پرورش«بز سانن»؛ گام خانواده موفّق میبدی در تحقق «اقتصاد مقاومتی» در دامپروری
به گزارش یزد رسا به نقل از میبد خبر، یکی از ظرفیتهای موجود در کشور که مجریان «اقتصاد مقاومتی» توجه ویژه دارند ، دامداری و دامپروری است ؛ از جمله اقدامات علمی برای افزایش تولیدات و بهرهوری در این زمینه ، استفاده از نژادهای خاص و اصلاح شده دام است.
با افزایش در روند رشد جمعیت جهان و گسترش دانش، نیاز انسان به تولید و بهره وری بیشتر از دام های موجود، استفاده از منابع دامی پر تولید یقیناً بیشتر خواهد شد. ازجمله اقدامات بشر، استفاده از علم برای افزایش منابع غذایی است، استفاده از نژادهای خاص و اصلاح نژاد دامها نیز از جمله این اقدامات انسان برای افزایش تولیدات دامی است.
«سانن» یکی از نژادهای معروف بُز شیری اروپا است که از جهت برتری در خصوصیات تولیدی و تولید مثلی در بیشتر نقاط جهان گسترش یافته و علاقه مندان بسیاری به پرورش و نگهداری آَن مشغول شده اند. معروفیت این بز به سبب توانایی زیاد در تولید شیر، رشد سریع، باروری، چند قلو زایی کیفیت ترکیبات شیر، فرآوری آسان و لذیذ در تهیه محصولات لبنی، رفتار آرام در پرورش و نگهداری و ... است
این نوع از دام با اکثر نقاط آب و هوایی خود را تطبیق می دهد. لذا جهت اقتصادی نمودن دامپروری و کشاورزی باید به سمت دام های پر تولید و دورگ گیری این نژادها با بز های بومی جهت بالابردن تولید و مقاومت به منطقه اقدام کرد.
حسین ملاصادقی از جمله افرادی است با اطلاع از مزیتها و ویژگیهای بز سانن و با همکاری جهاد کشاورزی میبد ، اقدام به تأسیس یک واحد دامداری در رکن آباد شهرستان میبد کرده است.
وی قبل از شروع کار در خصوص پرورش و نگهداری بُز سانن اطلاعات گسترده ای بدست آورده و با پرس و جو از کارشناسان این اطمینان را حاصل کرد که اجرای طرح تاسیس دامداری آن هم با نژادهای خاص اقتصادی بوده و نتیجه بخش خواهد بود.
ملاصادقی در خصوص انگیزه شروع این کار گفت: قبل از شروع این پروژه، راننده مینی بوس بودم، و با توجه به علاقه ای که به دامداری و کار تولیدی داشتم ،عزم خود را جزم کرده واین طرح را عملی کردم؛ البته در این راه فرزندانم نیز کمک بسیاری می کنند.
وی گفت: کار خود را در سال 1386 با 1 رأس گوسفند شروع کردم و به مرور زمان و پس از تلاشهای شبانه روزی که داشتم تعداد دامها به 125 رأس رسیده است.
ملاصادقی در خصوص ویژگیهای خاص این نوع از دام گفت:شیر،گوشت،مو،کرک،پوست،روده وحتی شاخ واستخوان و... آن مورد استفاده قرار می گیرد.همچنین تولید بالای شیر وچند قلو زایی از فواید پرورش آن محسوب می شود.
وی ادامه داد: میزان شیردهی این نوع از بزها بسیار بالاتر از بزهای معمولی است به گونهای که این بزها در روز از 3 تا 4 کیلو شیر می دهند و این درحالی است که بزهای معولی به طور میانگین حدود نیم کیلو شیردهی دارند.
ملاصادقی در خصوص درآمدهای حاصل از این شغل گفت: علاوه بر فروش شیر فرآوردههای لبنی حاصل از شیر را مثل کشک، ماست، دوغ، روغن و قره قروت نیز تولید میکنیم که اکثر تولیدات در رکن آباد، میبد و یزد به فروش می رسد. البته در سال 20 تا 30 راس بصورت گوشتی نیز به فروش می رسد.
وی در این رابطه افزود: دوره شیردهی این بزها 8 تا 10 ماه می باشد. هر سال جهت جلوگیری از هم خونی گله نر جدید به این واحد اضافه شده و نر بزهای قبلی حذف می شوند. این واحد تحت نظر دامپزشکی میبد می باشد و هر ماه توسط ماموران دامپزشکی کارهایی همچون تست مالت، ضدعفونی و کارهای بهداشتی انجام می شود.
ملاصادقی با بیان این که بالا بودن قیمت آذوقه از مشکلات دامداران است افزود: اغلب دامداران مجبورند مبلغ هنگفتی را برای آذوقه هزینه کنند و این امر اجتناب ناپذیر است. البته کمبود اعتبارات و وام را از مشکلات دیگر در این عرصه عنوان کرد.
وی از مسئولین تقاضا داشت: در صورتیکه مسئولین برای توسعه این امر زمین و امکانات در اختیار بنده قرار دهند می توان فعالیت تولیدی خود را گسترش و زمینه ساز اشتغال جوانهای دیگری نیز شوم. البته در صدد هستم با یاری مسئولین فروشگاه عرضه مستقیم محصولات را راه اندازی کرده و محصولات را با کمترین قیمت و سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسانم.
وی در پایان لازمه شغل دامداری و دامپروری را علاقه دانست و افزود: این شغل سختیهای خاص خود را دارد و افرادی که میخواهند وارد این شغل شوند واقعاً باید آن را دوست داشته باشند ولی با این وجود این شغل درآمد خوبی دارد.
انتهای پیام/اد
Related Assets:
- نژادهای تربتی و کردی؛ بهترین نژاد برای پرواربندی دام در استان یزد
- واردات بیش از 2 هزار تن قفل به کشور!
- مردم و مسئولین جنگ اقتصادی را جدی نگرفتهاند/ ضرورت شناسایی ظرفیت های شهرستان برای اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی
- واردات 651 تن لوبیا چشم بلبلی به کشور!
- سود میلیونی جوان یزدی در ماه تنها با 30 میلیون تسهیلات/ابتکار و خودباوری سد راه ناامیدی است
- تولید سالانه بیش از 9 میلیون کیلوگرم گوشت قرمز در یزد
- پرداخت ۱۶.۵ میلیارد ریال تسهیلات اقتصاد مقاومتی در ابرکوه