ID : 15167318
بایدها و نبایدهای تغذیه ای؛

پاسخ به چند سوال رایج از زبان متخصص تغذیه


هر از گاه در میان شبکه های اجتماعی پیام های در مورد بد بودن یا خوب بودن برخی آداب غذا خوردن و همچنین مصرف یا عدم مصرف آن ها مشاهده می شود و خیلی ها را در آن زمینه دچار تردید می شود. کسب اطلاع از منبع معتبر می تواند در این زمینه راهنما باشد.

به گزارش یزد رسا، برای اطلاع از چند مورد از این باورها خبرنگار یزدبانو با دکتر آزاده نجار زاده متخصص تغذیه گفتگو کرده است.

آیا ماست در جذب آهن به بدن اختلال ایجاد می کند؟

مصرف به اندازه ماست جذب آهن به بدن را در پی دارد؛ اما اگر میزان مصرف ماست بیش از اندازه باشد، ممکن است اختلال ایجاد کند.
البته مصرف ماست همراه با غذاهای گوشتی کمتر باعث اختلال در جذب آهن می شود.

برخی بر این باورند که طبخ گوشت داخل شیشه و گرفتن عصاره آن اشتباه است. نظر شما چیست؟

باور غلطی است و اگر گوشت در ابعاد ریز باشد که حرارت در آن پخش شود و مدت زمان پخت زیاد باشد مشکلی پیش نمی آید.

در مورد میزان مصرف آب برای بانوان یزدی چه نظری دارید؟

کنترل آب در بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. باید بدانیم، تشنگی آخرین علامتی است که در بدن ظاهر می شود؛ و اینکه  تنها وقتی آب بدن کم می شود و برای رفع تشنگی آب بنوشیم، کار مناسبی نیست.

باید در نظر داشت که بدن به مصرف روزانه 8 تا10 لیوان آب احتیاج دارد. البته نوشیدن آب میوه و سبزیجات بسیار مناسب است، چراکه علاوه بر تامین آب مورد نیاز بدن، املاح و ویتامین‌هایی را به بدن می رساند که جهت پیشگیری از گرمازدگی این املاح و ویتامین ها مناسب است.

توصیه به بانوان یزدی:

کمبود ویتامین D در بانوان یزدی به وفور دیده می شود و علت آن کم تحرکی بوده که در دراز مدت پوکی اشتخوان را سبب می‌شود.برخی بر این باورند که با مصرف مکمل کمبودهای بدن خود را جبران می کنند در صورتی که برای جلوگیری از پوکی استخوان ورزش و تحرک از ملزومات زندگی سالم است.

مصرف غذاهای فست فودی به سلامت انسان ضرر می زند. افرادی هستند که در هفته 1 یا 2 بار وعده غذایی فست فود دارند مه تعداد این وعده ها باید نهایتا ماهی یک بار باشد.مهمترین عارضه زیاده روی در مصرف اغذیه فست فود چاقی و در پی آن بیماری هایی چون دیابت  است.

کم خون هستم؛ چه کنم؟

افرادی که احساس می کنند دچار کم خونی شده اند، از مصرف خودسرانه داروهای مکمل پرهیز کرده و حتما با مشورت پزشک به درمان مبادرت ورزند.

بعضی مواقع پیش می آید که فرد تنها احساس کم خونی دارد و با آزمایش مشخص می شود که فرد کم خون نبوده و باید از رژیم غذایی قوی تغذیه کند.

غذاهای حاوی گوشت قرمز و سفید سرشار از آهن بوده و فرد می تواند با مصرف حاملان ویتامنی سی مانند لیمو و سبزیجات در کنار آن میزان جذب آهن به بدن را بالا ببرند.

عدم نوشیدن چایی 2ساعت قبل و بعد از غذا نیز در جذب بیشتر آهن به بدن تاثیر بسزایی دارد.

توصیه غذایی برای دیابتی ها

دیابتی‌ها رژیم غذایی خاص خود را دارند. اصولا افزایش تعداد وعده غذایی همراه با کاهش حجم آن و استفاده زیاد ازمواد غذایی سبوس دار مثل انواع غلات و سبزیجات که کمبود ها را تامین می کند باعث کنترل قند خون می شود.

آبلیموی صنعتی ؛ همه چیز غیر از آبلیمو!؟
نمی توان گفت که همه آبلیمو های صنعتی مشکل دارد؛  آبلیموهایی که تحت کنترل بدست می آید و واحدهای آن دارای  پروانه ساخت اند، معمولا آبلیموی سالم هستند.اما در درجه اول اگر از آبلیموی خانگی استفاده شود مسلما بهتر است. الیته پیش می آید که حتی آبلیموی خانگی هم سالم نیست.

سوسیس و کالباس؟

با قاطعیت باید گفت خانواده ها سوسیس و کالباس مصرف نکنند، منتهی اگر خواستیم برای تنوع غذایی استفاده  کنیم باید از مورد هایی استفاده کنیم که پروانه ساخت و مهر استاندارد داشته باشند.

البته درست است تولید کننده های مواد غذایی سوسیس و کالباس تحت کنترل اند اما بالاخره افراد خاطی هم هستند که می توانند فعالیت های غیر قانونی داشته باشندو از جشم بازرسین هم دور بماند؛ پس بهتر است حتی الامکان از این مواد عذایی کمتر استفاده کرده و خود جلوی ضرر را بگیریم.

وجود مواد ضد عفونی کننده در شیر؟!

شایعه غلط است که برخی افراد شیاد آن را رواج می دهند؛ وجود مواد پاک کننده در شیر و ماست به طور سریع آسیب جدی به بدن می زند.

شیر محلی بخریم یا پاستوریزه؟

در زمینه انتخاب شیر پاستوریزه یا محلی بهتر است از شیر پاستوریزه استفاده کنیم چرا که حد اقل بنا به شرایط نگهداری و عاری بودن از بیماری های مشترک بین دام و انسان از شیر محلی ارجح تر است.

منابع معتبر که مواد غذایی با تایید آنها سالم است کدامند؟

معاونت های غذا و داروی دانشگاه ها و سازمان غذا و دارو هستند.

 

انتهای پیام/ش




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.