ID : 29106090
مشاور طب سنتی در یزد:

وعده سحری را به‌هیچ‌عنوان حذف نکنید/«میوه های آبدار و شربت خاکشیر» بهترین پیشنهاد برای رفع تشنگی


مشاور طب سنتی در یزد گفت: با رعایت یک سری نکات می‌توان بر تشنگی ناشی از روزه‌داری غلبه کرد.

به گزارش یزد رسا، محبوبه میرحسینی در گفتگو با خبرنگار یزدبانو با اشاره به اینکه با رعایت یک سری نکات می‌توان بر تشنگی ناشی از روزه‌داری غلبه کرد، گفت: برای اینکه هنگام روزه‌داری تشنه شوید کمتر بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سویس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می‌شود پرهیز کنید.

وی استفاده از غذاهای آب پز شده، خورشت‌های آبدار و کم‌نمک در وعده سحری توصیه کرد و افزود: خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.

میرحسینی بابیان اینکه بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیردندان استفاده شود، خاطرنشان کرد: سعی کنید در ماه رمضان میوه‌های آب‌دار و سبزی‌ها بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید؛ استفاده از مخلوط آب‌لیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به‌جای قهوه و چای پررنگ هنگام افطار برای کاهش تشنگی مؤثر است.

این مشاور طب سنتی در یزد با اشاره به اینکه خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب کمتر تشنه شدن در طول روز می‌شود، تصریح کرد: برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم‌چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

وی افطار با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل را بهترین مواد غذایی برای باز کردن روزه عنوان کرد و ادامه داد: بهتر است افطار خود را باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی‌ها فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

میرحسینی بعد از خوردن افطار، استفاده از آلو و انجیر خیس شده و میوه‌هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه را برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده توصیه کرد: سعی کنید وعده‌های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

وی انجام ورزش سبک و پیاده‌روی بعد از افطار را برای کمک به هضم غذا و جلوگیری از یبوست یادآور شد و افزود: وعده سحری را به‌هیچ‌عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.

این مشاور طب سنتی در یزد با بیان اینکه نان و پنیر کم‌نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی‌ها برای سحر محسوب عنوان کرد و گفت: این غذاها علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات‌هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس‌دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می‌شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.

انتهای پیام/ش




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.