پروژه GTL نمونه سرمایه گذاری خارجی ناموفق در ابرکوه/ ورود بخش خصوصی کوتاه ترین راه برای رسیدن به تولید و اشتغال
یزد رسا ؛ دکتر عباس علوی راد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با سرو ابرکوه، به بیان چالش های تولید و اشتغال در شهرستان پرداخت و گفت: به نظر می رسد در اقتصاد یک کشور سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی، دولتی و یا بخش خارجی می تواند راهگشای تولید و اشتغال باشد. اما در شهرستان ابرکوه فقط به میدان آمدن بخش خصوصی، با حمایت بخش دولتی می تواند بهترین راهکار باشد.
GTL نمونه عملی سرمایه گذاری خارجی ناموفق در ابرکوه
علوی راد خاطرنشان کرد: سرنوشت فعلی شرکت GTL که نمونه عملی سرمایه گذاری خارجی بود، حاکی از آن است که چنین سرمایه گذاری در شهرستان و در کوتاه مدت ناموفق بوده است. مگر اینکه مسئولین در این زمینه آسیب شناسی های لازم را انجام داده و این پروژه را به سرانجام برسانند.
وی تصریح کرد: در بخش دولتی نیز شهرستان ابرکوه توانسته است در چند سال اخیر اعتبارات نسبتاً خوبی را جذب کند که به حق بوده است. لذا بخش دولتی باید با حذف برخی مراحل اداری پیچیده، مسیر را برای ورود بخش خصوصی هموار کرده و برای ایجاد تولید و اشتغال توسط این بخش، انگیزه و شور ایجاد کند.
وضعیت هتل فعلی ابرکوه برای سرمایه گذاران ترس و ناامیدی ایجاد می کند
رئیس دانشگاه آزاد، با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صنعت گردشگری می تواند در ابرکوه تولید و اشتغال را به همراه داشته باشد، اذعان کرد: یکی از نیازهای اساسی توسعه صنعت گردشگری و توریسم در شهرستان ایجاد یک هتل است. لذا مسئولین باید به این سوال پاسخ دهند که چرا هتل داری در ابرکوه دچار مشکل شده است؟ هتل فعلی شهرستان بلااستفاده مانده و موجب شده است هر کسی بخواهد به این مقوله وارد شود، همیشه ترس، نگرانی و ناامیدی داشته باشد.
علوی راد ادامه داد: ابرکوه از نظر موقعیت جغرافیایی در مرکز ثقل مثلث طلایی گردشگری فارس، اصفهان و یزد قرار داد. امروزه صنعت گردشگری از نظر ایجاد درآمد و ایجاد اشتغال در صدر صنایع دنیا است و ما می توانیم با حفظ حریم های فرهنگی و مذهبی، زمینه حضور توریست ها را فراهم کنیم و از این طریق خیل عظیمی از مشتاقان کار را در همین شهرستان پوشش دهیم.
وی با بیان اینکه فقدان هتل یک آسیب برای صنعت گردشگری شهرستان است، گفت: یک توریست در هر منطقه دلارهایی که به ازای هر شب اقامت پرداخت می کند، منافع آن مستقیماً به مردم آن منطقه می رسد. درست است که بومگردی های ایجاد شده مسیر توسعه گردشگری را هموار کرده است، اما آنها یک توریست را نمی توانند بیشتر از چند ساعت در ابرکوه نگه دارند. حضور توریست در شهرستان نسبتاً خوب است، اما مشکل اینجاست که ما نمی توانیم توریست را برای یک شب نگه داریم و برای او یک محل اسکان مناسب فراهم کنیم.
ایجاد صنایع تبدیلی کوچک و توسعه گردشگری راهکارهای ایجاد اشتغال و تولید در ابرکوه
علوی راد افزود: در بخش کشاورزی با توجه به بحران آب ما می توانیم با ایجاد صنایع تبدیلی کوچک با سرمایه های کم، که از عهده بخش خصوصی هم برآید، گامی بلند در راستای تولید و اشتغال برداریم. با توجه به نزدیکی بُعد مسافت با محصولات کشاورزی که در این منطقه وجود دارد، هزینه تمام شده این کار را پایین می آورد. لذا محصولاتی که در این منطقه تولید می شود می تواند وارد بازار رقابت شود.
این کارشناس اقتصاد اذعان کرد: در مجموع محوریت بحث ایجاد اشتغال و تولید در ابرکوه به علت اینکه نمی توانیم بر روی بخش دولتی حساب کنیم، مباحث کشاورزی با توجه به ظرفیت های فعلی و آسیب شناسی از روندهای گذشته شهرستان در بخش کشاورزی و همچنین صنعت گردشگری است.
وی یادآور شد: موارد فوق یکی از کوتاه ترین راه ها برای تولید و اشتغال و همراه شدن با قافله اقتصاد مقاومتی با تأکید بر سخنان مقام معظم رهبری است. نتیجه حرف های بزرگ زدن پروژه GTL می شود که به یک حصار کشی و نصب تابلو ختم شده و البته حرف های بزرگ دیگری که فقط زده شده و هیچ کدام عملی نشده است.
رئیس دانشگاه آزاد، در خاتمه افزود: دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه در نظر دارد با سرمایه خود اقدام به ایجاد یک هتل نماید. لذا از مسئولین درخواست داریم با هموار کردن پیچیدگی های اداری و ایجاد نکردن مانع، این نهاد را حمایت کنند تا بتوانیم گامی در راستای تولید و اشتغال در شهرستان برداریم.
انتهای پیام/م.ف