پارچین منطقهای نظامی است و هیچ ارتباطی به فعالیتهای هستهای ندارد/ تلاش برای آزادی 2 مهندس ربوده شده
به گزارش یزد رسا، «رامین مهمانپرست» به سخنگوی وزارت خارجه کشورمان امروز سهشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات آیتالله العظمی سیستانی در مورد مسائل عراق با بیان اینکه مجموعه گروهها و شخصیتها در داخل عراق حتما بهترین راهحل را برای وحدت آن کشور و احترام به حاکمیت و روند دموکراسی در عراق دنبال میکنند، گفت: دشمنان منطقه و عراق خواهان وحدت، انسجام و ثبات در این کشور نیستند و فتنههای مختلفی طراحی میشود که ریشه این فتنهها یک جریان اختلافانگیز و تفرقهانگیز است که بیثباتی و ناامنی را در منطقه به نفع خود میداند.
وی افزود: حتما مذاکرات مسالمت آمیز بین گروههای مختلف و توجه به توصیههای آیتالله سیستانی میتواند وضعیت مطلوبی را در عراق ایجاد و اختلاف نظرها را از بین ببرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی اظهار داشت: این اجلاس برای وحدت بین جهان اسلام پایهگذاری شد و بیشترین تلاش جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در جهت وحدت بین جهان اسلام و کنار گذاشتن اختلافات مذهبی بوده است. شرایط حساس منطقهای این وظیفه را برای ما ایجاد میکند تا همه ظرفیتها و تواناییهای خود را برای ایجاد وحدت به کار گیریم و بدانیم دامن زدن به اختلافات مذهبی به خصوص دامن زدن به اختلافات در درون جهان اسلام توطئه است و بدخواهان جهان اسلام این مسئله را دنبال میکنند.
وی اضافه کرد: با حضور و تلاش شخصیتهای بزرگ جهان اسلام باید جلوی این فتنه گرفته شود و وحدت بین مسلمانان و اتحاد بین کشورهای اسلامی افزایش یابد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه به قاهره و همزمان با آن برگزاری نشست ضد ایرانی در قاهره عنوان کرد: اگر اخبار را مرور کنید متوجه میشوید که چه کشورها و جریاناتی از این سفر ابراز نگرانی و ناراحتی کرده و چه ملتهایی ابراز خوشحالی کردند.
مهمانپرست ادامه داد: طبیعی است که برخی از جریانات و کشورها از نزدیک شدن کشورهای بزرگ منطقه مثل ایران و مصر خوشحال نباشند و همه تلاشها را به کار گیرند تا در روابط این کشورها خدشه ایجاد کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: این اقدامات هیچ تاثیری نخواهد داشت و مسئولان عالیرتبه دو کشور با عزم و اراده خود را برای توسعه روابط نشان دادهاند و این سفرها، رفت و آمدها و رایزنیها حتما به نفع دو ملت و دو منطقه خواهد بود و در حل مسائل منطقهای کاملا موثر است.
وی گفت: بلافاصله بعد از اینکه گفته شد برخی از جریانات این جلسه را دنبال میکنند که ریشه فکری و وابستگی آنها کاملا مشخص است، حتی عنوان شد که از دانشگاه الازهر نیز در این نشست حضور خواهند یافت که کسی شرکت نکرد. به نظر میرسد کسی اجازه نخواهد داد که اینگونه اقدامات تاثیر منفی بر روابط دو کشور بگذارد.
مهمانپرست درباره سفر نخستوزیر سوریه به تهران نیز اظهار داشت: سفر نخستوزیر سوریه در راستای توسعه روابط دوجانبه و بنا به دعوت معاون اول رئیسجمهور انجام میشود و این سفر در راستای توسعه مناسبات دو کشور مفید خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه به پکن نیز عنوان کرد: رایزنی در رابطه با تحولات منطقه و عرصه بینالملل در این سفر در دستور کار قرار دارد. چین کشور مهم و تاثیرگذاری است که میتواند در حل بحرانهای منطقهای نقش جدی داشته باشد.
وی افزود: رایزنی بین ما و کشورهای موثر منطقه امری رایج است و این سفر نیز در همین راستا انجام شده است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره فعالیتها در سایت نظامی پارچین و درخواست مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بازدید از این سایت عنوان کرد: ما تاکنون بیشترین همکاری را با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشتیم و جزو اولین کشورهایی بودیم که معاهده NPT را امضا کردهایم و به آن پایبند بودهایم.
وی درباره مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که قرار است فردا در تهران برگزار شود، اظهار داشت: این مذاکرات باید چارچوب حقوقی و فنی داشته باشد و بر همین اساس تاکنون نشستهای مختلفی برگزار شده است. آن چیزی که از آژانس انتظار داریم این است که به حقوق ما به شکل کامل احترام گذاشته و آن را به رسمیت بشناسد.
