ID : 34827639
کارشناس مسائل سیاسی:

وظیفه نمایندگان در قبال «FATF» اجرای فرامین رهبر انقلاب انقلاب است


کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه دشمن در سنوات گذشته بد عهدی خود را در جهان به شیوه های گوناگون به اثبات رساند، گفت: وعده رفع تحریم ها با عضویت در FATF سرابی بیش نیست.

به گزارش یزدرسا، احمد برزگر کارشناس مسایل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار میبد خبر در ارتباط با گروه اقدام مالی و یا پول شویی FATF بیان داشت: FATF یک قرارداد نیست، یک سازمان بین دولتی است. « گروه ویژه اقدام مالی» (Financial Action Task Force – FATF) در سال 1989 به ابتکار کشورهای عضو گروه «جی 7» تشکیل شد تا بررسی‌هایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پول‌شویی در بازارهای مختلف مالی را در سرتاسر جهان انجام دهد و نتیجه آن را در جلسات هر چهار ماه یک بار خود به اطلاع کشورهای عضو برساند تا این کشورها بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هدف را بررسی و در مورد سرمایه‌گذارانی که به «کشورهای مشکوک» می‌روند احتیاط کنند.

وی افزود: در ابتدا اساسنامه این سازمان مشکلی نداشت ولی به مرور زمان مباحث سیاسی به آن ورود پیدا کرد بعنوان نمونه لیست تحریم های بین المللی که شورای آن یکسری از کشورها، نهادها و اشخاص را در آن قرار داده FATF نیز تحت شمول این لیست می باشد. دغدغه ما نیز برای اینکه ایران عضو این معاهده بین المللی نشود به خاطر این است که در حال حاضر 180 نهاد و شخصیت ایرانی در لیست تحریم های بین المللی هستند که اگر عضو شویم تبعات امنیتی برای ایران خواهد داشت، بطور مثال بودجه ای را که دولت به برخی از نهادهای کشور که در لیست تحریمها هستند اختصاص می دهد مثل سازمان صدا و سیما با عضویت در این معاهده بین المللی نقطه ای منفی در کارنامه جمهوری اسلامی خواهد بود و خسارت های امنیتی برای ایران در پی خواهد داشت.

برزگر در ادامه گفت: تبعات اقتصادی و امنیتی دیگری که با آن درگیر می شویم کمکهای ایران به جبهه مقاومت است که این کمک ها ثبت شده و سند آن در اختیار سازمان های بین المللی قرار می گیرد و چون جریانات مقاومت از نگاه آنها گروههای تروریستی تلقی می شوند این کمکها سندی می شود که ایران حامی تروریست است.

وی با شاره به اینکه تعیین سیاستهای کلی نظام توسط مقام معظم رهبری صورت می گیرد، اذعان داشت: رهبری در دیدار با نمایندگان فرمودند که این کنواسیون های بین المللی تبعاتی دارند و لزومی ندارد به خاطر مزایایی محدود عضو معاهداتی شده که تبعات امنیتی و نکات منفی بیشتری برای کشور دارند و کشور را دچار چالش می کنند، این جمله رهبری تحت عنوان سیاست های کلی نظام تعبیر می شود که در صورت تصویب مجلس برای عضویت ایران در این گونه معاهدات شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت می توانند آن را رد کنند زیرا مصوبات مجلس باید با سیاست های کلی نظام منطبق باشد و ورود رهبری هم به این موضوع در این راستا بود.

کارشناس مسایل سیاسی تصریح داشت: وظیفه نمایندگان این است که وقتی ولایت رهنمودی می دهد گوش کنند رهبری نگاهش این بود که چون کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی در اختیار چند کشور زورگو و نظام سلطه قرار دارد خیلی به نفع ما نیست که در آن ها ورود پیدا کنیم و اگر این معاهدات یکسری مزایا دارند با قوانین داخلی آن را مصوب و مشکلات و نواقص را رفع کنیم.

برزگر در مورد اصرار برخی افراد به عضویت در این معاهدات ابراز داشت: یک بخش از این حرکات جاهلانه و بدون تخصص کارشناسانه می باشد که گوش به حرف تعدادی خواص جبهه باطل می سپارند. گروه دیگر تبعات منفی آن را دانسته ولی لجاجت می کنند یعنی احساس می کنند که مشکلات جامعه در سازش با غرب حل می شود و فکر می کنند با عضویت در این معاهدات از شدت فشارهای بین المللی کاسته می شود در صورتیکه این موضوع خیال خامی بیش نیست. از سوی دیگر عده قلیلی هستند که نفوذی بوده و وظیفه دارند این کارها را بکنند.

وی با بیان اینکه FATF از زوایایی می تواند بدتر از برجام باشد، توضیح داد: در FATF و دیگر معاهدات بین المللی وقتی عضو شویم خروج از آن به راحتی امکان پذیر نیست، درست است که حقوق بین الملل خروج از این معاهدات را آزاد گذاشته ولی شرایط روانی و رسانه ای ایجاد شده چنان تبعاتی خواهد داشت که خروج از این معاهدات را مشکل خواهد کرد و چون این معاهدات بین المللی بوده و کشورهای مختلفی در آن عضو می باشند خروج از این معاهدات تبعات سختی خواهد داشت و کنترل آن نیز دشوار خواهد بود. به قول سر لشکر فیروزآبادی «FATF» یک تور امنیتی و کفرپسند روی اقتصاد ایران اسلامی است این همان خود تحریمی است چرا که بانکهای ایران برای ادامه حیات مجبورند ارتباط خود را با نهادها و اشخاصی که در لیست تحریم ها قرار دارند قطع کنند.

برزگر در ادامه افزود: با تجربه ای که از برجام داریم سازش با نظام سلطه شاید در کوتاه مدت منفعت و فضای روانی خوبی داشته باشد ولی در دراز مدت به نفع کشور نیست چونکه نظام سلطه به راحتی دست از دشمنی با ما بر نخواهد داشت و تنها راه ایستادگی است چاش هزینه دارد ولی هزینه چالش به مراتب کمتر از سازش است.

وی در پایان با بیان اینکه مجلس خودش قوانین داخلی مبارزه با پولشویی و تروریسم را تصویب و آنها را اجرا کند، تاکید داشت: مشکلات اقتصادی کشور در جمع گرگ‌های بین‌المللی حل نخواهد شد و با توجه به اینکه دشمن در سنوات گذشته بد عهدی خود را در جهان به شیوه های گوناگون به اثبات رسانده بنابراین وعده رفع تحریم ها با عضویت در FATF سرابی بیش نیست.

انتهای پیام/اد




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.