ID : 10451375
خواست واقعی ملت در موضوع هسته‌ای

وقتی یک نظرسنجی مُثله می‌شود!


برخی رسانه‌های هوادار دولت به دکتر ظریف لقب «قهرمان دیپلماسی» دادند و حتی به تحقیر و تخریب جلیلی و احمدی‌نژاد پرداختند که مذاکره و تعامل نمی‌دانستید و ...؛ اما گذشت زمان و پیمان‌شکنی‌های آمریکا و نقض مکرّر همان توافق نیم‌بند ژنو بار دیگر حقانیت منتقدان دولت در بخش مذاکرات هسته‌ای را نشان داد.

به گزارش «یزد رسا»، مذاکرات هسته‌ای به شاه‌بیت راهبرد دولت یازدهم تبدیل گردیده است، به‌گونه‌ای که بر حسب قرائن، دولتمردان بی‌صبرانه چشم‌انتظار به‌بار نشستن این مذاکرات هستند؛ آرزویی که با توجه به روحیه باج‌خواهانه و پیمان‌شکنی‌های گسترده کشورهای غربی بخصوص آمریکا تحقق آن بسیار بعید می‌نماید.

 

دکتر روحانی در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری شعار محوری خود را چرخش همزمان سانتریفیوژها و چرخ زندگی مردم معرفی کرد و بی‌تردید، بخش عمده آرای خود را نیز مرهون همین «شعار» است.

 

در آن زمان، روحانی چنین ادعا می‌کرد که می‌توان با استفاده از ابزار دیپلماتیک و در سایه بهره‌‌مندی از دیپلماسی هوشمندانه و دوری از آنچه نابلدی دولت و تیم مذاکره‌کننده قبلی وانمود می‌کردند، اختلافات با آمریکا و دیگر کشورهای غربی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای را برطرف و تحریم‌ها‌ را لغو کرد.

 

دکتر روحانی در این باره چنان خوش‌بین بود که از همان آغاز برخی خطوط نانوشته زیرپا گذاشته شد.

برای نمونه در اولین سفر خود برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، بر خلاف قانون نانوشته نظام، به گفتگوی تلفنی با باراک اوباما-رئیس‌جمهور آمریکا- تن داد؛ اقدامی که باعث شگفتی بسیاری از متعهدان به انقلاب شد و البته دستاوردی برای کشور در پی نداشت.

همچنین در آن سفر، وزیر خارجه دولت روحانی نیز ملاقات مفصلی با وزیر خارجه آمریکا انجام داد.

چندی بعد مقام معظم رهبری از برخی اقدامات نابجا در این سفر گلایه کردند، که بسیاری از صاحب‌نظران، گلایه معظم‌له را ناظر به این دو اقدام روحانی و وزیرامور‌ خارجه‌اش دانستند.

پس از آن نیز مذاکرات فشرده درباره توافق ژنو برگزار شد و در کمال ناباوری، در مدتی بسیار اندک به نتیجه‌ای رسیدند و تیم مذاکره‌کننده ایرانی «توافق ژنو» را به امضا رساندند.

 

اگرچه آن زمان، قاطبه صاحب‌نظران از این به اصطلاح موفقیت تیم مذاکره‌کننده انگشت حیرت به دندان گزیدند و برخی رسانه‌های هوادار دولت به دکتر ظریف لقب «قهرمان دیپلماسی» دادند و حتی به تحقیر و تخریب جلیلی و احمدی‌نژاد پرداختند که مذاکره و تعامل نمی‌دانستید و ...؛ اما گذشت زمان و پیمان‌شکنی‌های آمریکا و نقض مکرّر همان توافق نیم‌بند ژنو بار دیگر حقانیت منتقدان دولت در بخش مذاکرات هسته‌ای را نشان داد.

 

و اینک جای شگفتی است که بسیاری از متصدیان برجسته دولتی و رسانه‌های زیر نظر یا همسو با رویکرد دولت، به جای نشان دادن ماهیت خصمانه دولت آمریکا و تلاش برای افزایش آگاهی مردم د راین زمینه، گاه در جهت معکوس حرکت می‌کنند و رفتارهای به غایت تأمل‌برانگیز از آنان سر می‌زند.

 

در یکی از آخرین این موارد، روزنامه‌ ایران با نادیده‌گرفتن بخش‌های مهمی از یک نظرسنجی علمی، تنها بخش بسیار کوتاهی از محتویات نظرسنجی را برجسته کرده تا شاید به زعم خویش، توده‌های جامعه را همسو با رویکرد کنونی دولتمردان نشان دهد؛ در حالی که واقعیت چیز دیگری است.

 

چه این‌که همان نظرسنجی از حمایت قاطع مردم از برنامه هسته‌ای کشور و مخالفت با هرگونه عقب‌نشینی از دستاوردهای هسته‌ای حکایت می‌کند. برای نمونه، طبق این نظرسنجی، 91درصد مردم، توسعه برنامه هسته‌ای را برای کشور بااهمیت ارزیابی می‌کنند و همچنین با آگاهی از تاثیر نامطلوب تحریم‌ها بر شرایط اقتصادی کشور، 74 درصد معتقدند که ایران نباید از دستاوردهای هسته‌ای خود عقب‌نشینی کند؛«حتی اگر این ایستادگی موجب تشدید تحریم‌ها شود.»


بر اساس این نظرسنجی، همچنین 59 درصد از مردم معتقدند که امتیاز دادن ایران در موضوع هسته‌ای، موجب خواهد شد تا آمریکا در مسائل دیگر هم با استفاده از ابزار فشار و تحریم،به امتیازگیری بیش‌تر بپردازد. 76درصد از مردم هم بر این باورند که حتی اگر ایران همه خواسته‌های آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای را به طور کامل محقق کند، باز فشارهای آمریکا به بهانه‌های دیگری ادامه خواهد یافت.

حال این نظرسنجی بسیار گویا و روشن از خواست ملت را با نوع پردازش روزنامه ایران به عنوان تریبون رسمی دولت مقایسه کنید؛ این روزنامه بدون اشاره به محتوای کامل نظرسنجی مورداشاره، تنها به این گزارش به نقل از سایت دیگر بسنده می‌کند:

 

« 80 درصد مردم معتقد هستند تحریم‌ها بر اوضاع اقتصادی کشورمان اثر نامطلوبی داشته است. به گزارش عصر ایران و بر اساس نظرسنجی مرکز پژوهش‌های افکار عمومی و تحولات اجتماعی دانشگاه تهران نتایج این پژوهش که در مهرماه سال 1393 گردآوری شده نشان می‌دهد 58 درصد مردم ایران در مورد «معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» یا همان «ان‌پی‌تی» آگاهی دارند. 65 درصد مردم ایران هم تولید سلاح‌های هسته‌ای را برخلاف اصول اسلامی می‌دانند.»  و هیچ اشاره‌ای به مخالفت قاطع مردم با عقب‌نشینی از دستاوردهای هسته‌ای و دیگر موارد تحسین‌برانگیز در نظرسنجی نمی‌کند! تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!

نویسنده: طاهره علوی




summary-address :
Your Rating
Average (4 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.