پشتکار جوان هراتی جلوهای از اقتصاد مقاومتی را به نمایش گذاشت+ عکس
به گزارش یزدرسا، برای نخستین بار در شهریور سال ۸۹ بود که واژه اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد. واژه ای که به دنبال شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیر انسانی غرب علیه ایران در چند سال اخیر وارد ادبیات اقتصادی کشور شده و به فراخور حال و روز کشورمان مورد بحث قرار گرفته است.
مقام معظم رهبری در ۲۹ بهمن ماه سال ۹۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را شامل۱۰ ویژگی، چهار ضرورت و هشت الزام تحقق اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند که عدالت اجتماعی، تکیه بر ظرفیت های داخلی، رویکرد جهادی، مردم محوری، رشد بهرهوری، اقتصاد دانشبنیان از جمله مهمترین محورهای این شعار بودند.
سایت طنین خاتم با جوانی گفتگو کرده است که با تسهیلات اقتصاد مقاومتی زندگی خود را رونقی دیگر بخشیده است.
احسان سهامیان یکی از فعالان اقتصاد مقاومتی است که با تسهیلات اقتصاد مقاومتی گلخانه ای احداث کرده که امروز نه تنها نیاز خانواده خود بلکه نیاز مردم شهرستان خود را تا حدودی برطرف می کند.
او که در سال 65 شهرستان خاتم بخش مرکزی هرات به دنیا آمد به دلیل علاقه به کار کشاورزی تحصیلات خود را در این رشته ادامه داد.
این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی کشت گلخانه ای را از سال ۹۲ با یک گلخانه 2500 هزار متری آغاز کرد و امروز این گلخانه را با استفاده از تمام امکانات به 5000 متر افزایش داده است.
سهامیان کار گلخانه را یکی از کارهای پرمشغله عنوان واظهار داشت: گلخانه یک کار تقریبا شبانه روزی است بخصوص در فصل سرما،باید دمای گلخانه را بر طبق محصول تنظیم کنیم و ممکن است با یک تنظیم اشتباه کل تلاشمان به هدر رود.
وی تولید اصلی محصول این مجتمع گلخانه ای را کشت خیار عنوان کرد و ادامه داد: محصول گلخانه در دو نوبت کشت می شود که یک زمان کشت از ابتدای ماه آذر شروع می شود و تا انتهای اردیبهشت ادامه دارد و یک زمان کشت دیگر نیز مرداد ماه است.
سهامیان در مورد کار گلخانه و در آمد آن گفت: گلخانه یکی از مشاغل مناسب و پر درآمدی است ولی در بسیاری از مواقع بستگی به بازار فروش این محصول دارد چون قیمت خیار در بازار نوسان دارد بعضی مواقع با افت قیمت مواجه است.
این فعال اقتصادی اظهار داشت: قیمت خیار صادراتی امسال خوشبخاتنه نسبت به سالیان گذشته بهتر شده است و اگر بتوانیم در این قسمت سرمایه گذاری کنیم درآمدمان دو برابر خواهد شد.
وی گفت: بر طبق استاندارد تعریف شده باید در هر دو هزار متر برای یک نفر اشتغال ایجاد کنیم که ما در این مجتمع برای دو نفر مستقیم و چند نفر غیر مستقیم شغل ایجاد کردیم.
سهامیان حمایت دولت از این عرصه را خوب ارزیابی و افزود: خوشبختانه دولت با دادن وام های خوب تا حدودی ازاین عرصه حمایت کرده است ولی اگر میتوانستند تنفس طولانی تری را برای بازپرداخت وام ها اختصاص میدادند بهتر بود و زیاد به تولید کنندگان فشاری نمی آمد.
Related Assets:
- مسئولین شهرستان خاتم تنها وعده می دهند
- پرورش بلدرچین در یزد؛ صنعت نوپایی که نیازمند حمایت مسئولان است
- جنگ تمار عیار اقتصادی و شناسایی راه های نفوذ دشمن
- دین اسلام زن و مرد را فعال اقتصادی می خواهد
- اقتصاد مقاومتی؛ عرصهای مناسب برای حضور بانوان
- از توليد ورمي كمپوست با استفاده از وام ازدواج تا صادرات به افغانستان / روشي جالب براي ترغيب كشاورزان به استفاده از كود سبز
- ایجاد۱۴هزار شغل در گلخانههای یزد/درآمدزایی ۳۵۰میلیاردی گلخانهها