وظیفه اصلی و ذاتی بانوان، همسرداری و تربیت صحیح فرزندان است
یزدرسا؛ با توجه به تغییر وتحولهای به وجود آمده در طول سالهای اخیر و با حضور فعال بانوان در عرصه کار وتلاش، نهاد خانواده با مسایل و چالشهای مختلفی مواجه و باعث دغدغه و نگرانیهایی در میان کارشناسان و نیز خانوادهها شده است. عدهای بر این باورند که اشتغال بانوان بر کیفیت همسرداری و تربیت فرزند آنها که مهمترین مسئولیتشان است، تاثیر میگذارد و عدهای بر لزوم کار کردن بانوان در اجتماع تاکید دارند.
خبرنگار یزدبانو نظر چند تن از بانوان کارمند را در زمینه اشتغال بانوان جویا شده است که در زیر میخوانید:
خانم عبدلی از معلمان یزدی دلیل کارمند شدن خود را علاقه به شغل معلمی دانست و اظهار داشت: مشاركت اجتماعي زنان در جامعه، باعث افزايش آگاهيها و دانستنيهاي زن شده و او را در تربيت فرزندان حمايت بسياري ميكند. همچنین حضور وی در مراودات وسيع اجتماعي باعث بهرهمندی از سطح وسیع معلومات و دانش اجتماعی روز میگردد. اما اشتغال زن در بيرون از منزل مسلما وقت و انرژي بسياري را از وي گرفته و لذا نباید حضور در جامعه به گونهای باشد که بانوی خانه با خستگي رواني و جسمي در منزل حضور یابد.
از دیگر بانوان کارمند یزدی الهام رحیمی نیز گفت: اشتغال در بیرون از منزل به زنان کمک میکند تا با بهره گیری از تخصص و تحصیلات خود باعث به وجود آمدن امنیت روانی و احساس کارآمدی بیشتر در زمینههای مختلف بوده و این دسته از زنان باری از مشکلات اقتصادی را از دوش همسر برداشته و در این صورت خانواده از لحاظ مالی در رفاه بیشتربی به سر میبرند.
مهدیه دهقان از دیگر بانوان کارمند نیز بیان کرد: اشتغال زنان میتواند در بهبود وضعیت اقتصادی خانواده بسیار حائز اهمیت باشد و این زنان معمولاً به دلیل شاغل بودنشان فعال تر و پویاتر از دیگر زنان جامعه به نظر میآیند و در پی آن باعث کمرنگ شدن افسردگی در زنان، دارای استقلال مالی واعتماد به نفس بیشتری خواهند بود.
وی افزود: بانوان شاغل مستقل و متكی به خود بارآمده و به همین دلیل در مقابل مشكلات و سختیها مقاومترهستند. غیر قابل انکار است که کار کردن زنان در خارج از منزل مسئولیتهایی از قبیل خانهداری و فرزندداری را تحت شعاع قرار میدهد.
بانو منصوری با بیان اینکه کانون خانواده منبع صفا، محبت، امید و مایه تکامل روحی و اخلاقی انسان است، خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی و ذاتی بانوان همسرداری و تربیت صحیح فرزندان است و اشتغال و درآمدزایی در اولویت بعدی قرار دارد، باید در نظر داشت که کمبود عاطفی در بین فرزندانی که پدر و مادرشان شاغل هستند بیشتر نمود پیدا میکند.
طالعی یکی از رازهای موفقیت کاری خود را برنامهریزی برشمرد وافزود: شاغل بودن زن باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و روحیه مدیریتی او میشود، همچنین زنان شاغل از لحاظ تربیتی وخانوادگی به دلیل شاهد بودن مشکلات اجتماعی ودرک متقابل همسر، از جایگاه خاصی برخوردار بوده و روحیه تعاون وهمکاری در این قبیل از خانوادهها قوت مییابد.
آقای زارع با بیان اینکه گرایش زن به اشتغال، روابط زن و شوهر و فرزندان را دگرگون می سازد، اذعان کرد: کارکردن بیرون از منزل موجب کاهش روابط عاطفی با فرزندان می شود که این موضوع بسیار نگران کننده است، همچنین زنان شاغل باید بتوانند پیوندی متعادل میان شغل و مسئولیت سنگین خانه و خانواده برقرار کنند و گرنه کمی حضور آنها در خانه منجر به بروز مشکلاتی خواهد شد.
آقای نوروزی اذعان کرد: اشتغال و فعالیت زنان در بیرون از خانه مسألهای جدید و تازه نیست، بلکه امری است که با گذشت زمان و تغییر شرایط اقتصادی و اجتماعی، انگیزه آنها در کار کردن دگرگون شده است؛ از این رو در عصر حاضر علاوه بر تأمین نیازهای معیشتیِ خانواده که اصلیترین انگیزه اشتغال است، رسیدن به استقلال مالی، پُر کردن اوقات فراغت، کسب هویت، حفظ شادابی، نشاط و همچنین چشم و همچشمی از جمله دلایل کار کردن زنان در محیط اجتماعی است، بنابراین حاضرند برای حفظ شغل خود زندگی مشترک یا تربیت فرزندانشان را رها کنند.
انتهای پیام/