وقوع ماهانه ۹۰۰ زلزله در استان یزد
به گزارش یزد رسا، پنجم دی صرفا یک تاریخ در تقویم نیست بلکه سالروز سوگواری برای قربانیان زلزله بم است که مدیریت بهینه امکانات و ظرفیتها و توجه به شرایط موجود منطقه بم، میتوانست امکان حضور آنها در جمع خانوادههایشان را میسر کند.
به همین مناسبت دومین همایش ملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با حضور اندیشمندان، محققان، مسئولین نظام مهندسی استان، دانشجویان و اساتید دانشگاههای کشور در دانشگاه آزاد اسلامی میبد برگزار شد.
مهدی زارع رئیس مرکز پیش بینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در این همایش اظهار داشت: چیزی که در استان یزد و شهرستان میبد اهمیت دارد، وجود گسلهای مهمی مثل گسل دهشیر، بافق، تفت و ادامه گسل درونه است که در محدوده استان یزد وجود دارد و به دلیل وجود این گسلها، خطر زمین لرزه در شهرهای اصلی استان یزد وجود دارد.
وی با اشاره به توجه به افزایش تابآوری این شهرها و کاهش آسیب پذیری در مقابل زلزله در این منطقه گفت: با توجه به درسهایی که از زلزله بم گرفتیم، برای کاهش ریسک و افزایش ایمنی در آینده باید هوشیار باشیم.
رئیس مرکز پیش بینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی گفت: در کل کشور و در استان یزد، چیزی حدود 42 درصد جمعیت در بافتهای آسیب پذیر اعم از فرسوده و حاشیه نشین زندگی میکنند و بافتهای فرسوده و آسیبپذیری جدید هم ایجاد شده که اینها اهمیت توجه به مسئله آسیب پذیری و کاهش ریسک را در مقابله با زلزلهنشان میدهد.
وی افزود: از طرف دیگر مدارسمان هم باز شرایط نسبتا مشابهی را دارد، یعنی 50 درصد مدارس ما فرسوده هستند که برای غلبه بر این حادثه تلخ و حرکت به سمت کاهش آسیب پذیری و کاهش ریسک زلزله در ایران به یک عزم ملی نیاز داریم.
وقوع ماهانه 900 زلزله در استان یزد
دبیرعلمی دومین همایش ملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله هم هدف از برگزاری این همایش را ارائه مقالات و نقطه نظرات بویژه در بحث مسائلی چون مقاوم سازی، تحلیل خطر پذیری و شناخت مناطق از نظر زلزله دانست.
احمدعلی زارع با اشاره به ویژگی خاص استان یزد درحوزه زلزله گفت: در استان یزد، هر ماه 900 زلزله اتفاق میافتد که اندازه آنها بین 3تا 4 و سه دهم است. بنابراین حائز اهمیت است که استان یزد را بهتر بشناسیم و بافتهای سنتی تاریخی و ساختمانهای جدید در حال احداث و مجموعههای مسکونی و صنعتی را رصد کنیم و ساختمانهایی بسازیم که در مقابل زلزله مقاوم باشند.
وی تصریح کرد: این همایش و مقالاتی که در آن ارائه شد نقش مهمی در افزایش کیفیت و راندمان ساخت و افزایش سطح دانش عمومی در مقابله با زلزله به عنوان یک حادثه طبیعی میتواند ایفا کند.
زارع خاطرنشان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد چندین رشته پیرامون عمران و زلزله دایر است که امیدواریم این همایش به بهترین وجه، زمینههای توسعه همه جانبه را درسطح کشور و استان ایجاد کند.
دبیر اجرائی دومین همایش ملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله هم بهسازی و مقاومسازی سازهها، مهندسی ژئو تکنیک، زلزله شناسی، مهندسی زلزله و بحثهای سازهایی زلزله را از محورهای این همایش برشمرد.
حسنعلی مسلمان یزدی افزود: در این همایش 80 مقاله به صورت شفاهی و پوستر ارائه شده است.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- پایانی بر شایعات زلزله تهران/ وضع لرزهخیزی تهران تغییری نکرد
- رد شایعه وقوع زلزله در تهران
- آمادگی دانش آموزان ابرکوه در برابر زلزله محک خورد
- مانور زلزله در دبستان دخترانه شاهد شهرستان بهاباد +تصاویر
- مانور زلزله در مدرسه زینبیه رضوانشهر +تصاویر
- ابرکوه زلزله خیز نیست!
- زلزله 4 ریشتری بهاباد را لرزاند
- 3700 کشته در زمینلرزه نپال تاکنون +تصاویر
- یزد 6 بار لرزید/زمین لرزهها هیچ خسارتی در بر نداشت
- زلزله 4 ریشتری در «بهاباد» یزد و «بوشکان» بوشهر +جزئیات