وعده نفتی زنگنه محقق نشد
به گزارش یزدرسا به نقل از بلومبرگ، بازگشت ایران به بازار جهانی نفت بعد از لغو تحریم ها هنوز در حد و اندازه بلند پروازی های وعده داده شده این کشور نبوده است.
با گذشت 6 هفته پس از اجرای توافق هسته ای که به ایران اجازه داد فروش نفت خود به کشورهای جهان را از سر بگیرد، این عضو اوپک به زحمت یک سوم رقم 500 هزار بشکه ای را که وعده داده بود، به صادرات نفت خود افزوده است.
بر اساس گزارش بانک بی ان پی پاریبا، ایران در هر مرحله ای چه در زمینه افزایش تولید از میادین سالخورده و چه فائق آمدن بر محدودیت های بانکی با موانعی روبرو بوده است.
هری تچیلینگوئیریان، رئیس بخش استراتژی بازارهای کالای بانک بی ان پی پاریبا در لندن گفت: «ایران در زمینه باز پس گیری سهم خود از بازار که اعضای اوپک آن را تصاحب کرده اند، با مشکل مواجه است و افزایش تولید و رساندن آن به سطح قبل از تحریم ها با موانع کوتاه مدتی مواجه است… در دراز مدت، چهارچوب های حقوقی و مقرراتی یک مانع است.»
در سال 2012، زمانی که اروپا واردات نفت خام از ایران را ممنوع کرد و آمریکا تحریم های مالی علیه این کشور را تشدید نمود، ایران دومین تولید کننده بزرگ عضو اوپک بود.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران بر اهمیت باز پس گیری سهم از دست رفته از بازار تاکید کرده و ابتکار برخی تولید کنندگان عضو و غیر عضو اوپک برای فریز تولید را رد کرده است.
زمانی که محدودیت های تجاری همچنان پابرجا بود، ایران وعده داده بود که صادرات نفت خود را یک میلیون بشکه افزایش خواهد داد و حدود 50 درصد آن بلافاصله پس از لغو تحریم ها خواهد بود.
اما بر اساس آمارها، ایران در ماه فوریه، تنها روزانه 130 هزار بشکه نفت اضافی صادر کرده و مجموع صادرات این کشور به 1.42 میلیون بشکه در روز رسیده است.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- تلاش برای رفع تحریم بجای خنثیسازی آن
- وعده زنگنه برای شفافسازی درباره کرسنت عملی نشد؛ پلتیک انتخاباتی آقای وزیر
- دیپلماسی نفتی زنگنه، در راستای منافع ایران است یا امریکا؟
- دعوت بسیج دانشجویی ۸ دانشگاه تهران از زنگنه برای مناظره با زاکانی درباره کرسنت
- توانستیم جلوی رانت 1000 میلیارد تومانی تصمیم وزیر صنعت را بگیریم/ دچار فساد سیستمی هستیم
- باور کنید کرسنت را زنگنه آورد
- نمیخواستیم بودجه را بدون در نظر گرفتن رفع تحریمها بدهیم
- مردم میدانند