مهمانپرست ادامه داد: اگر ابهام و نگرانی داشته باشند ما آمادگی داریم آن را برطرف کنیم ولی در یک مجموعه کامل قابل انجام است. ما قبلا نیز توافقی با آژانس انجام دادیم و در آن زمان اعلام کردیم که به همه سوالات و ابهامات آژانس پاسخ میدهیم و در ازای رفع این ابهامات بایستی پرونده ما روال طبیعی خود را دنبال کند و بحثها راجع به پرونده هستهای ما کنار گذاشته شود.
وی اضافه کرد: علیرغم اینکه زودتر از موعد مورد توافق، همه 6 دسته سوالات آژانس در خصوص فعالیتهای هستهای صلحآمیز ما پاسخ داده شد و آژانس نسبت به برطرف شدن ابهامات رسما تاکید کرد ولی به توافق انجام شده عمل نکرد و پرونده روال طبیعی خود را دنبال نکرد و بهانه آژانس ادعاهای غیرمستند مقامات آمریکایی بود که مطالب جدیدی را مطرح و حاضر نشدند اسناد آن را ارائه کنند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: این تجربهای بود که اگر قرار باشد به یک توافق کلی برسیم و ابهامات ادعایی را برطرف کنیم باید تکلیف طرف مقابل و تعهداتش مشخص شود. اگر قرار باشد هر روز راجع به یک نقطهای از ایران ادعاهایی صورت گیرد و به بهانه این ادعاها بخواهند همه مراکز نظامی ما را مورد بازدید قرار دهند و نهایتا هیچ تعهدی نسبت به فعالیتهای صلحآمیز هستهای ما نداشته باشند، این قضیه انتها نخواهد داشت.
مهمانپرست تصریح کرد: پارچین منطقهای نظامی است و به فعالیتهای خود ادامه میدهد و هیچ ارتباطی به فعالیتهای هستهای ندارد.
وی با بیان اینکه قبلا بازرسان آژانس دو بار از پارچین بازدید کردند، افزود: هر بحثی که وجود داشته باشد، در نشست نمایندگان ایران و آژانس میتوان در یک مجموعه کامل هم حقوق کامل هستهای کشور ما به رسمیت شناخته شود و هم نسبت به حل نگرانیها و رفع ابهامات احتمالی در چارچوبهای مشخصی به توافق برسیم.
مهمانپرست سخنگوی وزرات امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در این باره که اعلام شده مذاکرات ایران و 1+5 اواخر ژانویه در استانبول خواهد بود، گفت: هفته گذشته ایران پیشنهادات خود را در رابطه با زمان و مکان مذاکرات آتی اعلام کرد.
وی ادامه داد: شب گذشته نیز خانم اشمید با آقای باقری تماس داشت و در این گفتگو در زمینه زمان مذاکرات به نتیجه رسیدند و قرار شد خانم اشتون پاسخ کشورهای 1+5 در رابطه با محل مذاکرات را نیز ارایه دهد تا بتوانیم مذاکرات را ادامه دهیم.
مهمان پرست تصریح کرد ما در مذاکرات مسکو نیز پیشنهادات خود را اعلام کردیم و آنها فرصت خواستند که پاسخ دهند. شش ماه از آن تاریخ می گذرد و تا کنون آمادگی شان را اعلام نکرده اند.
خبرنگار مهر در این باره که آیا ایران استانبول را برای مذاکرات پیشنهاد کرده است، پرسید و مهمانپرست گفت: شب گذشته در تماس تلفنی تنها درباره زمان مذاکرات به نتیجه رسیدند و در مورد مکان قرار شده است که پاسخ دهند.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت دو مهندس ایرانی ربوده شده در سوریه گفت: در رابطه با دو مهندس ایرانی تلاش ها ادامه دارد و همه ظرفیت ها برای آزادی مهندسان به کار گرفته شده است که امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد و هموطنان مان به کشور باز گردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر وزیر امور خارجه کشورمان به قاهره و این که مرسی از محمود احمدی نژاد برای سفر به مصر دعوت کرده است گفت: سفر آقای صالحی به دعوت همتای ایشان و به صورت رسمی انجام گرفت و در این سفر ضمن گفتگو درباره روابط دو جانبه در رابطه با تحولات منطقه نیز بحث شد و دعوت رئیس جمهور کشورمان از همتای خودشان به ایشان ابلاغ شد.
وی خاطرنشان کرد: متقابلاً مرسی نیز از احمدی نژاد برای شرکت در اجلاس سران همکاری اسلامی که در بهمن ماه در قاهره برگزار می شود دعوت کرد.و این فرصت خوبی برای تبادل نظر روسای جمهور خواهد بود.
مهمانپرست گفت: رایزنی کشورهای موثر منطقه مثل ایران و مصر در جهت روابط دو جانبه و بحران های منطقه ای می تواند موثر باشد.
منبع:مهر و فارس