دولتی هستند بهصورت نقدی خریداری کنیم اما اینجا مشتریها به ما چک میدهند و به دلیل رکود بازار و وضعیت بد اقتصادی چکها پاس نمیشود.
این صنعتگر یزدی ادامه داد: متأسفانه از تولید حمایت نمیشود؛ آب، برق، گاز اجاره سولهها همهچیز گران است و همه اینها باعث خوابیدن چرخ تولید و از بین رفتن انگیزه صنعتگر میشود.
وی اذعان کرد: در ابتدا کار خود را با حدود 150 میلیون تومان و خرید ماشینآلات آغاز و در نظر داشتیم روزانه 150 تن پلاستیک تولید کنیم.
حاجی عابدی گفت: برای راهاندازی مجدد کارگاه نیز به 120 میلیون تسهیلات کمبهره داریم.
بر اساس آمارهای منتشرشده بیش از 90 درصد از بنگاههای تولیدی کشور را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل میدهند ازاینرو هرگونه برنامهریزی برای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، اشتغالزایی، توسعه صادرات غیرنفتی و نوآوری، بدون حمایت و پشتیبانی از صنایع کوچک و متوسط میسر نخواهد شد.
بسیاری از کشورها با آگاهی از نقش و تأثیر این نوع صنایع و اتخاذ سیاستهای حمایتی و برنامهریزی مناسب به گسترش و رونق صنایع کوچک و متوسط کمک کرده و تحولات مثبتی را در صنعت خود به وجود آوردند.
انتهای پیام/