ID : 39297966
یادداشت؛

وقتی صنایع و معادن مهریز توجه زیادی به توسعه ورزش ندارند


با وجودی که معادن و صنایع فعال، سال‌های متمادی است در مهریز با استفاده از امکانات به فعالیت مشغول هستند ولی سهم مشارکت آنها در بخش ورزش و عمل به مسوولیت اجتماعی در قبال مردم و جوانان ناچیز است.

به گزارش یزدرسا، با وجودی که معادن و صنایع فعال، سال‌های متمادی است در مهریز با استفاده از امکانات به فعالیت مشغول هستند ولی سهم مشارکت آنها در بخش ورزش و عمل به مسوولیت اجتماعی در قبال مردم و جوانان ناچیز است.

طی سنوات گذشته با پیگیری دولت و تصویب نمایندگان مجلس، قوانین و مشوق‌های خوبی برای ایجاد انگیزه در راستای حضور فعال صاحبان صنایع در ورزش و حمایت از رشته‌های مختلف و تعالی آنها برای جذب شهروندان به خصوص قشر جوان و تامین سلامتی  و نشاط اجتماعی مصوب شد.

بر این اساس یکی از روش‌های غیرمستقیم حمایت دولت از ورزش در سال‌های گذشته، حمایت‌های مالیاتی بوده که یکی از آنها معافیت مالیاتی برای باشگاه‌های ورزشی است که برابر ماده ۱۳۴ قانون مالیات‌های مستقیم، مخصوص مکان‌های با پروانه فعالیت معتبر از وزارت ورزش و جوانان است.

بر اساس آخرین آمار موجود هم‌اکنون ۲۷ معدن در شهرستان مهریز وجود دارد که از این تعداد ۲۲ مورد آن فعال است و اکثر آنها در بخش شن و ماسه و سنگ فعالیت دارد و معدن سرب و روی مهدی‌آباد دهستان بهادران در بخش مرکزی منطقه، جزو معادن برتر دنیا محسوب می‌شود.

هم‌اکنون واحدهای تولیدی و صنعتی متعددی در بخش‌های مختلف به خصوص در حوزه تولید و فروش سنگ، کاشی و سرامیک در شهرک‌های زیر پوشش شهرستان مشغول فعالیت هستند که با وجود استفاده از آب، خاک و هوای منطقه نقش و سهم آنها در توسعه فعالیت‌های ورزشی اصلا پذیرفته نیست.

در این ارتباط مهم تاکنون برای جلب مشارکت صنایع و معادن فعال شهرستان و اجرای قانون و ارتقای مسوولیت اجتماعی و مشارکت آنها توسط مردم، ورزشکاران و پیشکسوتان با همکاری برخی رسانه‌ها پیگیری و اقدام شده ولی به رغم اهمیت موضوع و همه تلاش‌ها هنوز خروجی درستی بدست نیامده است.

ظرفیت‌های خوب فرهنگی و ورزشی زیادی در ۲ بخش آقایان و بانوان در اکثر رشته‌های ورزشی وجود دارد که اگر صاحبان صنایع و معادن شهرستان به وظیفه قانونی و رسالت اخلاقی و اجتماعی خود دقیق و جدی عمل کنند بسیاری از مشکلات و کمبودها در بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مرتفع می‌شود.

یکی از مطالبات برحق همیشگی مردم به خصوص تیم‌ها و باشگاه‌های ورزشی و ورزشکاران شهرستان از فعالان عرصه، صنعت و معادن است که برای تحقق حداقل سهم قانونی خود و انجام مسوولیت اجتماعی در قبال آحاد جامه همانند اکثر مناطق و شهرستان‌ها برای حمایت و تقویت ورزش اقدام کنند.

هم‌اکنون سه هزار ورزشکار مهریز زیرپوشش بیمه ورزشی هستند که از این تعداد حدود یک‌هزار نفر آنها را بانوان تشکیل می‌دهد که در ۳۰ هیات فعالیت دارند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد و دارای پنج شهرک صنعتی و افزون بر چهار هزار نیرو در ۲۰۰ واحدهای تولیدی است.

مهریز شامل یک شهر و یک بخش مرکزی با پنج دهستان ، ۴۶۷ آبادی است.

معدن سرب و روی مهدی‌آباد بهادران در شهرستان مهریز با ذخیره ۱۶۰ میلیون تن یکی از معادن بزرگ روی جهان محسوب می‌شود.

سه هزار و ۷۰۰ پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی ۸۰ هزار میلیارد ریال و با حدود ۱۰۰ هزار نفر اشتغال در استان یزد وجود دارد و این استان در حالی که ۱.۱ درصد جمعیت کشور را داراست ولی به لحاظ تولید صنعتی ۴.۴ درصد سهم تولید این بخش را دارد.

یزد به عنوان چهارمین استان صنعتی و دومین استان معدنی کشور شناخته می‌شود که در تولید محصولات کاشی و سرامیک رتبه نخست، محصولات نساجی ایران با ۲۵ درصد تولید جایگاه دوم و تولید فولاد در جایگاه سوم قرار دارد.

هم اکنون در استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، ۶۲ هزار ورزشکار در ۴۷ هیات ورزشی در استان بیمه ورزشی دارند و ۶۰۰ باشگاه فعال در این استان وجود دارد. /ایرنا

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.