پیامدهای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
به گزارش یزدرسا، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، بدون شک پیروزی بزرگی برای کشورمان در عرصه بینالملل محسوب میشود که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاسی پیامدهای قابل توجهی خواهد داشت.
از نظر اقتصادی، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای در کنار کشورهای دیگر عضو این مجموعه که انگیزههای اقتصادی جدی برای تقابل با آمریکا دارند، اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال چین، امروز یک قطب اقتصادی در جهان محسوب میشود که آمریکا بشدت از وجود این کشور احساس خطر میکند و آن را رقیب جدی برای خودش میداند.
از طرف دیگر کشورهایی مانند چین و روسیه زمانی در برخی قطعنامههای تحریمی علیه ایران رأی داده بودند اما حالا در کنار ایران در یک مجموعه حضور دارند که این نشان میدهد، آمریکا در همراه کردن کشورها برای تقابل با ایران موفق نبوده است.
آمریکا و غرب طی سالهای اخیر تلاشهای گستردهای برای انزوای بینالمللی ایران انجام دادهاند اما عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به مثابه شکست آنها است.
این در حالی است که از نظر سیاسی نیز، حضور ایران در کنار قدرتهای اصلی اقتصادی آسیا، سرخوردگی و شکست کشورهای همپیمان و به عبارتی دستنشانده آمریکا در منطقه را به دنبال خواهد داشت.
وابستگان به آمریکا در آسیا، حالا بیش از گذشته به این مهم پی بردهاند که در برابر ایران کاری از پیش نخواهند برد و اگر آنها به پشتوانه آمریکا و به نیابت از این کشور، تلاش میکردند مقابل ایران قد علم کنند، جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه مردم خودش، مقابل ارباب آنها یعنی آمریکا قد علم کرده است و امروز حرفها برای گفتن دارد.
اما علاوه بر پیامدهای بینالمللی، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای در عرصه داخلی نیز پیامهای معناداری دارد. یکی از اصلیترین پیامدهای این اقدام، کشیدن خط بطلان بر ادعاهای غیرواقعی غربگرایانی بود که سالها تلاش میکردند هر نوع موفقیت اقتصادی و بینالمللی را به عضویت در پیمانها و معاهدات غربی نسبت دهند.
به عنوان مثال آنها حتی ادعا کرده بودند ایران در شرایطی میتواند به عضویت شانگهای دربیاید که قبل از آن به FATF پیوسته باشد. اما شاهد بودیم که ایران بدون پیوستن به FATF، عضو سازمان همکاری شانگهای شد.
انتهای پیام/