ID : 6631188
علاءالدین بروجردی در برنامه گفتگوی ویژه خبری:

وقایع سوریه بی‌حیثیتی سیاسی برای آمریکا بود/حضور مردم به انتخابات سوریه مشروعیت دموکراتیک داد


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: حضور چشمگیر مردم در انتخابات ریاست جمهوری سوریه به انتخابات این کشور مشروعیت دموکراتیک داد و باعث شد روسیه و چین و بسیاری از کشورها این انتخابات را به رسمیت بشناسند.

به گزارش یزد رسا، علاءالدین بروجردی در برنامه تلویزیونی گفت‌وگوی ویژه خبری که شنبه شب از شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: هیات پارلمانی از مجلس شورای اسلامی به دعوت رسمی رئیس مجلس سوریه در جریان انتخابات ریاست جمهوری سوریه وارد این کشور شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: انتخابات اخیر ریاست جمهوری در سوریه اولین انتخابات چندنامزدی معاصر این کشور است.

وی افزود: هیات پارلمانی مجلس شورای اسلامی بعد از ورود به کشور سوریه به دو تیم کاری تقسیم شد و بخشی از هیات پارلمانی به مسئولیت امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراهای مجلس به حلب اعزام شدند و بخشی دیگر از این هیات در دمشق باقی ماندند.

بروجردی تصریح کرد: در روز انتخابات فضای انتخاباتی پرشوری در این کشور حاکم بود و با وجود اینکه تبلیغات دشمنان علیه ملت سوریه عنوان شده بود این انتخابات فرمایشی است، مردم حضور باشکوهی در انتخابات داشتند.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: در روز انتخابات ریاست جمهوری سوریه، تروریست‌ها نمی‌خواستند این انتخابات به ثمر بنشیند و راکت‌ها و موشک‌هایی به سوی شهر شلیک می‌کردند، اما با این وجود مردم سوریه با عزمی راسخ در انتخابات شرکت کردند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا غربی‌هایی که ادعای طرفداری از مردم را دارند، حاضر به پذیرش نتیجه انتخابات نیستند، گفت: نپذیرفتن انتخابات مشروع و مردمی ریاست جمهوری سوریه به دلیل سیاست‌های دوگانه آمریکا و همپیمانانش است که تنها به منافع خود می‌اندیشند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: باید توجه داشت که کشور سوریه در چند سال پیش در آرامش کامل بود و پیروان مذاهب اسلامی و دیگر ادیان با آرامش کامل زندگی می‌کردند، اما غربی‌ها بعد از سرنگونی رژیم مبارک در مصر و تغییر اوضاع سیاسی منطقه، خواستند که آرایش سیاسی را دوباره به نفع رژیم صهیونیستی تغییر دهند که البته محاسبات آنها نادرست بود.

بروجردی ادامه داد: آمریکایی‌ها فکر می‌کردند حکومت بشار اسد به سادگی سقوط می‌کند و با توجه به جنگ‌های عراق و افغانستان تشخیص دادند که به طور نیابتی در سوریه سرمایه‌گذاری و وارد جنگ شوند و برای این کار سلاح‌های پیشرفته در اختیار گروهک‌های تروریستی قرار دادند، اما بعد از گذشت بیش از 3 سال به لحاظ نظامی در این کشور شکست خورده‌اند.

وی گفت: مسئله انتخابات ریاست جمهوری سوریه از بُعد سیاسی آنقدر برای آمریکا و همپیمانانش مهم بود که حاضر شدند دو سال دیگر بشار اسد بدون برگزاری انتخابات در رأس حکومت این کشور باقی بماند و برای این موضوع به قیدی از قانون اساسی سوریه که عنوان می‌کرد رئیس جمهور سوریه می‌تواند به مدت 2 سال در شرایط اضطراری در قدرت بماند، استناد می‌کردند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: اینکه آمریکایی‌ها عنوان می‌کردند انتخابات ریاست جمهوری سوریه برگزار نشود، به این دلیل بود که از حضور مردم و مردم‌سالاری وحشت داشتند که البته مردم سوریه با حضور پرشور در انتخابات بار دیگر به بشار اسد اعتماد کردند.

بروجردی گفت: انتخابات ریاست جمهوری در سراسر سوریه به جز منطقه رقه برگزار شد و این حضور مردم باعث شد که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به طور شتاب‌زده به لبنان سفر کرده و با ادبیات خاص خود عنوان کند انتخابات ریاست جمهوری سوریه را قبول ندارد و حتی عنوان کرد امیدوار است که ایران، روسیه و حزب‌الله به حل بحران سوریه کمک کنند که البته این موضوع نشان از مشروعیت انتخابات است.

این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: حضور چشمگیر مردم در انتخابات ریاست جمهوری سوریه به انتخابات این کشور مشروعیت دموکراتیک داد و باعث شد روسیه و چین و بسیاری از کشورها این انتخابات را به رسمیت بشناسند.

وی افزود: حضور پرشور مردم سوریه در پای صندوق‌های رأی باعث شد که مخالفان مسلح و تروریست‌ها نیز به سمت توافق و مذاکره گام برداشته و برای عقب‌نشینی و تسلیم از مناطقی مانند حمص، ریف و مناطقی از دمشق اعلام آمادگی کنند.

بروجردی ادامه داد: انتخابات ریاست جمهوری سوریه باعث شد دولت این کشور در موضع جدیدی از قدرت سیاسی قرار بگیرد و حتی آمریکا و همپیمانانش بعد از انتخابات موضعی منفعلانه داشته باشند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم گفت: حضور پرشور مردم در انتخابات ریاست جمهوری سوریه باعث شد که هر اقدامی علیه سوریه، اقدام علیه مردم سوریه قلمداد شود و این مهم به حکومت بشار اسد در هفت سال آینده مشروعیت رسمی سیاسی داد.

وی تصریح کرد: آمریکا به‌عنوان یک کشور مدعی و ابرقدرت در صحنه سیاسی جهان بعد از سه سال و نیم جنگ نیابتی در سوریه و استفاده از گروهک‌های تروریستی و مرزهای ترکیه و اردن و تمامی ظرفیت‌های موجود، نتوانست حکومت مردمی سوریه را کنار بزند و این موضوع یک بی‌حیثیتی سیاسی برای آنها بود.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: مقاومت مردم سوریه در برابر گروهک‌های تروریستی در واقع سرکوب سیاست‌های آمریکا بود که قبول این موضوع برای آمریکایی‌ها دشوار است و وزیر خارجه این کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص دلیل سفر اخیرش به لبنان موضع سکوت را اختیار کرد.

بروجردی گفت: سیاست‌های آمریکا باعث کشته شدن ده‌ها هزار نفر از مردم سوریه شده، بنابراین آمریکایی‌ها دچار یک سردرگمی سیاسی شده‌اند و جواب قانع‌کننده‌ای برای افکار عمومی جهان ندارند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: از سال 2001 در پی آزادسازی سرزمین‌های اشغالی جنوب لبنان و همچنین پیروزی در جنگ‌های 33 روزه، 22 روزه و 8 روزه در برابر رژیم غاصب صهیونیستی، می‌توان به این نتیجه رسید که مقاومت اسلامی در برابر نظام سلطه در سوریه و لبنان به پیروزی رسیده است.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.